Orasul Pocheon

Written by ana_ruse. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on decembrie 06, 2010 with 16 comentarii

Date generale
Pocheon este un oraş fără ieşire la mare din provincia Gyeonggi,Coreea de Sud. Suprafaţa totală a oraşului este de 826,48km2,iar numărul de locuitori,în 2004 a fost de 158.487,iar la recensământul din 2008,populaţia crescuse la un număr de 160.176.Pocheon-ul se află situat între Seul şi munţii nord-vestici ai provinciei Gangwon.Oraşul se învecinează cu districtul Yeoncheon,cu oraşele Dongducheon şi Yanju la vest şi cu Uijeongbu şi Namyangju la nord.Se mai învecinează şi cu districtul Hwacheon din provincia Gangwon la graniţa de est.
Împreună cu Gapyeong, Pocheon are cele mai înalte lanţuri muntoase din provincia Gyeonggi.Oraşul de azi a fost creat după ce districtele Pocheon-hyeon şi Yeongpyeong au fost unite.Partea de nord a oraşului făcuse parte din Yeongpyeong,iar partea de sud din Pocheon-hyeon.
Image and video hosting by TinyPic
Istoria oraşului
Oraşul Pocheon a aparţinut de Mahan în timpul perioadei Samhan(perioada celor trei han,adică Mahan,Jinhan şi Byeonhan),şi de Mahol în timpul perioadei Goguryeo.După ce peninsula coreeană a fost unificată de către Shilla oraşul s-a numit Gyeonseong-gun.După ce Shilla a fost absorbită de dinastia Goryeo,în anul 955 oraşul şi-a schimbat din nou denumirea în Poju-gun,în timpul regelui Seongjeong.În timpul regelui Hyeonjong,regiunea aparţinea de Yangju-gun,Yanggwang-do.În timpul următoarei dinastii,Joseon,a primit denumirea de Pocheon-gun,după ce în 1413 a fost introdus sistemul celor 8 provincii.
Geografie şi climat
Vârfurile munţilor Kwangju se întind din partea de nord-est a Pocheonului până în partea de sud-est.Oraşul are două mari surse de apă : râurile Yeongpyeongcheon şi Sannaecheon.

Image and video hosting by TinyPic
Afluenţii râului Yeongpyeongcheon sunt râul Pocheoncheon care trece prin Pocheon-dong şi prin Seondan-dong, şi râul Ildongcheon care trece prin Ildong-myeon.
Aceste două râuleţe se întălnesc şi curg în Yeongpyeongcheon care trece prin bacul Auraji din Sindap-ri,comitatul Yeoncheon,iar în final se varsă în râul Hantan.Cealaltă sursă principală de apă,râul Sannaecheon trece prin satul Choseong-ri şi de asemenea se varsă în râul Hantan.Cele două râuri sunt relativ largi şi permit locuitorilor să cultive şi chiar să-şi construiască locuinţe pe malurile lor.
Pocheon se află situat în interior,aşa că vremea este continentală.Temperatura medie anuală este de 10,5°C.Luna cea mai friguroasă este ianuarie cu o temperatura medie de -7,3°C,iar cea mai călduroasă este august cu o medie a temperaturii de 25,7°C.

Divizii administrative
-Changsu-myeon
-Gasan-myeon
-Gwanin-myeon
-Hwahyeon-myeon
-Ildong-myeon
-Sinbuk-myeon
-Yeongbuk-myeon
-Yeongjong-myeon
-Soheul-eup
-Jajak-dong
-Sineup-dong
-Seondan-dong.
Populaţia
Populaţia acestui oraş a stagnat până prin 1980.După aceea,au început construcţiile de clădiri de apartamente în Pocheon-dong,Seondan-dong şi Soheul-myeon,iar în Sinbuk-myeon şi Gasan-myeon au fost construite fabrici mici şi mijloci,ca urmare populaţia a început să crească.
Economia
70% din suprafaţa oraşului este împădurită,iar terenul arabil se găseşte într-o proporţie de 18,5%.Zona cu cel mai scăzut procentaj al terenului cultivabil este Idong-myeon cu 6,5%,iar la polul opus se află Gasan-myeon cu 39,6%. Principalele recolte ale Pocheonului constau în orez,orz,susan şi susan sălbatic. Susanul este produs la scară largă în Ildong-myeon iar cel sălbatic în Yeonbuk-myeon.
Image and video hosting by TinyPic
Orez
Image and video hosting by TinyPic
Susan
Image and video hosting by TinyPic
Orz
Pe lângă acestea,în oraş se cresc şi ciupercile pleurotus,cele mai comune ciuperci comestibile dar se cresc şi păsări de casă cum sunt găinile,curcile,gâştele sau raţele. Ginsengul şi seminţele de pin sunt de asemenea cultivate,datorită bunelor condiţii climatice din zonă,ca de altfel peste tot în ţară. Cultivarea de mere şi de pere coreene în Yeongbuk-myeon a fost faimoasă mulţi ani. Industria creşterii bovinelor este activă în Sinbuk-myeon,specializată în creşterea şi consumul de Hanwoo(vita tradiţionala coreeana) şi de porci.
Image and video hosting by TinyPic
Ciupercile pleurotus
Image and video hosting by TinyPic
Raţe
Image and video hosting by TinyPic
Hanwoo, carnea de vită
Mai multe tipuri de minerale sunt produse în Pocheon,cum sunt feldspatul în Naechon myeon,cărbune,grafit,siliciu,aur sau argint şi cupru în Sinbuk-myeon şi minereu de fier şi calcar în Yeongbuk.myeon.
În oraş există în jur de 2000 de firme care produc textile şi produse metalice.Comerţul este dezvoltat mai ales în Pocheon-dong şi în Seondan-dong.Piaţa Sin-eup care durează 5 zile are loc în zilele de 5 şi 10 ale lunii şi adună o mulţime de clienţi.Specialităţile locale faimoase sunt Pocheon makgeolli(vinul din orez) şi Ildong galbi(coaste marinate),denumite după oraş şi după Ildong-myeon.
Image and video hosting by TinyPic
Makgeolli
Image and video hosting by TinyPic
Galbi cu ciuperci
Turism
Izvoare cu apă termică se găsesc în zonele Sanbuk-myeon, Yeongbuk-myeon, Ildong-myeon şi în Hwahyeo-myeon şi atrag mulţi turişti. Arboretumul natural al Coreei,numit şi sub numele de Arboretumul Gwangneung se află în satul Jikdong-ril,Soheul-eup, şi este cel mai mare arboretum din ţară. Găzduieşte ciocănitoarea neagră cu burta albă.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Arboretumul Gwangneung


Sănătate
În oraş există trei spitale generale, 39 de clinici medicale, 16 clinici stomatologice şi 11 clinici medicale tradiţional coreene. În plus,există un centru public de sănătate şi 12 filiale care asigură servicii medicale locuitorilor.
Educaţie
În Pocheon se află Universitatea Daejin, Universitatea CHA şi Colegiul Gyeongbok, dar şi 30 de şcoli şi 6 licee.
Cultura
Oraşul găzduieşte anual Festivalul Cultural Gakhol, Festivalul Cultural Banwol şi Festivalul Muntelui Myeongseong şi al Lacului Sanjeong,care se ţine în luna octombrie încâ din anul 1997 şi care găzduieşte un concurs de fotografie pentru amatori şi diverse dansuri tradiţionale oferind totodată mâncăruri şi băuturi tradiţionale.
Image and video hosting by TinyPic
Lacul Sanjeong

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Orasul Pocheon. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ce ratuste frumoase,mancalear mama pe ele!

 2. yami yami ce delicios arata ciupercutele cu costitele de pe gratar… ratustele sunt tare simpatice

 3. Ca de fiecare data multe informatii pretioase prezentate admirabil.Multumim .

 4. KF,puteti ingrosa si Populatia,Educatie si Cultura?
  Multumesc

 5. Ca sa lasam gluma la oparte ,pozele sant minunate,iar bucatele alese i-ti fac pofta,de peisaje ce sa mai vorbim,sant senzationale!

 6. Livia,ratele ca ratele,ca nu sunt gatite,dar ciupercutele cu carnea chiar ca iti lasa gura apa.

 7. A cam ramas in urma recenzia,sper sa fie vazuta.

 8. FELICITARI ANA!!!
  SUPERBA RECENZIA!
  VOT!

 9. dupa cum se vede acolo sistemul sanitar e pe val!nu ca la noi
  iar papica arata bine pe gratar ,vreo invitatie subtila sa inteleg ana? glumeam
  vot

 10. nişte peizaje fantastice !! nu mai spun nimic de mâncare, pentru că mi-ai făcut o poftă ceva de nedescris!
  oltiţa, ce-aş mânca un grătăraş acum, dar n-am unde să-l fac :(

 11. Daca v-a luat pofta,de ce nu incercati?
  Multumesc pt voturi.

 12. Oltea,asa e,la un oras ca acesta cu un nr de locuitori in jur de 160,000 sunt ft multe clinici si 3 spitale generale.

 13. Mi-ai incantat privirea cu asa imagini, iar informatiile sunt foarte pretioase. Foarte documentata recenzie! Felicitari!

 14. Gasesti recenzia asta numai dupa mirosul de gratarel!

 15. hihihi,Livia ce amuzanta esti :)

 16. o recenzie ampla si bine documentata. vot

Leave a Comment