Ramona J. [KF]

Filme de Dragobete (1)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , ,

Published on februarie 10, 2011 with 30 comentarii

de Ramona J.

Încet, încet se apropie şi Dragobetele. Deci este timpul să fim romantici, să ne oprim din toată agitaţia zilnică şi să ne bucurăm împreună cu persoana iubită de câteva momente frumoase. Aşa că m-am gândit, cum aş putea să vă suprind în mod plăcut? De aceea vă voi prezenta seria Endless Love, o serie de 4 k-drame care poate fi urmărită împreună cu perechea voastră.

Endless Love este titlul neoficial al unui set de patru drame coreene, regizate de către Yoon Seok-Ho şi produsă de KBS.

Seria Endless Love conţine patru părţi, fiecare parte fiind numită după anotimpurile anului (numele anotimpului fiind ales în funcţie de cum s-a turnat şi prezentat publicului corean). Fiecare parte a acestei serii având actori diferiţi, caractere şi personaje diferite, neavând legătura o dramă cu cealaltă. Seria a fost vizionată la scară largă în Asia, bucurându-se de un real succes.

Cele patru părţi ale seriei sunt:

Autumn in My Heart (2000)
Winter Sonata (2002)
Summer Scent (2003)
Spring Waltz (2006)

Toate părţile acestei serii au 20 câte de episoade cu excepţia „Autumn in My heart” care a are doar 16. Toate au fost produse de KBS2.
Deja Dragobetele vrea să împartă pupici, chiar dacă sunt în avans (– lol-). Aşadar Dragobete sărută fete: Primul pupicAutumn in My Heart (2000)

Image and video hosting by TinyPic

Autumn in my Heart (Toamnă în inima mea), prima k-dramă din seria mai sus amintită, este un serial sud-corean de 16 episoade difuzat de KBS2, în anul 2000, scenaristul fiind Oh Su-yeon, iar regizorul este Yun Suk-ho.

Image and video hosting by TinyPic


Yun / Choi Eun Suh (interpretată de actriţa Song Hye Kyo, All In) şi Choi / Yun Shin Ae (interpretată de actriţa Han Chae Young, The Influence) au fost schimbate la naştere.

Image and video hosting by TinyPic

Song Hye Kyo

Image and video hosting by TinyPic

Han Chae


Eun Suh a crescut într-o familie bogată în timp ce Shin, celaltă fată, a crescut în sărăcie. Însă într-o zi, pe când avea 14 ani, Eun Suh are un accident teribil şi este spitalizată. Din acel moment, viaţa ei se va schimba pentru totdeauna, pentru că află că familia care a crescut-o nu este de fapt familia ei. Întristată de aflarea acestui adevăr este forţată să se întoarcă la mama care i-a dat naştere. Eun Suh duce dorul familiei care a crescut-o şi a fratelui ei Yun Jun Suh (interpretat de actorul Song Seung Hun, My Princess).

Image and video hosting by TinyPic

Song Seung Hong
Câţiva ani mai târziu îl întâlneşte pe fratele cu care a crescut. Amândoi îşi fac un examen de conştiinţă, iar în urma descoperirii faptului că nu sunt rude de sânge, hotărăsc să formeze o pereche.

Image and video hosting by TinyPic

Oare ei confundă dorul lor unul pentru celălalt? Este oare o dragoste pasională sau o simplă dragoste dintre fraţi? Oare familiile lor vor accepta această dragoste care abia înfloreşte? Poate exista dragoste între doi oameni atunci când lumea din jurul lor spune că este greşit ceea ce fac?

Image and video hosting by TinyPic

Un telespectator spunea despre această k-dramă: “În toată viaţa mea, nu am mai văzut şi n-am îndrăgit atât de mult o dramă aşa cum este aceasta. Este minunată şi totodată cea mai tristă dramă din toate timpurile. Cu toate acestea, voi spune mereu că ar fi fost o alternativă să schimbe finalul în – şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi . Nu va exista niciodată un film realizat în SUA, care să se apropie cât de cât de acesta ”.


Surse: squidoo,wikipedia, HanCinema

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

30 comentarii

There are currently 30 comentarii on Filme de Dragobete (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. SUPERBA ACEASTA TETRALOGIE!
  MULTUMIM MULT!
  FELICITARI RAMONA!:)!!

 2. felicitari ramona.dragut.song seung heon este unul dintre actorii indragiti de mine.

 3. interesanta abordarea povestilor ,inteleg ca acest joc al anotimpurilor este o invitatie in sensul patrunderii in centrul unor existente umane.Am ascultat OSTul de la Autumn in my heart,si mi-a placut…

 4. eu mi-am propus sa vad toata seria :)
  sigur merita. abia astept sa citesc si despre celelalte povesti.
  multumim pt pupici, Ramona

 5. ce micute era Moon Geun young in filmul acesta :)) o scumpica! as vrea sa vad!

 6. oricum aş vrea să ştiu cine sărbătoreşte dragobetele…eu unul nu fac nimic de valentin nu recunosc această zi.

 7. dragobetele este sarbatoarea noastra a romanilor..nu importatul Valentin

 8. mulţumim KF ptr aprecierea sărbătorilor româneşti!

 9. andreea …femeile de obicei aleg trendul dacă tu te fandoseşti că nu primeşti de vale o floare o acadea, nici băiatul respectiv nu se va simţi obligat să facă asta..dar dacă te bucuri de dragobete împreună cu el…altfel e treaba. :)

 10. Foarte frumos Ramona ;)
  Sper să pot vedea cândva acest serial…

 11. Multumim Ramona.Nu am vazut decat Winter Sonata.Sper sa le vad si pe celelalte.♥♥♥

 12. eu urasc sarbatorile importate atat timp cat le avem pe ale noastre. Cu ce e mai cu mot Valentines Day decat Dragobetele? Cu nimic, ba dimpotriva. Si atunci de ce sa nu-l sarbatorim pe Dragobete? Mie asa mi se pare corect si ar tb inclusiv televiziunile si media, in general, sa puna mai mult accent pe asta

 13. este vorba de comercial,publicitate si un pic de dulceata in sonorizarea termenului…cand spui dragobete parca te loveste in cap si nu la inima.
  Asta nu inseamna ca nu uibesc sarbatoarea ,mai ales daca primesc si un cadout,ca doar sunt o romantica…

 14. imi place ca ai scris “filme de Dragobete” si nu de sf. valentin… avem si noi sarbatorile noastre, carora ar trebui sa le acordam o importanta mai mare decat celor straine… dar stam prost si la capitolul asta…

  felicitari pentru idee! ^^

 15. o repet tot timpul că femeia are puterea unei societăţi…tradiţiile prin ele se pot transmite…cu cât mai multe renunţaţi să faceţi asta cu atât tradiţiile pier.

 16. A fost nevoie de Valentines Day ca se ne aduce aminte ca avem si noi Dragobetele nostru.

 17. uşor uşor..noi ce mai ţinem la ceea ce vibrează cu eminescu mai ţinem o flacără aprinsă.

 18. Mi se pare ciudat ca noi romanii sa sarbatorim Valentine’s Day din moment ce avem Dragobetele.Sunt putin care isi mai amintesc de acea zi. :(
  Cat despre filme nu am vazut decat “Spring Waltz”,care m-a emotionat pana la lacrimi,iar in privinta celorlalte sper sa-mi fac timp sa le vizionez.

 19. Foarte bun articol! Am auzit multe despre seria asta..se pae ca a prins foarte bine la public..chiar si la cel international:)

 20. eu sarbatoresc Dragobetele . De ce? e ziua copilului meu si e si ziua celor ce se iubesc ,simplu.O sa tin si Valentine`s Day ,atunci cand vor tine si americanii Dragobetele :))

 21. bravo olte nici eu nu am sarbatorit valentines day niciodata si nici no voi face ,am vazut doar winter sonata care mia placut mult si mai ales ost care sunt super ,o sa le caut si pe celelalte

 22. sunt de acord cu ce a spus Carina, urasc sarbatorile de import, avem si noi sarbatori , nu trebuie sa imprumutam de nicaieri.
  Ma bucur ca toti apreciati o sarbatoare cu adevarat romaneasca :)

 23. Mai bine de Dragobete pe 24 feb :)

 24. @oltea :) 20 de puncte pentru raspunsul tau ;)

 25. ramona tu ai vazut aceasta serie?/ si daca da unde ..ca eu abia am reusit sa vad primele episoade combinate mysoju cu dramacrazy…stii vreun site unde este complet?

 26. m-ai facut curioasa in privinta finalului!
  votez pentru Dragobete; sa ramanem traditionalisti macar in privinta sarbatorilor! :)

 27. @Andreea de pe yellow cinema cu sub in engleza

 28. dar pe yellowcinema eu stiam ca poti numai sa descarci..nu sa si vezi on line…se poate?

 29. Andreea,asa e,si eu descarc de pe yellow cinema,si online nu se pot vedea.

Leave a Comment