Gimje City

Written by ana_ruse. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on decembrie 02, 2010 with 15 comentarii

Date generale
Oraşul Gimje este localizat în provincia Jeolla de Nord,regiunea Honam,din Coreea de Sud.
Suprafaţa totală a oraşului este de 545.35 km2,iar populaţia totală,la un recensământ făcut în 2001 era de 115.865 de locuitori ,cu densitatea de 212 locuitori/km2.
Image and video hosting by TinyPic
Simbolurile oraşului
Pasărea oraşului:porumbelul;
Image and video hosting by TinyPic
Copacul oraşului:zelkova;
Image and video hosting by TinyPic
Floarea oraşului:zinnia.
Image and video hosting by TinyPic

Istoria oraşului
Zona oraşului Gimje a fost populată încă din vremurile antice.Naţii antice au ajuns acolo în anul 200.Regatul Baekje a invadat şi a încorporat mai multe state mici în al 13-lea an de domnie a regelui Onjo.După un timp foarte lung,regatul Baekje şi-a schimbat numele în Byeogol,dar data exactă nu este clară.
Regatul Baekje a fost ruinat de către dinastia Tang şi de către regatul Shilla,care ulterior a devenit Shilla unificată şi s-a transformat în oraşul de azi,Gimje.
Dinastia Goryeo şi-a ridicat poziţia în districtul Gimje în al 21-lea an de domnie a regelui Injong(al 17-lea rege al Goryeo).
În timpul dinastiei Joseon,oraşul Gimje a apărut prima dată în anul 1466,când regele Sejo domnea.El a promovat acest oraş ca un judeţ/district independent.În 1628,regele Gwanghaegun a unit districtul Mangyeong cu oraşul Gimje.

Festivalul orizontului
Gimje este singura regiune unde coreenii pot vedea linia orizontului într-o zonă fără ieşire la mare.Astfel s-a desemnat aici Festivalul Orizontului care are loc între 6 şi 10 octombrie,şi care,din 2004,timp de 4 ani a fost desemnat festivalul excelenţei.A oferit de asemenea şansa ca rezidenţii oraşului şi nu numai,să poată observa metode tradiţionale de agricultură.Acest lucru se datorează faptului că oraşul este vestit pentru culturile de orez şi alte specii de cereale.Încă de pe vremea când făcea parte din regatul Baekje,zona era cunoscută pentru culturile bogate.
Motto-ul acestui festival este „Locul în care cerul şi pământul se întâlnesc”.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Oraşe înfrăţite
Gimje este înfrăţit cu două oraşe:
-Donghae,tot din Coreea de Sud;
-Nantong,China.
Locuri de vizitat


Templul Geumsansa
Dacă ajungeţi în oraşul Gimje,atunci trebuie să stiţi că aici se află templul Geumsansa(despre care aţi aflat mai multe din recenziile Carinei),unde se găsesc multe comori naţionale,cum ar fi pagode sau lămpi din piatră.
Image and video hosting by TinyPic
Templul Manghaesa
Un templu micuţ care se află pe un mic deal,şi care oferă privelişti de neuitat vizitatorilor din micuţul pavilion aflat în spatele templului,şi de unde se poate admira linia orzontului şi apusul de soare.
Image and video hosting by TinyPic
Gimje Byeokgolje
Este cea mai veche structură făcută de mâna omului din Coreea,folosită pentru a incorpora apa folosită în scopuri agriculturii.Conform Samguk Sagi,a fost construită în anul 330.Tot aici puteţi vedea o mare statuie de 15 metri înălţime,54 metri lungime şi 2 metri diametru,care înfăţişează o pereche de dragoni,făcuţi din cabluri de oţel şi tulpini de bambus.Există şi o legendă,care spune că o tânără doamnă pe nume Danya a sărit în apa din rezervor pentru a-şi salva iubitul care era tras de curenţii puternici.Fapta ei eroică i-a mişcat pe dragoni,care erau zeii apei şi de atunci ei protejează rezervorul.
Image and video hosting by TinyPic
Rezervorul de apă
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Statuia celor doi dragoni

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Gimje City. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. frumoasa prezentare. multumim. vot

 2. foarte frumoase locuri. MINUNAT!

 3. imi plac porumbeii!imi aduc aminte de tatal meu care era un pasionat crescator de voiajori … o ce vremuri :((

 4. vot

 5. Frumoasa prezentare,frumoase legende,intradevar ai ce vedea acolo!Minunate simbolurile orasului!

 6. Multumesc :)
  KF,multumesc si voua pt bolduit.

 7. Si mie imi plac porumbeii,mai ales acestia albi :)

 8. rezervorul de apa e deosebit cu acei dragoni

 9. Asa este,chiar ft deosebit :)

 10. s-a notat in agenda pt.calatorie… ;)

 11. frumos ana!

 12. imi plac recenziile legate de legende si istoria veche,dar asta are ceva in plus prin intelepciunea locuitorilor ei,si anume simboluri care ii reprezinta.Pe mine ma pasioneaza acest lucru ,dar in legatura cu orhidee ca simbol national la popoare si daca o sa cititi pe blogul clubului o sa ramaneti uimiti cum natii mici stiu sa-si celebreze si sa-si cinsteasca elemente din patrimoniu ca simboluri nationale,in timp ce popoare “stilate”nu le baga in seama si asta in Europa noastra imbatranita.VOT!!!!
  articolul se numeste Orhidee nationale
  http://orchidclub.wordpress.com/

 13. Un oras plin de traditii si locuri minunate! vot

 14. Multumesc Ana, imi place sa recitesc aceste recenzii mai vechi, ai facut o prezentare excelenta, cu poze minunate. E frumos porumbelul, dar si floarea, iar culmea pentru mine reprezinta minunatele peisaje a templelor, care au un aer atat de linistitor! Si imi place faptul ca orasele gasesc totdeauna ceva ce poate fi sarbatorit, ce au numai ei si nimeni altcineva. Poti sa primesti un vot intarziat de la mine?
  Si nu stiu exact cand este Anul Nou dupa calendarul lunar, astazi sau maine, deci va doresc acum din inima pentru Koreuta si pentru toata familia virtuala a noastra, fanilor Koreafilm un calduros LA MULTI ANI!
  (mai ales ca anul nou, a Sarpelui, este si anul meu, hihi)

 15. Buna ziua. sunt un pensionar bolnav din Mures. de unde pot cumpara radacina de ginsenc. tel.0764085931.Va multumesc

Leave a Comment