Carina T. [KF]

Cel mai mare IQ din lume

Written by Carina T. [KF]. Posted in Funny stuff, Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm

Tagged:

Published on ianuarie 20, 2011 with 31 comentarii

de Carina T.

Kim Ung-yong s-a născut pe 8 martie 1962 în Coreea de Sud şi este foarte posibil să fie cel mai deştept om de pe planetă. El a fost recunoscut de către Guiness Book ca având cel mai mare IQ de până acum – peste 210.

Image and video hosting by TinyPic

La puţin timp după naştere, Kim a început să-şi demonstreze extraordinarul intelect pe care îl posedă. El a început să vorbească la patru luni, vorbea fluent la şase luni şi până la doi ani putea deja să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză.

La vârsta de 4 ani a rezolvat o problemă complicată de calcul diferenţial în direct, la televiziunea japoneză. La 5 ani, rezolva deja integrale foarte complicate. Din fragedă copilărie, Kim a început să scrie poezii şi a dovedit că este un pictor foarte talentat.

A studiat fizica la Universitatea Hanyang de la 4 la 7 ani. În 1970, la vârsta de 8 ani era invitat în SUA de către cei de la NASA. Până să împlinească 15 ani, şi-a luat doctoratul în fizică la Universitatea din Colorado. El a lucrat pentru NASA, până în 1978, când s-a întors în Coreea, unde a început sa lucreze în domeniul ingineriei civile.

Din 2007, este director adjunct la Universitatea Naţională Chungbuk.

Image and video hosting by TinyPic

Într-un interviu acordat „The Korea Herald”, Kim Ung-yong a declarat:

“Am devenit faimos având un IQ de 210 şi fiind capabil să rezolv ecuaţii matematice complicate, la vârsta de patru ani. Aparent, mass-media a condamnat faptul că am ales să lucrez într-un Departament de planificare a afacerilor la Chungbuk Development Corporation”.
El a spus mass-media susţine că el este un “geniu ratat”, dar el nu are nici o idee de ce viaţa lui pe care o consideră un succes, trebuie să se spună că este un eşec.

“Oamenii se aşteptau să devin un oficial de rang înalt din Guvern sau într-o companie mare, dar nu cred că doar pentru că am ales să nu fac asta dă cuiva dreptul să considere viaţa mea un esec“, a mai spus el.
Image and video hosting by TinyPic

Chungbuk National University
Kim Ung-yong susţine că viaţa lui este un mare succes.
Când Kim a decis să părăsească NASA şi s-a dus la o universitate situată în afara Seulului şi a devenit un salariat obişnuit într-o companie, mass-media l-a luat la întrebări. “Am încercat să le spun oamenilor că eu sunt fericit aşa cum sunt. Dar de ce oamenii consideră fericirea mea un eşec?”

Invitat de către NASA, la vârsta de opt ani, Kim a lucrat acolo timp de 10 ani, despre care susţine că au fost ani de singurătate.
În acel moment, viaţa mea era ca o maşină. Mă trezeam, rezolvam ecuaţiile de zi cu zi care îmi erau atribuite, mâncam, dormeam şi aşa mai departe. Chiar nu ştiu ce am făcut mai exact şi am fost singur fără niciun prieten“.
Încă de mic copil, Kim a dus dorul mamei şi acesta a fost factorul decisiv pentru revenirea lui în Coreea.
Bineînţeles că mass-media a fost din nou cu ochii pe el.
Am fost bolnav şi obosit de a fi în centrul atenţiei din nou. M-am simţit ca o maimuţă într-o grădină zoologică“, a spus el. “La acea vreme, nu existau nici Twitter nici Messenger, astfel încât ziarele aveau mai multă putere. Cred că vestea s-a răspândit atât de repede că unii oameni chiar au început să spună că sunt schizofrenic pentru că m-am închis într-o cameră. Eu am vrut să evit orice fel de atenţie asupra mea”.
Între timp, el a vrut să obţină un loc de muncă în Coreea, dar i s-a spus că are nevoie de diplome de şcoală elementară, gimnaziu şi de liceu. “Deoarece nu aveam nicio diplomă oficială, a trebuit să încep peste tot de la zero“, a explicat Kim.
Binenţeles că pentru el n-a fost nicio problemă. Curând, el a luat examenele şi a obţinut certificatele sale de şcoală elementară şi gimnaziu în timp de un an şi apoi o diplomă de liceu în anul următor.
După aceea, am vrut să mă înscriu la o universitate, mai degrabă decât să obţin imediat un loc de muncă. Am vrut să merg la şcoală cu prieteni de vârsta mea şi în afara Seulului, unde am crezut că nu voi mai fi în centrul atenţiei“, a declarat el.

Image and video hosting by TinyPic

Kim a spus că a dus o viaţă fericită de atunci.
La şcoală, am trăit primul an ca un copil de şcoală elementară, al doilea an de studenţie precum un elev de liceu, iar ultimul an l-a petrecut ca pe ultimul an de colegiu al unui copil normal. Consider că viaţa mea este un succes. Nu sunt mulţi oameni care fac ceea ce doresc cu adevărat să facă, dar eu fac asta. Asta este ceea ce numesc succes, ce altceva ar putea însemna o viaţă fericită?”

În ciuda numeroaselor tentative de a evita mass-media în trecut, Kim a fost vânat din nou, atunci când a apărut o ştire despre un băiat care a intrat la colegiu la vârsta de nouă ani. Jurnaliştii îl prezentau pe Kim ca pe un model rău.
Reportajele difuzate subliniau faptul că am fost un exemplu rău pentru băieţel şi susţineau că acel copil nu trebuie să crească ca mine“, a declarat Kim.

Image and video hosting by TinyPic

Kim Ung-yong susţine că oamenii pun prea mult preţ pe sensul cuvântului IQ.

Unii cred că oamenii cu un IQ ridicat pot fi omnipotenţi, dar asta nu este adevărat. Eu de exemplu nu am talent muzical şi nici nu am excelat în sport “.
La fel ca recordurile mondiale pentru sportivi, un IQ ridicat este doar un alt element de talent uman. “Dacă există un spectru larg de categorii cu multe talente diferite, eu aş fi doar o parte a spectrului. Sunt doar bun să mă concentrez pe un singur lucru, dar există mulţi alţi oameni care au talente diferite“, a explicat el.
Un IQ ridicat nu înseamnă neapărat memorie nepieritoare. Aş putea vorbi patru limbi – franceză, germană, japoneză şi engleză, dar acum nu mai pot vorbi fluent deoarece n-am mai exersat. Societatea nu ar trebui să judece pe nimeni după standarde unilaterale. Toată lumea are diferite niveluri de învăţare, speranţe, talente, şi vise şi noi ar trebui să respectăm acest lucru“, a declarat în încheiere Kim.
Surse: wikipedia, science.discovery.com, /nbnl.globalwhelming.com

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

31 comentarii

There are currently 31 comentarii on Cel mai mare IQ din lume. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Foarte interesant, eu nu inteleg de ce uni oameni cred ca au dreptul sa intre cu bocanci in viata altora.

 2. Tot respectul pentru modestia lui si ma bucur ca se simte implinit in ceeace a facut.

 3. Nu imi vine sa cred ca exista estfel de oamenii!
  Ma bucur ca a avut putearea sa faca in viata ceea ce isi dorea el.
  De obicei astfel de oamenii au o viata destul de dura si nu prea se bucura de ea, mai mult ne bucuram noi,oamenii obisnuiti, de talentul lor.
  Sper sa traiasca mai multi ani pentru ca se spune ca geniile mor mai repede…

 4. Minunata Povestea acestui Geniu .. Geniu neinteles
  A devenit o celebritate de mic , dar uite cum dorul de mama si tara la adus inapoi ..si-a dorit sa traiasca o viata linistita , fara a fi in centrul atentiei si considerat un Animal de la zoo ce trist :( uneori oamenii astia se intreaba daca e bine sau nu sa se bage in viata altora ?
  Mai bine sa traiesti o viata linistita decat sa fi considerant , drept masinarie si Robot ..
  Am toata stima de tine draga mea Carina ..esti minunata :D

 5. cum s-au gandit cei de la nasa sa puna un copil de 8 ani sa le rezolve problemele??? americanii astia ma enerveaza pe zi ce trece mai mult!
  si parintii lui ce au facut?? orice copil are dreptul la copilarie! e inuman sa-l privezi de asa ceva!

  iar mass-media asta te descopera si apoi tot ea incearca sa te distruga, nu? vai, ce societate!!

  ma bucur pentru el ca a gasit adevarata fericire! are multa dreptate: IQ-ul nu e tot si nu spune totul despre tine iar geniile sunt considerate a fi fiinte perfecte!

  uitati-va la poza 2! asa integrale fac si eu acuma :)) eu la 18, el la 5 ani!

 6. a, si felicitari pentru idee! :)

  • koreafilm

   annyeong!
   o poveste f frumoasa :)

 7. Wow,increddibi!fantastica poveste,un geniu neinteles intr-adevar…a devenit de mic faimos pt IQ-ul sau si totusi cei de la NASA i-au exploatat geniul iar jurnalistii l-au vanat intotdeauna si au considerat faptul ca ales sa faca ceea ce-si dorea a fost un esec,si ar mai fi si dorul de mama sa care l-a adus inapoi in Coreea toata admiratia pt modestia sa si pentru puterea cu care a reusit sa faca ceea ce-si dorise

 8. cred k este un profesor fascinant…fericirea unui om nu se reduce la calificative, IQ, limite impuse de altii…fericit este cel care se simte implinit si face ceea ce isi doreste, chiar dak pentru altii sunt lucruri marunte

 9. ce pierdere extraordinara pt omenire si pt stiinta mai ales; cum au reusit sa scape din maini o asemenea inteligenta exceptionala?!?

 10. Distept tare baiatul asta ,care e de o varsta cu mine ,acelasi an aceiasi luna,numai ca eu sant varza,iar el….he he!Uneori cred ca nu e bine sa fi asa de destept,nu mai ai viata personala si intimitate!

 11. Carina pentru acest articol,meriti 50 de milioane si catralioane de voturi!

 12. Si mie mi-a placut foarte mult povestea, dar m-a si intristat in acelasi timp. Stiu ca media este avida de senzational, dar uneori trece niste limite si intra cu bocancii in sufletele si vietile oamenilor si pt asta e de condamnat. Ma bucur pt Kim ca si-a gasit fericirea si sper sa traiasca destul de mult sa se bucure de ea. Din pacate, saa cum a mai spus cineva, geniile mor destul de tinere

 13. uite k totusi mai exista si oameni modesti…

 14. cunosc povestea, am mai citit despre el.
  Un om demn de toată admiraţia şi tot respectul nostru. Şi mă bucur că este coreean.
  Astfel de oameni se nasc o dată la 100 de ani.
  Fetele, dacă a ales să trăiască această viaţă liniştită nu cred că va muri prea curând, chiar dacă se spune că geniile nu trăiesc mult (tocmai pt că au ales să ducă o viaţă zbuciumată şi lipsită de tihnă)

 15. O lectie de viata!

 16. Este mult prea destept ca sa nu-si dea seama ca inteligenta lui era folosita de altii, dar el, ca om, nu conta! Ma bucur mult ca cel care are cel mai mare IQ de pe Terra este un coreean, care s-a intors acasa sa traiasca normal, pentru ca ii era dor de ai lui! Aceasta poveste adevarata poate fi si o tema de meditatie pentru noi toti. Multumim Carina!

 17. Un adevarat geniu in viata.Impresionant cate lucruri si cate limbi stie,si matematica si fizica.Poate vine sa ne dea niste meditatii la mate :))
  Interesant subiect Carina.Felicitari :)

 18. Foarte interesanta istorisirea primei parti a vietii acestui om .Este fericit pentruca la 18 ani a redevenit un adult obisnuit si nu mai poate vorbi fluent limbile ce le vorbea la 2 ani franceza , coreeana, japoneza si germana , deci capacitatile erau genetic programate la extinctie .L-au studiat cu aparatura NASA pentru a intelege structurile speciale ale creierului uman , sinapsele si maladiile acestei bucati din corp total necunoscute pina in prezent cind tehnica medicala si IT a evoluat spectaculos .
  Este un exemplu al capacitatii genetice ale creierului uman ( al fiecaruia din noi ) in primele luni de viata cind ORICINE POATE INVATA SA VORBEASCA CHINEZA IN 4-5 LUNI. Cine este medic stie ca premiile Nobel pentru medicina in ultimii 3 ani sint pe BRAIN SCIENCE( cercetatori japonezi, englezi-rusi,americani si israelieni ) si cercetarile capacitatii de auz si memorare se explica pe structura celuleor stem din creier care se dezvolta in citeva luni d ela 1 la 7 straturi. Cine vrea sa stie mai mult cautati interviurile lui Charles Rose pe Bloomberg cu laureatii americani Nobel din 2009 si 2010 sau pe BBC. interviurile de Stockholm imediat dupa premiere la o masa rotunda pe specialitati .
  Structura si evolutia din primele luni la 5 ani a creierului copilului educat de mama sau bunici este esentiala. De asta putem invata jocuri. poezii sau limbi straine de la 3 la 10 ani si in scoala si facultate ne vine greu iar coreana trebuie sa o auzim,sa vedem miscarea buzelor , sa percepem toate sunetele , pentru a pronunta si retine cuvintul pe care l-am vazut scris transcris fonetic. Dar ei cu KANJI si HANGULde la 5 ani in scoala. Desigur IQ de 210 a fost genetic dar el a avut parinti care l-au invatat pina la 8 ani limbile si matematica. Asiaticii au o gena matematica din strafundurile istoriei .Am vazut recent un reportaj cu o familie modesta din SEOUL cred, cu un copil geniu in matematici superioare , autodidact in matematica si chineza , de cca 7-8 ani, care are aceasta capacitate de a VEDEA Matematicile superioare si a invatat chineza Kanji singur cu creionul pe hirtie si carti si calculator.Ei vad si memoreaza cu reprezentari pe scoarta cerebrala altfel decit noi si sint scanati la aparatura medicala moderna de universitari specialisti.Familia avea un venit modest pentru nivelul superior al pasiunilor lui matematice si nu ii puteau cumpara cartile de la librariile de specialitate asa ca era cunoscut in ele si lasat sa stea ore in sir la o masa sa studieze SINGUR pe tratate de matematica dupa ce tatal sau ii lua ghiozdanul si statea cuminte pe un scaun in librarie pina seara cind mama iesea de la serviciu si sora si il recuperau din librarie . Sora mai mare era un elev obisnuit . Cautati in site KBSWORLD reportajul. Este fascinant cit de putin se stie inca despre celulele si functionarea creierului .
  BRAIN SCIENCE este un domeniu de virf in medicina universitara de cercetare si de citit pe net la univ americane de specialitate si pe Bloomberg la Charlie Rose.Intradevar in Asia sint ff multe premii Nobel , rasa indo-chineza fiind genetic dotata pentru IT si stiinte exacte. Buddhismul ne spune ca fiecare poate fi fericit cu el insusi cind a gasit Calea.Cred ca acest om are o solida abordare buddista Koreana ZEN -a existentei pe care reporterul nu o poate intelege si accepta.

 19. multumim pentru aceste informatii pretioase, dle Petcov.

 20. jos palaria in fata acestui geniu

 21. a vrea 5% din intligenta lui la mate si chimie:-|

 22. rafy!!!ce faci?te asteptam pe la secrete.Tuturor le e dor de tine.apropo si eu sunt din cluj

 23. am ajuns si acasa asa ca incei incet voi citi si recenziile.
  Am ales pe aceasta prima ,ca este total deosebita prin subiect dar si prin interlocutor.Calitati deosebite pe care voi le-ati insirat mai sus,nu le repet.
  As vrea insa sa aduc in vizor o carte deosebita ,draga mie ,care a schimbat destinul multor tineri carora le-am recomandat-o s-o citeasca,cu care am facut seri de discutii deosebit de interesante .
  Este vorba de FLORI pentru Algernon scrisa de
  Daniel Keyes.Recomand sa aveti rabdare si sa treceti de primele 3-4 pagini care nu le veti intelege la inceput.Cititi cu grija si rabdare si veti deveni mai bogati .

 24. ma bucur ca este in sfarsit fericit… Iar despre inteligenta lui, jos palaria in fata acestui om.

 25. ce geniu…bravo lui!

 26. ma bucur ca si-a gasit drumul in viata si a avut curajul de a trai in modestie! bravo lui!

 27. Uite un om destept, care a ales sa nu-si iroseasca viata pe ambitii desarte.

 28. foarte interesant, un astfel de om e unul la 10000…000

 29. Incredibilă poveste de viaţă. Mulţumim Koreafilm!

 30. Il respect mult pe acest om. Nu este doar inteligent ci si intelept. A renuntat la ambitiile desarte pentru a duce o viata linistita. Va multumesc pentru ca ati scris aceasta recenzie!

Leave a Comment