Ramona J. [KF]

Spin Kick (movie) 2004

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Film, Istorie si cultura, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

Published on ianuarie 29, 2011 with 13 comentarii

de Ramona J.

Image and video hosting by TinyPic

Cui îi place acţiunea, artele marţiale, dar în mod special Tae-kwon-do? Vă invit atunci să urmăriţi cu câtă trudă muncesc băieţii din posterul de mai sus. Cred că veţi fi de acord cu mine că trebuie să fii perseverent ca să atingi perfecţiunea, care poate fi atinsă şi în domeniul acestei arte.

Spin kick este cunoscut şi sub denumirea de Băieţii Tae-kwon-do.

Liceul Manseh a fost renumit pentru echipa sa de Tae-kwon-do, dar faima acestui liceu s-a stins odată cu trecerea timpului, iar actuala echipă Tae-kwon-do este lipsită de motivaţie şi nu are nicio dorinţă de afirmare darămite vreun chef pentru antrenamente. Antrenorul echipei, dornic de afirmare şi văzându-le apatia generală hotărăşte să părăsească Liceul Manseh pentru a fi antrenorul unei alte echipe, de la un liceu rival.

Filmul începe în forţă atât la propriu, cât şi la figurat, dar bineînţeles nu va lipsi şi comicul situaţiei.

Image and video hosting by TinyPic

După o zi de şcoală, pentru unii grea; pentru alţii uşoară, într-un autobuz aglomerat urcă membrii bandei Liceului Manseh, băieţi zgomotoşi, mereu puşi pe şotii şi pe harţă. Se aşează, aparent cuminţi în partea din spate a autobuzului. Dar ce credeţi că le vine în minte, după ce s-au aşezat confortabil pe scaunele din autobuz? Încep să-şi marcheze teritoriul trasând o linie pe podeaua autobuzului (cu ajutorul unei bande adezive) provocându-i pe ceilaţi pasageri, să nu îndrăznească să le încalce teritoriul până când vor coborî ei din autobuz. Ceilalţi pasageri nu au de gând să-şi pună mintea cu nebunii (ştiţi că înţeleptul întotdeauna cedează), lăsându-i în pace. Eh! Dar se pare că nu toată lumea este conciliantă. Echipa de tae-kwon-do al unui alt liceu, trece linia care face demarcaţia, cu toate că sunt avertizaţi încă de la urcare de băieţii zgomotoşi. Şi… Cred că vă imaginaţi continuarea… începe o bătaie de toată frumuseţea pe principiul ori la bal ori la spital. (aş putea spune că îi văd jucându-se grămada cere vârf sau friptea, însă cu pumni şi picioare împărţite în dreapta şi în stânga ).

Image and video hosting by TinyPic

Şoferul autobuzului văzând că nu au de gând să se potolească, baricadează uşile şi merge glonţ la secţia de poliţie, anunţându-i din timp prin staţie, că le aduce nişte băieţi recalcitranţi care trebuie învăţati regulile de bună conduită. Ajunşi la poliţie, care mai de care mai “accidentaţi”, cu o falcă umflată sau cu un ochi vânăt, sunt încarceraţi pentru că au disturbat liniştea publică. Directorul liceului este chemat de îndată la sediul poliţiei. El reuşeşte să calmeze spiritele şi convinge forţele de ordine, să-i elibereze elevii. Însă le spune tranşant acestora “ori se alătură echipei de tae-kwon-do a liceului, câştigă competiţia şi îşi continuă şcoala, ori se pot bucura în continuare de răcoarea oferită de celula închisorii şi vor fi exmatriculaţi din şcoală”.

Image and video hosting by TinyPic

Poate aşa vor învăţa ce înseamnă responsabilitatea şi speră ca sportul să îi readucă pe calea cea bună. După câteva momente bune de ezitare, scandalagii aleg să se alăture echipei şi să înceapă antrenamentul. Din păcate, şcoala nu are încă un antrenor, iar din vechea echipă de tae-kwon-do, nu au mai rămas decât doi elevi, dintre care doar unul mai practică acest sport, celălalt fiind cel care încurajează echipa.

Image and video hosting by TinyPic

El este Min-gyu (interpretat de actorul Hyeon Bin, Secret Garden) singurul care nu a dat bir cu fugiţii nevrând să părăsească echipa, cu toate că vechiul antrenor conştient de capacitatea şi abilităţile lui a vrut să-l coopteze în noua echipă pe care o antrenează. Însă noii lui colegi şi anume „băieţii zgomotoşi” încă nu sunt de acord să accepte toate regulile impuse de acest sport. Cel mai încăpăţânat fiind Yong-gaek (interpretat de actorul şi cântăreţul Kim Dong-wan), care aproape că se apucă să facă steap-tease, când este obligat să îmbrace kimono-ul pentru antrenamente.

Image and video hosting by TinyPic

Un membru al echipei găseşte o fotografie veche, reprezentând o echipă de succes a liceului şi observă printre ei un posibil candidat pentru poziţia de antrenor. Însă viitorul candidat va trebui convins să accepte postul. Însă va fi noul antrenor capabil să-i strunească pe aceşti căluţi nărăvaşi?

Image and video hosting by TinyPic

Grea misiune pentru noul antrenor. Vom vedea dacă va face faţă cu brio acestei provocări, doar urmărind filmul. Vă doresc vizionare plăcută.

Surse : MyAsianCiNEMA , HanCinema

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Spin Kick (movie) 2004. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Fiind cu unul dintre preferatii mei, Hyun Bin, trebuie sa-l vad. Multumesc pt recomandare :)

 2. Chiar imi plac filmele de acest gen asa ca o sa-l vad cat de curand.Foarte frumos si multumesc pt. recomandare

 3. abia astept sa-l pot vedea sunt sigura ca este interesant ,ador genul … sau mai bine zis ador filmele in general….prietenii stiu deja :))
  multam fain de recomandare

 4. Draga Ramona cu asa o reclama prin “galeria” de sportivi,cred ca a vedea filmul poate deveni prioritate.(hihihi)

 5. Multumim pt recomandare Ramo ;)

 6. sigur o sa il vad ramo

 7. hmmmm suna interesant

 8. Buna prezentare,calda recomandare,cum am ceva timp liber ma agat de el!

 9. Foarte interesant filmul , multumim de recomandare . Ar trebui ,serios vorbind , sa il recomandati cu acesta prezentare la licee si la Min. Educatiei ( cred ca ministrul percuteaza avind experienta vest cu neonazistii ) ca material de studiu pentru directorii de scoala unde fetele si baietii se bat ca pe maidan si se fotoTM. Cred ca este excelent de vazut cu copii proprii supraactivi. Artele martiale au fost dupa Yoga supapa de libertate in anii 80 , de aceea are succes oriunde in Romania la adulti ca al tineri . O idee buna de al recomanda.

 10. =))) filmuletul e demential! si stiu melodia :))
  trebuie sa vad filmul, mai ales ca e cu lupte si e si comic! presimt ca o sa-mi placa! :))

 11. WOW!CUM NU AM PUTUT OBSERVA ACEASTA MINUNATA RECENZIE!
  FELICITARI RAMONA!:)!
  SUPERB!

 12. LIFE!
  LA LA LA LA LA!
  LIFE IS LIFE!
  LA LA LA LA LA!!!
  SUPER OPUS!
  :X:X:X:X:X!!!!

 13. :)!

Leave a Comment