Ramona J. [KF]

East of Eden (K-drama, 2008)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

Published on februarie 16, 2011 with 30 comentarii

de Ramona J.

Image and video hosting by TinyPic

Destinele şi vieţile a doi oameni, care nu au legături de sânge, se intersectează încă din ziua când s-au născut. Doar la câteva zile după ce fratele său mai mic s-a născut, Lee Dong Chul (Song Seung-heon) singurul martor al uciderii tatălui său, promite să se răzbune pe omul care i-a omorât tatăl, fără să ştie că cel pe care-l crede frăţiorul său, Dong Wook (Yeon Jung-hoon) a fost schimbat la naştere şi că este fiul ucigaşului tatălui său nimeni altul decât ShinTae Hwan.Dong Wook, creşte devine procuror şi îi promite fratelui său că-l va ajuta să răzbune moartea tatălui lor. Dong Chul va câştiga bani, faimă şi putere prin intermediul afecerilor legate de cazinouri. Dar ce se va întâmpla când Lee Dong Chul şi Dong Wook, vor afla că nu sunt fraţi? Ce va face Dong Chul atunci când află că fratele său real a fost crescut de către ShinTae Hwan iar fratele pe care îl iubeşte, este fiul duşmanului său?

Image and video hosting by TinyPic

East of Eden (La est de Eden) este o k-drama produsă de către MBC în anul 2008, unde ne este relatată povestea a doi oameni, ale căror destine se intersectează încă de la naştere. Cum ai reacţiona dacă ai afla că fratele tău, nu este de fapt fratele tău, iar ca o ironie a sorţii, acesta este fiul ucigaşului tatălui tău şi poate deveni cel mai mare duşman al tău ? Eşti oare în stare să uiţi dragostea frăţească pe care i-o purtai până nu demult, să cauţi să faci dreptate şi să răzbuni acea moarte nedreaptă, chiar dacă acest lucru îţi va sfâşia sufletul în mii de bucăţele ? Ce ai face dacă ai fi în locul lui Lee Dong Chul ?
Pare destul de interesantă intriga acestei drame, nu credeţi? Pe parcursul dramei vom vedea cum va reacţiona Lee Dong Chul, dacă va face ceea ce este just sau îndemnat de furia pe care o poartă în suflet, va alege răzbunarea.

Image and video hosting by TinyPic

Acţiunea dramei se învârte în jurul vieţii a doi bărbaţi născuţi prin anii ’60 şi în acelaşi spital, într-un orăşel cu mine de cărbune.

Personaje:

Image and video hosting by TinyPic
Lee Dong Chul, interpretat de către Song Seung Hun

El este un „căluţ nărăvaş”, cu un caracter vulcanic, care ascunde în suflet numai foc şi furtună. Dintotdeauna el l-a blestemat şi i s-a opus lui Shin Tae-hwan, cel care i-a ucis tatăl. Din cauza lui Shin Tae-hwan, el va ajunge la şcoala de corecţie la o vârstă fragedă şi sfârşeşte într-o instituţie de minori şi tot din cauza lui a văzut şi faţa întunecată a vieţii (el fiind martor când acesta i-a ucis tatăl). În ciuda acestei amărăciuni, nimeni nu-i poate zdruncina dragostea şi pasiunea, care i se ascunde în suflet. Peste ani, Dong-chul devine mâna dreaptă a unui mogul al cazinourilor. Va urca repede pe scara socială, în calitate de membru al mafiei asiatice şi ajunge în cele din urmă se se întâlnească faţă în faţă cu ucigaşul tatălui său, Shin Tae-hwan.
El îşi iubeşte fratele, pe Dong-wook, mai mult decât propria viaţă şi din acest motiv, se îndepărtează de femeia pe care o iubeşte cu adevărat.

Image and video hosting by TinyPic
Lee Dong Wook, interpretat de către Yun Jung Hoon

În ciuda faptului că este rudă de sânge cu bogătaşul Shin Tae-hwan, fiind urmaşul lui, este crescut ca fiul lui Lee Ki-chul, cunoscând în acest fel foametea şi sărăcia, pe care sigur nu le-ar fi cunoscut-o dacă era crescut în familia lui Shin Tae-hwan.
În ciuda tutor acestor piedici, el creşte şi devine un om cu un suflet pur şi frumos, nu ca al tatălui său, el fiind ca un simbol al speranţei. Din cauza unor acte de violenţă izvorâte dintr-o conspiraţie de-a lui Shin Tae-hwan, el îşi pierde prima lui dragoste şi este la un pas de a cădea în disperare. Va depăşi toate obstacolele şi va deveni procuror, însă inima i se va strânge de durere când va afla adevărul despre naşterea lui şi cine este tatăl său biologic.

Image and video hosting by TinyPic
Min Hye Rin, interpretată de către Lee Dae-hae

Ea este cea de a doua fiică a preşedintelui Min, cel care deţine Daily Daehan şi sora vitregă a lui Min Hye Ryung. Absolventă şi a Universităţii Naţionale de Drept din Seul, ea a fost întotdeauna considerată o fată extrem de inteligentă. Deşi îl iubeşte din toată inima pe Dong-wook, ea renunţă să-i fure iubirea surorii ei.
Personajul interpretat de către Lee Dae-hae are două feţe: cea a unei fetiţe cuminţi şi cea a unei vrăjitoare, a unei cotoroanţe.
Ea este considerată cea mai potrivită pentru a conduce imperiul Daily Daehan, iar spre a doua parte a serialului, îşi dezvăluie aspiraţiile sale politice.

Image and video hosting by TinyPic
Shin Tae-hwan (interpretat de către Jo Min-ki

Este directorul general al unei mine de cărbune din Taebaek. Se poate spune despre el că este o adevărată întruchipare a ambiţiei nemăsurate. Se străduieşte din răsputeri să devină moştenitorul companiei miniere a cărbunelui denumită Grupul Taesung. Pentru a fi posibil acest lucru el îl ucide pe Lee Ki-chul ( Lee Jong-won), un alt miner care stătea în calea succesului său. Dintr-o plăcere egoistă, el o seduce pe Mi-ae, o asistentă medicală de la Spitalul Taebaek, ca mai apoi să se despartă de ea fără nicio urmă de regret.

Image and video hosting by TinyPic
Lee Jong-won în rolul lui Lee Ki-chul

Soţia minerului ucis (interpretată de Lee Mi-sook) dă naştere unui fiu, la Spitalul Taebaek. Tot în acelaşi spital şi în aceeaşi zi,o altă viitoare mămică, soţia lui Shin Tae-hwan va da şi ea naştere, tot unui băieţel.

Image and video hosting by TinyPic
Lee Mi-sook

Însă Mi-ae, asistenta trădată de către Shin Tae-hwan, încă profund rănită de faptul că a fost folosită de către Shin Ta-hwan, se va răzbuna schimbând copii, transformând pentru totdeauna soarta celor doi micuţi.

Image and video hosting by TinyPic
Kim Ji-hyun, interpretată de către Han Ji Hye

Ea este dragostea din copilărie al lui Dong-wook însă acum este soţia lui Shin Myung-Hoon. Cu toate că l-a urât şi respins dintotdeauna pe Yang Choon-hee, va ajunge mai târziu nora lui. Extrem de competentă în managementul hotelier, ea este susţinută de preşedintele Oh şi Yoon-hwee Oh, fiind un director executiv foarte apreciat al Grupului Taesung. Căsătoria cu soţul ei este pe punctul de a se sfârşi ea fiind determinată să o pornească pe un alt drum.

Image and video hosting by TinyPic
Shin Myung-hoon, interpretat de către Park Hae-jin

Sub îndrumarea mamei sale, beneficiind din plin de dragostea ei, a crescut şi a devenit un tânăr virtuos. Însă influenţa negativă a tatălui său, Shin Tae-hwan, îşi va lăsa amprenta asupra sa, el transformându-se treptat într-un om de afaceri vicios. El face tot posibilul pentru a ascunde secretul ce stă în spatele naşterii sale, dar constată că este imposibil să fugă de soartă.
La el putem vedea cel mai bine frământarea interioară.

Image and video hosting by TinyPic
Kook Young-ran interpretată de către Lee Yeon-hee

Este singura fiică a preşedintelui Kook (interpretat de Yoo Dong Geun ).
Cu toate că îl iubeşte pe Dong-chul foarte mult, ea dă piept cu moartea pentru a-i cuceri iubirea.

”Image
Yoo Dong Geun

Premii câştigate:
2008 MBC Drama Awards: Grand Prize (Song Seung Hun)
2008 MBC Drama Awards: Female Top Excellence Award (Lee Mi-sook)
2008 MBC Drama Awards: Male Excellence Award (Jo Min Ki)
2008 MBC Drama Awards: Female Excellence Award (Han Ji Hye)
2008 MBC Drama Awards: Male Newcomer Award (Park Hae Jin)
2008 MBC Drama Awards: Female Newcomer Award (Lee Yeon Hee)
2008 MBC Drama Awards: Golden Acting Award (Park Geun Hyung)
2008 MBC Drama Awards: Golden Acting Award (Yoo Dong Geun)
2008 MBC Drama Awards: Golden Acting Award (Shin Eun Jung)
2008 MBC Drama Awards: PD Award (Yun Jung Hoon)
2008 MBC Drama Awards: Special Child Actor Award (Park Gun Tae, Shin Dong Woo & Nam Ji Hyun)
2008 MBC Drama Awards: Best Couple Award (Song Seung Hun & Lee Yeon Hee)
2008 MBC Drama Awards: Popular Actor Award (Song Seung Hun)
2008 MBC Drama Awards: Popular Actress Award (Lee Yeon Hee)
2008 MBC Drama Awards: Writer of the Year Award (Na Yun Sook)

Surse: HanCinema, squidoo, wikipedia

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

30 comentarii

There are currently 30 comentarii on East of Eden (K-drama, 2008). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Serialul are o distributie de exceptie. Multimim pentru recomandare. De altfel, este unul dintre dramele din Top 10 despre care am scris recent o recenzie :)

  • Poate fi vizionat si in limba romana?

 2. pare interesant!

 3. buna Carina cf?

 4. Super prezantare Ramo ;)

 5. FELICITARI !!! pentru recenzie!
  un serial care m-a cucerit de la primul episod . Desi e lung (56 de episoade) este foarte bine realizat. Merita vazut, ramane in suflet pentru totdeauna.

 6. Yun Jung Hoon – este un actor rafinat (de vazut si in Sad love Story si Jejoongwon) iar Song Seung Hun are o finete deosebita, amandoi te “vrajesc” cu stilul lor propriu.

 7. frumoasa prezentare ramo

 8. Drăguţele Lee Dae Hae şi Han Ji Hye.Pe ultima am văzut-o ieri în Blades of Blood.

 9. multumim ptr. recenzie ramona.cum song seung heon este unul din actorii mei preferati voi urmari in curand acest serial.

 10. interesant si foarte trist

 11. Este unul din serialale pe care le am pe lista pentru a le urmari. Song Seung Heon este unul din actorii mei de suflet. Frumoasa recenzia ta Romana. Iti multumesc.

  • Sper sa-l urmaresti cu placere ;)

 12. Abia acum descopar aceasta recenzie. M-am hotarat si eu sa vizionez acest serial. Deocamdata am inceput sa descarc episoadele. Si deja am probleme. Daca stie cineva unde le pot gasi pe toate, i-as fi foarte recunoscatoare.

 13. Claudia B. [KF]

  Ce de premii!!Il am trecut in lista cea lunga…sper sa il gasesc si sa il vad. Prezentarea realizata de tine m-a facut si mai curioasa, multumim Ramona!

 14. Pe ce site il pot vedea, titrat in lb. romana si fara greselile oribile de gramatica pe care le intalnim la majoritatea serialelor?. E difuzat in prezent de TVR2, dar foarte tarziu in noapte si nu are reluarea episoadelor. La fel a facut TVR2 si cu serialul chinezesc “Trei Regate”. de aceea doresc sa-l gasesc undeva pe net. Stie cineva o adresa pe care insa sa nu apara “Acest video a fost retras…”? 16.02.2014

 15. Am o mică nelămurire, Hye Rim îl iubeşte pe Dong Wook sau pe iubitul surorii sale Sung Hyun? Cine la văzut îl rog să mă lămurească că e o confuzie

  • asta ma induce si pe mine in eroare,desi sunt la episodul 20 hye rin pare sa il iubeasca pe dong-wook,iar logodnicul surorii sale vitrege o iubeste pe ea(hye rin)…..dar stiti ce nu am inteles eu…pe cine iubeste dong-chul…?

  • Se pare ca-l iubeste pe Dong -wook, dar cocheteaza si cu Dong Chul, cel care trebuia sa fie logodnicul sorei sale si a devenit al ei o lasa rece.

 16. Un film care mă fac să plâng de fie care dată când îl vad, aşa vrea să ilvaf nonstop e foarte frumos

 17. Claudia B. [KF]

  Imi place mult serialul :) Pacat ca este difuzat pe Tvr2 la o ora destul de tarzie….

 18. Sunt impresionata de felul in care vorbesc in limba engleza actorii coreeni ! Bravo lor ! Curat , lejer, fara accente !

 19. minunat,SSH impreuna cu lee yeon ,fenomenali ca si cuplu.
  e tirziu, dar as sta pina dimineaza sa vizionez.povestea este incredibila si atit de captivanta ,iar interrpretarile actorilor sunt extraordinare, reusesc sa te duca in mijlocul actiunii,sa traiesti momentele,empatici transmit exact ce trebue.
  Frumoasa recenzie.pe ce sait se poate viziona serialul in cazul ca dorim sa-l revedem,pute-ti sa-mi spune-ti careva?

 20. M-am îndrăgostit şi eu de Korea odată cu Legendele palatului, dar East of Eden/împoriva sorţii l-am urmărit cu sufletul la gură, chiar dacă era la miezul nopţii!
  Aş vrea să-l revăd, dar nu l-am găsit (cu subtitare).

 21. Tocmai l-am vizionat pe seriale coreene telenovele online tradus in limba romana , am plans de nenumarate ori la acest serial si pot sa spun ca nu o fac prea des la filme . Distributia e una exceptionala , Song Seung Heon este actorul meu favorit , dar pot sa spun ca toti m-au impresionat foarte mult , de la poveste , la jocul actorolor , frumusetea actorilor coreeni , coloana sonora , chiar nu stiu ce sa mai zic , chiar daca e un pic mai lung are 56 de episoade , l-am vizionat cu sufletul la gura , in mai putin de o sapatamana , merita si chiar o sa-l revad candva cand mi se va face dor de el din nou , deocamdata sunt sub vraja lui . Aspept sa pot sa ma desprind de el si sa vad My princess alt serial cu Song Seung Heon .
  In ultimul timp am vizionat doar drame coreene de exceptie ca Scent of a woman , Summer scent , al doilea tot cu SSH in rolul principal

 22. PENTRU CINE VREA SA VIZIONEZE DRAME COREENE ONLINE SUBTITRATE IN LIMBA ROMANA ACCESATI ACEST LINK
  http://www.serialesubtitrateonline.info/
  SAU CAUTATI PE GOOGLE
  SERIALE COREENE TELENOVELE ONLINE SUBTITRATE
  VIZIONARE PLACUTA

 23. hey…nu pot sa cred,inca mai exista blogul :D… ce dor mi-a fost de voi :)

 24. Da, exista :) si mai suntem cativa pe-aici. Claudia, si mie mi-a placut mult serialul East of Eden, pacat ca a fost difuzat la o ora atat de tarzie.

 25. Iubesc acest serial la care am vărsat multe lacrimi și ad doriti să îl rebafe

 26. Revăd

Leave a Comment