koreafilm

Concurs KF: Cvartetul Jalgeum – prietenie fără frontiere

Written by koreafilm. Posted in Concursuri KF, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on ianuarie 26, 2011 with 16 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Chiar dacă am observat că nu sunt prea mulţi fani ai acestui serial, am decis să particip la concurs tocmai pentru a vă stârni interesul şi pentru a cuceri inimile cât mai multora dintre voi.

Acţiunea acestei drame se petrece în timpul dinastiei Joseon, la Universitatea Sungkyunkwan şi se învârte în jurul faptelor şi poveştilor de iubire a patru tineri.

Când fratele ei mai mic se îmbolnăveşte, Kim Yoon Hee intră la universitate în locul lui deghizată în băiat, în disperarea de a găsi o modalitate să-l sprijine. Ea se împrieteneşte cu Lee Sun Joon, Moon Jae Shin şi Gu Yong Ha.

Acest serial nu a avut nici o teamă în a arăta aspectele negative ale societăţii coreene.De obicei, dramele coreene tind să prezinte partea strălucită şi frumoasă a Coreei. Sungkyunkwan Scandal(SKKS) s-a „abătut” de la regulă, abordând probleme care încă persistă în societate coreeană modernă, cum ar fi statutul inegal dintre bărbaţi şi femei, corupţia şi sărăcia. Spre deosebire de alte drame coreene pe care le-am urmărit, care adesea se încurcă în clişee, SKKS se bazează pe farmecul acestor patru tineri idealişti cu viziunea şi dorinţa de a schimba lumea în bine.

Eroina acestei drame este cutezătoarea Kim Yoon Hee, poreclită de către prietenii săi Daemul( Crezându-se că a petrecut o noapte cu cea mai râvnită gisaeng-Cho Sun- Yoon Hee este „botezată” Daemul=lucru mare ). Ea este fiica unui intelectual, care a educat-o în spiritul clasicilor confucianişti. Din păcate pentru Yoon Hee, tatăl ei a fost ucis, când ea avea zece ani, lăsând familia cu un fiu bolnav şi fără nici o sursă de venit. Dificultăţile de a fi femeie şi necesitatea de a-şi întreţine familia o împing pe Yoon Hee să ajungă la Sungkyunkwan. Ea urmează cursurile de la Sungkyunkwan sub numele fratelui ei – Kim Yoon Shik şi foloseşte identiatatea acestuia acestuia.

Image and video hosting by TinyPic

Kim Yoon Hee şi Lee Sun Joon

Urmează Lee Sun Joon, poreclit Garang(soţ perfect). El este portretizat ca fiind un om inteligent şi integru. Este fiul privilegiat al Ministrului de Stânga şi unul dintre aşa zişii Norons sau alianţa persoanelor puternice de la acea vreme. Are principii ferme, dar este bun la suflet şi foarte perspicace.

Moon Jae Shin, numit Geol Oh (Calul Nebun) este băiatul rău al şcolii Sungkyunkwan. Persoană impulsivă, Moon Jae Shin tinde să acţioneze înainte de a gândi. Ziua, el este un elev leneş care a rămas repetent de trei ori. Noaptea aduce o schimbare incredibilă. El se transformă în Mesagerul Roşu, care aleargă pe acoperişuri şi trage cu săgeţi înfăşurate în bilete, care fac referire la despotica facţiune de guvernământ. El este un idealist şi un contestatar al normelor consacrate prin tradiţie. Are obiceiul de a o proteja în tăcere pe Yoon Hee, în cele din urmă ajungând să o iubească, acest sentiment nefiindu-i împărtăşit.

Image and video hosting by TinyPic

Moon Jae Shin şi Gu Yong Ha

Şi ultimul, dar nu cel din urmă – Gu Yong Ha, cunoscut sub numele de Yeo-rim( pădurea femeilor). Este plin de viaţă şi fabulos. Este un tip şmecher şi cel mai bun prieten al lui Moon Jae Shin.

Probabil că vă întrebaţi ce au în comun arogantul Lee Sun Joon, inteligenta Kim Yoon Hee, rebelul Moon Jae Shin şi iubitorul de modă Gu Yong Ha. Pe aceşti patru tineri îi uneşte PRIETENIA-firul de aur care leagă inima întregii lumi.Împreună formează Cvartetul Jalgeum (cuvânt ce descrie un om atât de frumos, încât femeile ar fi topite după el chiar şi atunci când tot ce face este să se plimbe).

Prietenia Cvartetului Jalgeum spune totul. Ei provin din facţiuni politice diferite, părinţii lor nu sunt cei mai buni prieteni, au statut social diferit şi totuşi prietenia lor este atât de puternică ,încât sunt dispuşi să se sacrifice unul pentru altul,chiar dacă asta înseamnă să se împotrivească familiei sau chiar morţii.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

“Cei patru fantastici”

Punctul forte al acestei drame constă în legătura specială creată între cei patru, care a trecut peste limitele sociale, economice, politice şi cele de sex. Chimia dintre aceşti patru prieteni, adesea în contradicţie decât în sincronizare, a reuşit să stârnească interesul multor persoane. Prietenia de 10 ani dintre Geol Oh şi Yeo-rim este un lucru pe care îl apreciez la această dramă. Arată cum ar trebui să fie prietenii. Sunt atât de diferiţi, dar totuşi atât de agrabili împreună. Prietenia dintre Lee sun Joon şi Kim Yoon Shik este la fel.Aceştia se completează reciproc atât de bine şi învaţă unul de la celălalt, devenind astfel mai buni.

Image and video hosting by TinyPic

Geol Oh, Garang şi Yeo-rim

Există multe alte lucruri pe care le putem învăţa din acest serial,cum ar fi idei referitoare la confucianism. Cu toţii ştim cât de confuze pot fi doctrinele confucianiste dacă nu aţi crescut învătând despre ele şi aţi auzit de ele doar la liceu. Cu toate acestea, această dramă a reuşit să explice doctrinele într-o manieră care ar face să înţelegeţi cu uşurinţă despre ce este vorba prin diferite scene, prezentate în fiecare episod. Mi-a plăcut modul în care Kim Yoon Hee şi Lee Sun Joon au citat unele fraze confucianiste şi le-au folosit pentru a-şi susţine argumentele în discuţiile purtate.
Image and video hosting by TinyPic
Am urmărit cu plăcere fiecare luptă pentru ocuparea locurilor de dormit , sughiţurile lui Moon Jae Shin în prezenţa femeilor, stilul de a se îmbrăca atât în vogă şi colorat al lui Gu Yong Ha şi faptul că Yoon Hee era un şoarece de bibliotecă. Împreună, aceştia au fost minunaţi, iar dovada incontestabilă este tovărăşia ce a răsărit între ei.

Image and video hosting by TinyPic

„-E locul meu! –Nu prea cred..Mişcă-te!”—> bataieee!!!

Vă mulţumesc pentru amintirile, lacrimile, chicotele, suspinele, insomnia, visele, iubirea, zâmbetele, durerea, suferinţa, fericirea pe care mi le-aţi oferit pe parcursul întregului serial. Pot să spun cu sufletul împăcat că a meriat fiecare moment!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Concurs KF: Cvartetul Jalgeum – prietenie fără frontiere. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. ASA PRIETENIE MAI ZIC SI EU!

 2. Foarte frumos ai reuşit să descrii acest serial! Chiar ai reuşit să mă convingi să-l urmăresc şi eu.
  Bravo! o recenzie reuşită. chiar dacă nu a avut fani aşa de mulţi pe blog, cred că după această recenzie vor fi din ce în ce mai multe persoane care îl vor urmări.
  Felicitări şi baftă!

 3. Era cat pe aici sa pornesc in cautarea acestui serial pe youtube, dar am vazut cuvantul “Drama” si m-am oprit brusc din search :). Pentru coreeni drama umana echivaleaza cu bomba de la Hirohima.
  Lasand la o parte gluma, mi-a placut expunerea acestui serial, simplu si la obiect, mi-ai deschis interesul.

 4. Citind randurile mi-ai adus aminte de un serial special. Urmariti-l cu incredere, nu e nici “o bomba”, Hiroshima e in regula. Serialul este fabulos, veti dori sa fie mai multe episoade.

 5. Foarte frumoasa recenzia.
  Serialul, de la vizionarea caruia si eu m-am abtinut o perioada, este foarte frumos.
  Desi e drama ( toate sunt), are foarte multe momente comice, supans, actori frumosi, si de ce nu, happy end.
  Cat despre Daemul – o fata asa delicata si dulce, mai rar.
  Nu zic mai multe, acest serial trebuie vazut pentru a fi apreciat.

 6. FRIENDS FOREVER STAY TOGETHER!!!

 7. nu prea stiam prea multe despre serial, dar ceea ce citi ma facu sa doresc sa l vizionez intro zi!

 8. Am vazut si eu trei episoade din acest serial ,foarte frumos ai prezentat ,o prietenie adevarata intre cei 4 “fantastici” cum sunt numiti in recenzie,felicitari!!

 9. Recenzia e ft draguta,dar serialul nu l-am urmarit si nici nu ma atrage.Multumim,si pt fanii serialului cred ca a fost o bucurie :)

 10. Am vazut serialul si merita din plin sa-l vedeti.E o comedie draguta.Actorii au luat mai multe premii la KBS Awards de la sfarsitul anului.

 11. Da,Deokman au luat destule premii,dar simt ca serialul nu e pe gustul meu.

 12. dragut koreuta.am urmarit serialul.il recomand tuturor.

 13. Ma simt datoare sa subliniez ca aceasta recenzie este una dintre cele mai bine scrise. Din toate punctele de vedere.
  Felicitari autoarei ( sper sa nu gresesc).

 14. @Nico sunt de acord cu tine. Eu nu am văzut serialul, dar mi-a plăcut cum a descris această relaţie de prietenie dintre cei patru protagonişti. Este una dintre cele mai reuşite recenzii.
  Mult succes!

 15. Mi-a placut teribil acest serial. Felicitari pt articol

 16. Si eu va recomand sa urmariti serialul e genial, personajele sunt incantatoare mai ales Crazy Horse care nu se poate opri din sughitat cand e in preajma lui Daemul(de fiecare data cand se afla o fata in preajma el sughita!)

Leave a Comment