Claudia B. [KF]

Festivalul zapezii Taebaek

Written by Claudia B. [KF]. Posted in Recenzii Koreafilm

Tagged:

Published on ianuarie 19, 2011 with 21 comentarii

de Claudia B.

Image and video hosting by TinyPic
Festivalul zapezii Taebaek (태백산눈축제) este un eveniment foarte popular care se desfasoara in perioada sezonului rece. Acesta are loc in fiecare an, in orasul Taebaek (regiunea Gangwon-do) gazduind vizitatori de pe tot teritoriul Coreei si nu numai.

De cand a fost infiintat, in anul 1995, Festivalul zapezii Taebaek este considerat cel mai important eveniment de iarna. Atat turistii cat si localnicii se pot bucura de frumosul peisaj inzapezit al Muntelui Taebaeksan, dar si de participarea la programul acestui festival.
In acest an se organizeaza in perioada 21-30 ianuarie si ca de fiecare data va include evenimente variate, cum ar fi: parade, sculpturi din zapada, sanius, focuri de artificii si diferite jocuri populare de iarna printre altele.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

De asemenea, nu va lipsi concursul traditional, unul dintre cele mai cunoscute si cele mai bune concursuri din lume in sculpturi de gheata si zapada. In fiecare an, fiecare participant la concurs incearca sa-si depaseasca limitele imaginaţiei.

Iarna, in preajma festivalului, Parcul Danggol, localizat pe Muntele Taebaeksan, se transforma intr-un loc de joaca plin de fantezie, cu sculpturi de zapada marete, adevarate gradini de iarna congelate si o serie de sculpturi realizate in gheata, iar toate evenimentele tematice isi ocupa propriul spatiu la temperaturi de sub zero grade Celsius.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Principalul punct de atractie al evenimentului este frumoasa lume a sculpturii in zapada, expozitia fiind creata de adevarati sculptori, dar si de artisti amatori, din Coreea de Sud si de peste hotare.

Nu lipsesc insa spectacolele laser, concertele de muzica, pescuitul la copca, dar si celebrul maraton, in care concurentii, aproape goi, pornesc la intrecere.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Cei prezenti la festival se pot rasfata cu diferite gustari, provincia Gangwon-do fiind renumita pentru songpyeon-ul cald umplut cu cartofi, precum si pentru sundae, inghetata cu aroma de calamar. De asemenea, sunt nelipsite jjin bbang (chiflele in abur, cu pasta de fasole rosie), porumbul fiert, curmalele uscate si alte bunatati traditionale.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Sursa: .visitkorea.or.kr, worknplay.co.kr

Despre Claudia B. [KF]

Claudia B. [KF]

Claudia B. s-a născut în 1980, în oraşul Constanta. Licenţiată în Psihologie la Universitatea “Titu Maiorescu”, Bucureşti, a participat la diferite workshopuri şi seminarii formative în acest domeniu. Pasiunea pentru Coreea, ca ţară şi tot ceea ce reprezintă aceasta ca un întreg a venit odată cu serialele difuzate la televizor.

Browse Archived Articles by Claudia B. [KF]

21 comentarii

There are currently 21 comentarii on Festivalul zapezii Taebaek. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Foarte frumos si interesant

 2. wow… ce bine arata totul! sculpturile in gheata sunt extraordinare!

 3. Wooow!!!Sculpturile sunt minunate!!!multumim pentru informatii!
  chiar as vrea sa fiu si eu acolo:)

 4. Sunt minunate sculpturile in zapada sau gheata,imi plac ft mult.Am tot vazut la tv din diverse tari festivaluri cu sculpturi in gheata sau hoteluri din gheata.
  Ce frumos e acolo,mi-ar placea sa merg :)
  Felicitari Clau,superb articol.

 5. Wooow!!Superb!Sculpturile sunt fenomenale!!!Ce n-ar vrea sa fie acolo.Multumim Claudia!!

 6. uau claudia superbe sculpturile.felicitari si multumim.

 7. A treia poza,de jos in sus imi aminteste de chipurile presedintilor americani sculptate pe muntele Rushmore :))

 8. waaaaawww !!ce frumuseti de gheata vreau si eu acolo nu se poate rata asa splendoare mai ales ca se poate pescui la copca si se dau si gustarele :))glumesc .imaginile sunt minunate
  multumim

 9. Ce frumos! Multumim, Claudia!

 10. Ati vazut ca e si Jumong printre sculpturi?Adevarata feerie ,tare as vrea sa fiu si eu pe acolo!

 11. Claudelu ,ai votul meu,pentru aceste minunatiicare la primavara se vor topi!

 12. Minunate imagini ,splendide sculpturi in gheata,
  vazind toate acestea m-am dus cu gindul la Hotelul de Gheata de la Bilea-Lac,care este o minunatie!
  Multumim Claudia.

 13. uau..cat de minunate sunt acele sculpturi.Foarte interesant si frumos articolul.Felicitari Claudia.

 14. vreau si eu acolo, mai ales ca-mi place foarte mult iarna! :x
  felicitari pentru recenzie! ^^

 15. wow ce superb arata sculpturile in gheata.

 16. Va multumesc pentru aprecieri! Ma bucur ca v-a placut! ^^ Mi-ar fi placut insa sa gasesc mai multe poze.

 17. Minunate realizari!Aceea cu SONATA de la Hyundai- e cea mai tare:)
  Felicitari, Claudia!

 18. Foarte frumos, Claudia!

 19. Bravo Claudia , minunata plimbarea pe un munte, o duminica cu copii sau in perechi prin parcul statuilor din zapada inghetata. Sint o frumoasa amintire pentru copiii lor a personajelor de basm supradimensionate. Am vazut la TV si festivalul din China din Orasul Harbin (nord-est deasupra NK ) unde erau sculpturi in blocuri de gheata si nu zapada (deci translucide la reflectoare noaptea) .Am inteles din reportaj ca apa este mineralizata special pentru a scoate efectele de lustru si stralucirea finala de durata .Se lucreaza direct cu o drujba deci sculptorul vede totul in minte si dureaza citeva zile , cu spectatorii in jur. Puteti vedea asa ceva daca ajungeti in Elvetia si urcati cu trenul cu cremaliera prin tunelul sapat de muncitori in stinca ( cca 1 ora )la complexul de pe muntele JUNGFRAU ( cel mai inalt din Europa ) Acolo intr-unul din tunelele ghetarului din stinca , sint sapate scene cu personaje de gheata translucida ,vreo 10-12 grote laterale de dimensiuni mari ,tu mergind spre terasa exterioara a observatorului.Se pot vedea tot timpul anului caci ghetarul Jungrau -Monk din Alpi este cvasi-vesnic . La noi in Bucovina se sculpteaza numai crucile de gheata de Boboteaza, direct pe lac , cu drujba si formele sint trilobate la capete. Frumos dar efemer .

 20. Livia tu numai pe Jumong îl vezi….hihihi!

 21. @Clau, frumos de tot…:)
  @S Petcov, foarte interesant ce povestesti, sper sa ajung si eu in Elvetia, sa vad pe viu asftel de minunatii…

Leave a Comment