Ramona J. [KF]

Yoo Ah-In, un copil matur (2)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Recenzii Koreafilm

Published on ianuarie 18, 2011 with 11 comentarii

de Ramona J.

Despre omul Yoo Ah-In

R: Scrisul este un act prin care exprimi ce simţi în interior. Ţi-ai făcut cont pe Twitter şi ai început să scrii cu câteva luni în urmă. Cum a fost ?

Yoo Ah-In: Când sunt departe de casă, simt o nevoie acută de timp şi spaţiu, care să mă lase să mă întorc la mine însumi. Timp de trei-patru luni cât am fost plecat, m-am simţit incomod că nu-mi pot trăi viaţa ca şi cum aş fi fost eu însumi. Deci, faptul că am putut comunica cu oamenii prin intermediul Twitter-ului ca Uhm Hong-Shik, iar pe Cyworld ca actorul YooAh-In şi am putut spune ce gândesc şi ce cred, a fost foarte reconfortant. Într-un fel, este o binecuvântare şi o onoare, am învăţat multe de la miile de răspunsurile pe care le-am primit chiar şi pentru un singur comentariu de-al meu. Desigur, unele au fost doar observaţii de rutină, dar destul de o mulţime de răspunsuri m-au trezit şi m-au învăţat lecţii, şi mi-au amintit ce o persoana închisă sunt. Deci, am de gând să stau şi să socializez pe Twitter. (râde)

Image and video hosting by TinyPic

R: Personal cred că nu e uşor să scrii pe Twitter pentru că zece mii de oameni citesc ce postezi.

Yoo Ah-In: O mulţime de oameni doresc să stau pe Twitter, dar, în acelaşi timp, asta mă face să vorbesc şi să mă exprim mai puţin iar eu nu sunt genul de persoană conflictuală, este greu să rezişti tentaţiei. Nu m-am născut ca să fiu un luptător independent sau ceva de genul, mie îmi place ceea ce este confortabil şi vreau să am o viaţă lipsită de griji. Dar asta înseamnă că mă izolez şi ştiu că mă voi transforma într-o persoană mizerabilă, aşa că îmi impun că trebuie să scriu. Nu este pentru că aş muri de dorinţa de a scrie, dar când nu pot face asta sunt foarte nefericit, aşa că mă încurajez pe mine însămi şi-mi spun continuu “eu pot face asta, pot vorbi liber, voi continua să spun ce gândesc, ştiu că vei glumi pe seama mea însă eu voi continua să mă exprim , căci nu sunt incompetent “. Este o muncă foarte grea.

Image and video hosting by TinyPic

R: Deci vrei să spui că este dificil să fii tu însuţi însă vei continua să fii sincer şi realist?
Yoo Ah-In: Da, şi nu este vorba doar despre actorie este vorba despre felul tău de a fi mai ales atunci când ai douăzeci şi ceva de ani. Îmi doresc o viaţă foarte liniştită, confortabilă, şi, bineînţeles să poţi face bani doar printr-un simplu zâmbet, totuşi ştiu că aceste idei sunt naive şi cunosc faptul că trebuie să munceşti din greu pentru o viaţă confortabilă.M-am maturizat poate prea repede, cunosc principiile după care trebuie să mă ghidez în viaţă, mă gândesc însă că un tânăr de 20 de ani ar trebui să mai fie din când în când nebunatic, însă eu sunt prea realist. Recunosc că sunt într-o dilemă dacă să fiu prea realist sau să nu mai fiu aşa de realist, deoarece să fii matur înseamnă să ştii toate răspunsurile şi atunci te vei opreşti din căutare şi te vei plafona nemaivoind să afli lucruri noi iar asta este o imaturitate. Cred că adevărata cale de a fi matur este de a căuta în permanenţă răspunsuri, să pui întrebări şi să mergi înainte chiar dacă uneori mai greşeşti. Aş dori ca majoritatea oamenilor care folosesc termenul „tinerii ăştia” sau „este încă tânăr”, să nu-l folosească într-un context în care se spune despre acea persoană că este imatură şi un idealist incurabil, mai degrabă mi-aş dori ca acest termen să fie folosit de oameni atunci când spun despre tineri că sunt cu adevărat maturi şi cu principii sănătoase.

Image and video hosting by TinyPic

R: De asemenea ai scris, pe contul tău de pe Twitter, despre muncă şi probleme legate de drepturile omului. Acestea sunt gândurile unei persoane care se gândeşte destul de mult la aceste probleme sociale, însă când acest subiect este abordat de către o celebritate, poate fi etichetat de către ceilalţi că este “politician”, iar acest lucru s-ar putea să te deranjeze la un moment dat. Deci nu te ingrijorează câtuşi de puţin acest lucru?

Yoo Ah-In: Ba da, cum să nu. Aş putea spune că sunt speriat de moarte. Nici nu pot dormi noaptea după ce scriu despre astfel de lucruri (râde). După părerea mea, dacă cineva nu are curajul să vorbească şi despre aceste lucruri înseamnă că nu trăieşte în această lume sau trăieşte parţial. Vreau să trăiesc o viaţă decentă, nu vreau să fiu în viaţă doar datorită faptului că respir. Cred că ar trebui să ni se permită să vorbim despre politică, aşa cum personajul din „The President” SBS, interpretat de actriţa Ko Hyun-jung, spune că este iresponsabil să priveşti politica şi lucrurile legate de ea ca fiind ceva rău pentru că toţi suntem cetăţeni care trăiesc sub o orânduire politică foarte strictă. Nu voi face ceva doar pentru că e bine sau că voi fi criticat pentru că abordez problemele sociale cu care ne confruntăm. Mă gândesc că prin aceasta fac un pas mic, pentru că readuc în discuţie aceste probleme şi-mi exprim părerea în legătură cu aceasta prin faptul că împărtăşesc şi celorlaţi gândurile mele chiar dacă nu pot rezolva aceste probleme. Este trist faptul că este foarte dificil să rezolvi aceste probleme în societatea în care trăim.

Image and video hosting by TinyPic

R: În urmă cu zece ani, înainte de a începe actoria, ce te gândeai că vei face în viaţă?

Yoo Ah-In: Cred că m-am gândit la ceva similar cu ceea ce fac acum. Am fost un băiat obişnuit pierdut printre alţi 40-50 elevii din clasa mea, iar când îmi vin în minte amintiri din acea perioadă, imediat acele amintiri mă fac să cred că natura umană nu se schimbă chiar aşa de uşor (râde). Într-una din zile am dat peste ce am scris la evaluarea pentru materia numită etică, cred că aveam în jur de 14 ani, am scris despre cum mi-aş realiza visul meu, dar nu şi despre visul în sine sau ce voi deveni. “Cred că este de datoria oamenilor să-şi găsească adevărata fericire”, este ceea ce am scris în acea evaluare. Cred că la acea aşa vremea este ceea ce gândeam. Şi şcoala avea un statut mai mic decât importanţa pe care o are azi, în societatea actuală. Nu, că mi-ar fi plăcut şcoala prea mult.(râde)

Image and video hosting by TinyPic

R: Şi ce anume îţi displace?

Yoo Ah-In: Toate lucrurile nefireşti. Desigur, educaţia este obligatorie, acesta este şi motivul pentru care mama mea m-a trimis la şcoală şi aş fi fost într-o mare încurcătură dacă ea nu ar fi făcut acest lucru. (râde) Însă nu cred că şcoala te învaţă cum să gândeşti, acest gând îmi vine în minte atunci cănd încep să scriu, iar de obicei scriu mai mult pentru mine însumi pe contul meu de pe Cyworld şi pe contul meu de Twitter scriu pentru a comunica cu alte persoane, nu pentru că aş avea nevoie de răspunsuri. Iar dacă sunt în căutarea unui răspuns, nu mă aştept să-l găsesc cu uşurinţă. Aş vrea ca oamenii să nu mai spună despre gândurile pe care eu le postez de blog că “Este dificil, nu ştiu despre ce este vorba. Explică într-un mod mai simplu”. Păi ar mai fi distractiv dacă ai găsi imediat răspunsul? Cuvintele sunt uşor de împărtăşit şi de scris, dar nu te luminează. Deci, dacă sunteţi o persoană care vizitează conturile mele, deoarece sunteţi interesat de persoana mea, trăiesc cu speranţa că veţi găsi singuri răspunsul la ceea ce am spus, chiar dacă nu-l găsiţi cu uşurinţă şi sper să nu vă faceţi idei preconcepute în ceea ce priveşte persoana mea.

Image and video hosting by TinyPic

R: Înseamnă că nu te-ai îndepărtat prea mult de la ceea ce credeai că vei face atunci când aveai 14 ani, nu-i aşa?

Yoo Ah-In: (râde) Da. Indiferent de ceea ce fac acum, cred că am reuşit să îndeplinesc ceea ce simţeam în adâncul sufletului, aşa că sunt extrem de mulţumit. Şi când spun asta nu înseamnă că sunt mai bogat sau am mai mult, dar nu îmi este ruşine pentru că am reuşit să fac totul corect, din toată inima. Mi-ar fi fost jenă în cazul în care în ultimii 10 ani nu făceam nimic, dar aveam bogăţii peste tot în Asia. Bineînţeles că atunci când fac această afirmaţie, răspunsul este, “din toată inima? Vorbim din nou, după ce fac milioane!” (râde)

Image and video hosting by TinyPic
Sursa: 10Asia

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Yoo Ah-In, un copil matur (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ramona,te felicit pentru munca depusa in cele doua parti de interviu,stiu ca nu e usor sa traduci atat de mult,pentru ca si eu traduc mult pentru aproape toate recenziile,si nu e usor.
  Ce sa zic,baiatul pare interesant si e simpatic.

 2. mie mi se pare talentat pustiulica. Felicitari pt amplul interviu :)

 3. :)) e simpatic! imi place cum gandeste! ^^

 4. Asta e pustiulica CIU CIU?

 5. Parca nu e el ,pare atat de matur si are barba si mustati in stare incipienta!Ce tie si cu tineretul in ziua de azi!

 6. Multumesc pentru cuvintele frumoase. Va multumesc ca ati avut rabdare sa cititi acest interviu care este destul de lung…. ;)

 7. Scuze ca intreb,aceste poze sant dintr-un film,ca are o figura atat de tampa?

 8. ce fain e pisicuuu!! dar nici stapanu nu-i mai prejos!

 9. @Livia :))))) …. sunt din sedinte foto …. ce figura esti Livia … hihihihi

 10. Nu ştiu ,dar am senzaţia că nici el nu este convins 100% de cele relatate :)
  mi se pare totuşi că vrea să pară matur, dar de fapt nu este aşa :)
  ramona te felicit pentru răbdarea de a traduce acest interviu :)

 11. Felul lui de a gandi este pe gustul meu.E o persoana draguta,cu care as avea multe de vorbit.:)

Leave a Comment