Noko Jeans

Written by oana_bc. Posted in Coreea azi, DPRK, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 29, 2010 with 9 comentarii

Noko Jeans este o firma fondata in anul 2007 de catre suedezii Jacob Åström, Tor Rauden Källstigen si Jakob Ohlsson. Este prima firma care a produs si a importat jeans din Coreea de Nord.

Cele 2 modele unisex au fost realizate cu ajutorul designerului Julia Hederus. Ambele modele sunt bazate pe istoria Noko Jeans.

Kara Slim Fit este un model mai stramt, cu talie.

Oke Loose Fit este mai baggy, largi pe picior, si cu talie.

Productia a fost realizata de o companie de mineri din Pyongyang, in vara lui 2009. In total 1100 de bucati au fost facute.

Noko Jeans este in egala masura o poveste si un nume de firma. Chiar de la inceputul proiectului, cateva parti din proces au fost facute publice. Primul capitol e numit “Maneuvers in the Dark”, un titlu metoforic dar totodata reprezinta si realitatea noptii in Pyongyang si ceea ce inseamna pentru cetateni – si pentru Noko Jeans.

Blugii sunt vanduti pe site-ul lor dar si la Noko Jeans Museum in Stokholm. Muzeul si-a inchis portile pe 6 februarie 2010.

Dupa 2 ani si jumatate, muncind fara salarii in weekend-uri si dupa-mese, Noko Jeans au strans ceva bani, dintre care o mare parte a fost donata oamenilor din Coreea de Nord. Acum, oamenii care achizitioneaza un produs, pot sa decida unde vor ca banii lor sa fie redirectionati.

Firma a postat pe site-ul oficial poze din Pyongyang, precum si 2 filmulete cu echipa de productie.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Noko Jeans. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. I-mi plac cei cu talie inalta!Bine ca nu sant Pyramida!Hi hi hi! Cei de jos cu turul,mare sa ma ierte lumea dar dezavantajeaza si cred ca sant incomozi la mers,parca ai avea tot timpul pantalonii plin cu ceva ,moale si lipicios,BleaH!

 2. nu imi plac in mod deosebil niciunii :) vot

 3. ce draguuut1 ati pus link-ul recenziei pe facebook! multumesc kfilm!:)

 4. Nici mie nu prea imi plac,dar votez pt Oana,specialista in Korea de Nord.

 5. :)) mersi ana!

 6. VOT!:)!!

 7. Vot!

 8. imi place ideea si faptul ca are scopul de a ajuta
  pe cei din nord!Vot pentru specialista noastra care acum ne-a prezentat ceva care nu ne “umezeste”ochii!

 9. Coreea de Nord inseamna o calatorie in timp..dar imaginile cu blocurile acelea neingrijite seamana izbitor cu unele din Romania anilor nostri. Numai ca la noi, chiar si in oraselele mai retrase, sunt mai multe masini pe strazi.
  Vot

Leave a Comment