Ramona J. [KF]

Yoo Ah-In, un copil matur (1)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm, Stiri / noutati

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 17, 2011 with 22 comentarii

de Ramona J.Image and video hosting by TinyPic
Actorul Yoo Ah-In a interpretat o multitudine de roluri, în special de tinere personaje în formare, în diverse stadii ale vieţii începând cu liceanul simpatic din serialul de televiziune Sharp (KBS), continuând cu adolescentul pierdut din filmul Boys of Tomorrow, războinicul singuratic din Mighty Chil-Woo (KBS), personajul energic care aspiră să ajungă patiser, în filmul Antique“tipul zilelor noastre”, din serialul He Who Can’t Marry (KBS).

Iar recent, el a jucat rolul lui Moon Jae-Shin din K-drama SungKyunKwan Scandal (KBS), un rebel al Academiei Regale SungKyunKwan, un luptător care se opune societăţii corupte, dar şi un romantic care priveşte de departe la femeia pe care o iubeşte – un simbol al tânărului care suferă în tăcere, cu o mare durere în suflet datorită pierderii fratelui mai mare.
Image and video hosting by TinyPic
Însă acum Yoo are 24 de ani şi se poate observa că deja i-a crescut barbă pe faţa lui tăbăcită, dar ori de câte ori zâmbeşte, le aduce aminte telespectatorilor de „băiatul bălai” pe care l-au văzut prima dată pe micul ecran în urmă cu şapte ani.

Revista 10Asia s-a întâlnit cu actorul, care şi-a luat numele de scenă Ah-in, însemnând “ein” în limba germană, pentru a reaminti în mod constant că el însuşi este o fiinţă unică în această lume. Reporterului nu i-a fost uşor să ţină pasul cu numeroasele idei ale acestui tânăr actor, care cu siguranţă merită să fie ascultat. Interviul a fost luat la câteva zile după ce s-au încheiat filmările la SungKyunKwan Scandal.

Despre personajul din „SungKyunKwan Scandal”

Reporter 10Asia: Ai terminat de curând filmările la  SungKyunKwan Scandal Deci cum ţi-ai petrecut timpul în ultimele zile? Cred că ai a fost ocupat şi ai vrut să faci tot ceea ce nu ai putut face în zilele în care erai ocupat cu filmările.

Yoo Ah-In: Deoarece nu trebuia să lucrez noaptea am băut tot timpul (râde). Dar, oricât de târziu aş fi stat în bar, a doua zi mă trezeam foarte devreme, deoarece eram obişnuit să mă trezesc pentru filmare. Şi asta mă înfurie (râde). De fapt eu mă îmbăt foarte uşor, cred că după o jumătate de sticlă de soju… Dar continui să beau până pe la 2 sau 3 dimineaţa, când mă duc acasă. Dar de ce vorbesc despre băutură şi băut?

Image and video hosting by TinyPic
R: Să vorbim despre serial (râde). Ai declarat înainte de începerea filmărilor la SungKyunKwan Scandal, pe un ton hotărât, că-l vei interpreta pe Moon Jae-Shin. Ce anume te-a atras la acest personaj?

Yoo Ah-In: Mai degrabă cred că am fost atras de cine joacă în această dramă. Moon Jae-Shin stă de obicei departe de alţi studenţi de la Academia Regală, fiind mai degrabă un singuratic, nefiind sociabil, urcă într-un arbore de gingko şi stă acolo de unul singur. De asemenea felul în care poartă hainele sau cum îşi aranjează părul (de obicei neglijent), dar nu e pentru că vrea să iasă în evidenţă. În acelaşi timp, a fost revigorant că el a fost considerat singurul intrus de la SungKyunKwan, dar nu din întreaga lume. Am fost foarte curios în legătură cu motivul care l-a făcut să trăiască în acel mod, iar când a luat un examenul pentru Academia Regală am simţit că seamănă cu mine.

R: SungKyunKwan este un fel de loc mai special pe care-l poţi numi şcoală.

Yoo Ah-In: Dar nu este genul de şcoală unde merg majoritatea elevilor. Aici doar elita din timpul dinastiei Joseon putea urma cursurile. Din câte ştiu, au fost cel puţin 500 de studenţi ai acestei academii care au intrat în politică imediat ce au absolvit, deci probabil că a fost ca o Facultate de Drept din zilele noastre. Chiar dacă este un outsider, Moon Jae-Shin nu este diferit de ceilalţi puşti de la o şcoală obişnuită care se uită pe fereastră, în timpul orelor, deoarece nu e uşor pentru aceşti copii să urmeze cursuri de elită şi de aceea reacţionează prin a fi letargici la ore (râde). Sunt prea deştepţi şi pentru asta trebuia cumva să se integreze în societate, să devină suficient de vicleni pentru a şti cum să acţioneze în mod corect la momentul potrivit. Aşa că am fost foarte curios de cum gândea Jae-Shin şi cum putea fi singurul diferit de ceilalţi.
Image and video hosting by TinyPic

R: Deci spune-ne ce ai simţit sau ce ai descoperit în timp ce îl interpretai pe Jae-Shin?
Yoo Ah-In: Spre final, am simţit că este o persoană sensibilă, caldă, impresionabilă şi că este un copil (râde). De aceea a fost dificil să-mi controlez mişcările şi să încerc să par că-mi exprim greu emoţiile atât faţă de mine însumi, cât şi faţă de ceilalţi. Am încercat să fiu profund atunci când am portretizat ce simte Jae-Shin faţă de Yoon-Hee (Park Min-Young).

În drame, personajele feminine sunt de obicei mai precaute, atunci când vine vorba de dragoste, de aceea am încercat să fiu profund în exprimare chiar dacă am avut puţine roluri în care personajul meu se îndrăgosteşte de cineva (râde). M-am gândit foarte mult înainte de a filma scena din episodul 19 când Moon Jae-Shin o lasă pe Yoon-hee în faţa închisorii unde era încarcerat Seon-Joon (Park Yu-Chun) şi îi spune să-l vadă numai ea singură pe Seon-Joon. Am vorbit foarte mult despre acest lucru cu regizorul, dacă este ceea ce ar face de fapt Jae-shin sau dacă ar fi mai uşor să se retragă pur şi simplu.
Image and video hosting by TinyPic

R: De fapt am fost curios ce a simţit Jae-Shin pentru Yoon-Hee.

Yoo Ah-In: Yoon-Hee a fost un personaj interesant pentru Jae-shin, chiar din primul moment când cei doi s-au întâlnit, înainte ca el să se îndrăgostească de ea. El obişnuia să întoarcă spatele întregii lumi, iar studenţii de la SungKyunKwan aveau idei preconcepute despre el. Dar cred că el se schimbă, după ce o întâlneşte pe Yoon-hee, care are mult curaj, este amuzantă şi interesantă. Deci el va începe să simtă ceva pentru Yoon-Hee, iar când află că ea este de fapt fată, atunci cred că pentru ochii ei minunaţi şi inima ei bună vrea s-o protejeze. Atât în benzile desenate, cât şi în dramă, Yoon-Hee rămâne cu Seon-Joon, deci am încercat să arăt că el vrea să o protejeze într-un mod frăţesc.

R: SungKyunKwan Scandal nu a fost numai romantism, de asemenea, a arătat modul în care personajele cresc şi îşi formează personalitatea. Un moment cu mare încărcătură emoţională pentru Jae-Shin, a fost atunci când cu ochii în lacrimi îi spune tatălui său, care se resemnase de la moartea fratelui său mai mare, “ M-am purtat aşa pentru că mă durea sufletul mai mult decât pe tine.Am greşit .Şi am fost sigur că l-am iubit fratele meu mai mult decât l-ai iubit tu. Însă şi aici am crezut greşit.
Yoo Ah-In: Ceea ce am simţit a fost cât de copilălos este Jae-Shin şi că nu prea ştie cum să exprime ceea ce simte şi nu ştie ce să facă, cu privire la ceea ce simte. Fiind atât de mult timp un idealist el s-a închis în sine, în propriile gânduri şi simţăminte “Nimeni nu suferit aşa de mult ca mine. Durerea mea este cea mai grea”. Surprinzător, oamenii cu o asemenea durere sau tristeţe în suflet simt că suferinţele lor sunt mai mari decât ale celorlaţi. A fost un timp când şi eu am simţit la fel ca el. Însă nu cred că Jae-shin s-a maturizat chiar atât de mult din cauza suferinţei. A avut momente grele în viaţă şi dacă el făcea un pas, iar ceilalţi făceau zece, pentru el pasul acela era foarte important. Cred că este foarte important faptul că el a dărâmat zidurile din jurul lui, a ajuns să realizeze că nu este singurul care suferă în lumea asta şi că el a fost capabil să vorbescă despre asta printre lacrimi şi după aceea să poată să zâmbească.
Image and video hosting by TinyPic
R: A fost vreo emoţie, vreun sentiment pe care ţi-a fost dificil să-l arăţi?

Yoo Ah-In : A fost extrem de dificil să râd la sfârşitul episodului şapte, când regele vizitează SungKyunKwan pentru un serviciu religios şi trage o săgeată. Pentru fiecare rol pe care l-am jucat până acum, chiar şi atunci când personajul meu este cineva care este extrem de trist sau suferă, am tendinţa să zâmbesc foarte mult şi să-mi arăt emoţiile şi sentimentele mele aşa cum sunt ele, dar nu am putut să-mi dau seama cum zâmbeşte Jae-Shin. Am primit scenariul cu aproximativ o săptămână sau două înainte de filmarea scenei şi am stat în picioare în faţa oglinzii, am încercat zâmbesc aşa sau aşa, dar tot n-am putut să-mi dau seama. Desigur, că pot să zâmbesc în aşa fel încât faţa mea să devină luminoasă şi să fiu foarte frumos. (râde) Dar am vrut să găsească o legătură emoţională care ducă la acest râs. Am filmat şi refilmat scena, încă nu cred că mi-a ieşit sută la sută.
Image and video hosting by TinyPic

RÎn SungKyunKwan Scandal, toţi patru aveţi aceeaşi vârstă. Cum a fost?

Yoo Ah-In: Am avut prejudecăţi în această privinţă. La început nu am fost în stare să mă apropii sufleteşte de ei, deoarece am crezut că fiind celebrităţi sunt cu nasul pe sus şi sigur nu vreau să am prieteni înfumuraţi. (râde) Am înţeles că ei fiind personaje principale sunt foarte importante rolurile lor, deci au nevoie de mai multă atenţie. Dar m-am eliberat de prejudecăţi în ceea ce-l priveşte pe starul Micky Yoochun sau vedeta Park Min-Yeong sau actorul Song Joong-Ki. Deci aşa cum Jae-Shin a ieşit din carapace şi i-a acceptat pe Yoon-hee, Seon-Joon şi Yong-Ha, aşa şi eu după ce i-am vazut în viaţa de zi cu zi , i-am văzut  într-o lumină mult mai bună decât cea de la început, ceea ce înseamnă că m-am maturizat. A fost distractiv să filmez această dramă. Mi-aş dori să avem mai multe discuţii sincere despre actorie. Vreau să-i mulţumesc lui Joong-Ki pentru că mi-a dat o mulţime de sfaturi sincere. Am ajuns să înţeleg că el nu este viclean de fel, este viclean doar în sensul că el vrea ce e mai bine pentru toată lumea.

Image and video hosting by TinyPic

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on Yoo Ah-In, un copil matur (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. e tare simpatic si serialul SungKyunKwan Scandal si actorul Yu Ah-in. :)
  asteptam partea a doua a interviului

 2. Nu am vazut serialul,si parca nici nu ma atrage,dar interviul este foarte dragut.Ai muncit mult la el,se vede :)
  Am citit undeva ca sud-coreeni beau foarte mult,si este pacat cand auzi asta despre tineri,imi pare rau ca actorul bea asa mult.

 3. Un fost coleg de facultate se afla acum in Coreea si el mi-a spus ca soju ar fi cea mai slaba bautura ever. Cuvintele lui.
  Fireste, depinde cu ce bautura cunoscuta de noi, astialalti, face comparatia…
  Am sa-l intreb

  • koreafilm

   annyeong!

   @nico: din cate stim soju variaza ca tarie, intre 10%~25% alcool…

 4. ce frumos a vorbit yoo ah-in! :x
  pacat ca bea atat de mult! :|
  abia astept partea a 2a sa vad ce dezvaluiri mai face! ^^

 5. Yoo Ah In e adorabil!Chiar daca are viciul bauturii,se vede ca e un om profund, cu o tarie de caracter impresionanta.
  Mi-a placut inceputul,cu descrierea sa.Acele cuvinte au surprins o parte uimitoare a lui Yoo Ah-In,transpusa in evolutia sa de actor.
  Ma bucur ca am avut ocazia sa-l vad in “Sungkyunkwam Scandal” si sper ca pe viitor sa-l urmaresc si in alte roluri.

 6. Soju e un fel de pipilica, in comparatie cu o palinca de pruna de prin Ardeal!Pustiulica ,a cam luat-o pe aratura dupa cum se pare,cred ca are nevoie de inca o bataita data de Bidam!

 7. Mie mi-a placut cum a interpretat roulul din SKKS.
  @ana eu iti recomand sa vezi SKKS, nu stii ce-ai pierdut ;)

 8. E DRAGUT!:)!!

 9. FELICITARI RAMONA!

 10. Dragalas actorul:P ..si interviul este foarte frumos.

 11. imi plac buzele la el..multumim Ramo:)

 12. mai livia sa nu ii dai palinca ca inta in coma ,hai mai fetelor cred ca glumea cum sa bea asa mult….se dadea si el barbat

 13. @Claudya sa stii ca Song Joong-Ki il invidiaza pentru buzele sale …. a declarat ca ar vrea buzele lui. :))

  • Crezi ca numai el,sant o gasca de fete care ar vrea sa aiba buze ca,sau chiar ale lui ? Hi ,hi hi!

   • intr-adevar frumos si talentat iar pana la varsta asta are un palmares bogat ceea ce inseamna ca este apreciat cat despre buze mai mult imi plac ale lui Lee Joong Suk, dar ma rog fiecare cu parerea lui.

 14. mi-a placut foarte mult Sungkyunkwan Scandal!!!
  ne mai vorbind de Yoo Ah In!!!foarte simpatic!Multumim.

 15. Desigur foarte placut surprinzator interviul pentru cine a urmarit serialul recent pe KBS World. Scenariul si intriga sint o insiruire lejera dar jocul sensibil si ff profesionist al celor 4 ( trei baieti si o fata cu ochi superbi travesti ) este un motiv de al vedea mai ales ca a luat si multe premii KBS Awards ca flim si pentru actori . De departe Ah IN este cel mai frumos din ei , avind si un persoonaj interesant construit si jucat cu alternante de lupta si de duiosie , asa ca merita atentie in vitor pentru alte filme

 16. La multi ani,Yoo Ah In!!!

 17. Buna ziua, am intrat de foarte multe ori pe acest site si am fost bucuroasa sa citesc tot ce s-a scris, pacat ca in privinta lui Yoo Ah In nu s-a mai scris nimic nou desi el a mai facut filme bune.

  • S-a scris despre el cand a fost prezentat Secret love affair.

Leave a Comment