Palatul Deoksugung (3)

Written by carina72. Posted in Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on decembrie 24, 2010 with 23 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Harta Palatului Deoksugung

12. Sala Junmyeongdang
Această clădire cu 6 Kan lărgime în faţă şi 4 Kan adâncime pe partea cu acoperiş triunghiular, este situată la nord de Sala Junghwajeon şi la vest de Jeukjodang. Junmyeongdang este clădire interioară a palatului, cu un stil arhitectural similar cu sala de Jeukjodang. Junmyeongdang a avut şi funcţii asemănătoare cu Jeukjodang. În timp ce podeaua de lemn a Jeukjodang este pe partea est, la această clădire se află pe partea sa de vest.
Regele Gojong a locuit aici o perioadă unde i-a primit pe diplomaţi străini. La un moment dat, portretele regilor Gojong şi Sunjong erau expuse aici.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Junmyeongdang şi Jeukjodang

13. Sala Jeukjodang
Regele Sunjonga urcat pe tron în această clădire situată la nord de Sala Junghwajeon. Arsă în 1904, a fost reconstruită mai târziu în cursul anului. Cu 7 Kan deschidere în faţă şi 4 Kan adâncime pe o parte, această clădire simplă si bine proporţionată nu este mare pentru un apartament regal.
O podea din lemn este prevăzută în partea de est a clădirii. Terasa Woldae este mare în raport cu clădirea. Un coridor leagă această sală de Junmyeongdang, în partea de vest.
Image and video hosting by TinyPic

(1) Pietre fantastice în faţa Sălii Jeukjodang
Ca parte a peisajului original a Palatului Deoksugung, în acest loc nu se găseasu pietrele fantastice. Aceste pietre au fost aduse aici de la Palatul Changgyeonggung, în 1984, deoarece Jeukjodang a fost dormitorul regal şi toate camerele regale ar trebui să aibă pietre fantastice plasate în apropiere.
Image and video hosting by TinyPic

14. Statuia de bronz a regelui Sejong
Aceastî statuie a fost realizată în 1968. Sculptorului Kim Gyeong-Seung i-a fost comandat de către Comitet să a facă statuile marilor coreeni şi cotidianul „Seul Sinmun”. Instrumente ştiinţifice sunt sculptate în relief, pe cele trei laturi ale soclului de piatră.
Image and video hosting by TinyPic

15. Sala Deokhongjeon
Construită in 1911, aceasta este una dintre structurile cele mai recent construite din Palatul Deoksugung. Baza este construită cu pietre lungi pătrate. Pilonii sunt de înălţime adecvată şi coloanele care susţin acoperişul sunt simplificate. Această clădire este mai mică decât Sala Hamnyeongjeon.
Pe crestele acoperişului se zăresc capete de dragon şi imagini diverse, care se crede că alungă nenorocire şi previn incendiile.
Image and video hosting by TinyPic

Aceasta este o vedere a Deokhongjeon dinspre Sala Hamnyeongjeon, unde regii îşi desfăşurau activitatea de zi cu zi şi primeau demnitari străini.
Zidul original dintre Hamnyeongjeon şi Deokhongjeon nu mai este în prezent. Această clădire, cu o deschidere de 3 Kan şi 4 kan adâncime are în faţă nişte scări unice.
O platformă îngustă şi joasă este ataşată la terasă, iar treptele sunt amplasate pe laturi. O rampă flancată de panouri de piatră este instalată în mijlocul platformei. Acest stil de bază este considerat a fi o versiune simplificată a terasei cu două niveluri Woldae.
Image and video hosting by TinyPic

16. Sala Jeonggwanheon
Construită în 1900, această clădire este prima cu arhitectură european care a fost construită într-un palat regal. Regele Gojong ţinea aici banchetele. Există rânduri interioare si exterioare de coloane de lemn. Clădirea are 7 kan lăţime frontală şi 5 kan adâncime. Coloanele interioare sunt groase şi rotunde. Partea de sus a coloanelor exterioare sunt în stil romanic şi spaţiul dintre vârfurile coloanelor este decorat cu modele ajurate. Cerbi, pini, lilieci, desene şi modele florale arabeşti leagă partea de jos a coloanelor exterioare, pentru a produce o atmosferă în stil coreean.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Interiorul Sălii Jeonggwanheon

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

23 comentarii

There are currently 23 comentarii on Palatul Deoksugung (3). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Am facut turul si am votat.

 2. si mai urmeaza inca o parte

 3. pe lista de vizitat…hihihi!
  oare când va fi asta?
  cred că niciodată :(

 4. nu-mi place cand esti pesimista :)

 5. o plimbarica dupa sarmalute ,fripturica si cozonac e bine venita
  vot

 6. Sa luam masa in sala Jeonggwanheon.

 7. Crib puiule la cate locatii au fost prezentate si care mai de care mai frumoase ne-ar trbui vreo 10 ani sa le cuprindem nu? :)

 8. carina eu sunt realistă, nu pesimistă :)
  poate că am să ajung pe acolo cândva, nu se ştie niciodată, dar nu în viitorul apropiat.

 9. eu cred ca vizitate mai in viteza ne ajung vreo 3-4 saptamani :)) apoi putem reveni sa le vedem mai in detaliu… hihihi

 10. oltea, inteleg ca ai mancat cozonac romanesc, dar nu mi-ai spus ce tort coreean iti place :D

 11. că bine zici tu oltiţa :)
  nici nu am apucat să văd toate locurile pitoreşti din românia şi să sper cumva să ajung în coreea….eheeee!!

 12. Foarte frumos! O sa vizitez cand ies la pensie(dupa vreo 30 de anisori…)

 13. Mi-a placut plimbarea. Si cred ca m-am si bronzat un pic,pai cu soarele care era acolo :) vot

 14. nu e cinstit. tu te bronzezi si pe mine ma ploua :(

 15. :)… La cat de racita sunt mi-ar prinde bine o plaja cu mult soare. aici a plouat azi noapte insa la amiaza a fost un soare de ziceai ca vine primavara.

 16. sanatate multa. imi para rau sa aud ca esti bolnavioara.
  pe aici ploua de azi-noapte. saracul Mosu, cred ca a racit si el. Mi s-a facut mila de el si i-am dat un fular :)

 17. Pai de aceea a ajuns sanatos pe la “copilasii cumintzei” :))

 18. Dupa prajituri ,merge o plimbarica,mai ardem caloriile!VOT!

 19. Nu pot decat sa votez pentru o plimbare asa frumoasa.

 20. si eu am facut turul si am votat.

 21. o plimbarica este cu folos ,cum spuneti si voi,mai ales prin locuri atat de pitoresti…!Vot!

 22. vot

 23. astazi sper sa continua plimbarea pe care v-am propus-o. Nu mai este foarte mult de vizitat, dar nu trebuie sa ratati :)

Leave a Comment