Mihai Fulger [KF]

Sclavie si iubire

Written by Mihai Fulger [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

Afis 100 Days with Mr. Arrogant

Published on decembrie 25, 2010 with 10 comentarii

de Mihai Fulger

O comedie romantica ideala pentru un Craciun relaxant este Nae sarang ssagaji / 100 Days with Mr. Arrogant, intalnita si ca Slave Love (sau, in coreeana, caMy Love Ssagaji). Filmul, cu premiera in 2004, este scris si regizat de Shin Dong-yeop, care ulterior n-a mai semnat nici o productie cinematografica.

Rolul principal feminin este interpretat de Ha Ji-won, o actrita talentata, pe care foarte probabil o cunoasteti. Dupa ce a aparut in filme thriller-uri si horror-uri precum Truth GameNightmare sau Phone (ea a si fost supranumita in Asia „regina filmelor de groaza”), dar si in filme romantice sau comedii (DittoSex Is ZeroReversal of Fortune), Ha Ji-won a obtinut rolul Chae-ok din iubitul – si la noi – serial Damo, care a impus-o drept una dintre cele mai promitatoare actrite coreeane. Partenerul ei din 100 Days with Mr. Arrogant e chipesul Kim Jae-won, actor cunoscut mai degraba din seriale TV.

Kang Ha-young (Ha Ji-won) este o liceanca in penultimul an de studii (dar deloc stralucita la invatatura), parasita de prietenul ei (mai mic decat ea) chiar inaintea aniversarii lor de 100 de zile. Indreptandu-se amarata spre casa, ea loveste puternic cu piciorul o cutie de bere, provocand o zgarietura masinii luxoase a lui Ahn Hyung-joon (Kim Jae-won), un student instarit si arogant. El ii cere sa plateasca pagubele. Ea scapa cu fuga, dar isi lasa in urma portofelul cu acte. Profitand de credulitatea ei, Hyung-joon o santajeaza pe Ha-young sa semneze un contract prin care se angajeaza sa-i fie sclava personala timp de 100 de zile, in schimbul a 3.000 de dolari, cat l-ar costa, chipurile, reparatiile masinii.

In perioada urmatoare, ea este supusa de „Domnul Arogant” unor munci care de care mai grele si mai umilitoare, fiind in schimb tratata ca o servitoare. Totusi, Ha-young afla intamplator ca o zgarietura a masinii se poate remedia cu doar 10-20 de dolari, asa ca se razbuna amarnic pe „stapanul” ei. Insa, previzibil, relatia dintre cei doi va lua, treptat, o turnura romantica.

Scriam, la My Sassy Girl si My Tutor Friend, despre moda ecranizarii dupa romane online (aparute mai intai pe Internet), care au lansat peste noapte vedete. Unul dintre acesti scriitori-vedete lansati in mediul virtual este Guiyeoni (pseudonim traductibil prin „Dragutul”), june romancier caruia i se datoreaza povestea din 100 Days with Mr. Arrogant si ale carui carti au fost traduse in chineza, vanzandu-se in peste 600.000 de exemplare.

100 Days with Mr. Arrogant seamana destul de mult cu My Tutor Friend, cu care, inevitabil, a fost comparat (mai ales ca Hyung-joon ajunge s-o mediteze pe Ha-young), insa, chiar daca nu se remarca prin originalitate, are destule momente amuzante si nu plictiseste, asa ca mi se pare un perfect film de Craciun.

Sarbatori fericite!

Despre Mihai Fulger [KF]

Mihai Fulger [KF]

Mihai Fulger este jurnalist şi critic de film din 2002. A semnat sute de cronici, articole de opinie, studii, eseuri şi interviuri pe teme cinematografice în diverse publicaţii. În 2007, a colaborat la numărul despre cinematografia românească al revistei online KinoKultura.com şi la „Romanian Online Film Week” de pe European-films.net. Articolele sale despre Noul Cinema Românesc au fost traduse şi publicate în limbile maghiară şi germană.

Browse Archived Articles by Mihai Fulger [KF]

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Sclavie si iubire. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Cei doi au fost colegi si in Hwang Jin Yi :)
  Multumim pt recomandare,Ha Ji Won e una din actritele mele preferate,mai ales dupa ce am vazut-o in serialul de mai sus.

 2. este “super tare ” filmul. Merita vazut, am asistat si ras cu pofta la razboiul dintre cei doi. N-am inteles ce este cu febra venirii a “100 de zile”.

 3. Sper sa merite!

 4. Sarbatori fericite!
  Am vazut filmul in toamna asta tot pe youtube. Este minunat, radeti enorm la el. Merita vazut!

 5. Si eu am vazut filmul,saptamana trecuta,e foarte dragut:x

 6. Am vazut ieri,filmul,merita intr-adevar,m-am distrat copios urmarindu-l.

 7. Pare comic..stie cineva unde l-as putea vedea si eu?

 8. Il gasesti pe youtube Mira…cel putin eu acolo l-am vazut,numai ca doar cu sub in engleza

 9. ii tare filmul adineaurea l-am vizionat ii super comic si termina atat de romantic merita vazut

 10. E comic dar se termina sec. De fapt m-am obisnuit cu astfel de finaluri

Leave a Comment