Comorile nationale ale Coreei de Nord

Written by oana_bc. Posted in Cultura, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 19, 2010 with 7 comentarii

Desi nu sunt cunoscute ca cele din Coreea de Sud, comorile din partea nordica sunt la fel de incarcate de istorie, cultura si simt artistic.

The Paintings in Anak Tomb No. 3 (안악3호분) sunt cele mai bine pastrate picturi murale din DPRK. Acestea sunt comoara nr. 67 a tarii, fiind descoperite in 1949. Istoricii au afirmat ca aceste picturi dateaza inca din anul 357 I.H. Desi a trecut atata timp, aceste opere de arta isi pastreaza culorile initiale iar inscriptiile sunt inca vizibile. Este interesant faptul ca aceste picturi murale seamana identic cu cele din mormantul Yuan Tai Ji, de pe teritoriul Chinei.


Statuia budhista Myogilsang (묘길상) este comoara nationala nr. 102. Este cunoscuta deoarece e gravata pe unul dintre muntii Coreei de Nord, mai précis pe muntele Kumgang. Imaginea lui Budha denota serenitate iar vizitatorii isi reamintesc sa mediteze si sa reflecteze asupra vietii, oricat de grea ar fi.

Sculpturile din Pohyonsa (보현사) , un templu budhist, sunt comoara nationala nr. 40 a Coreei de Nord. Sculpturile infatiseaza zeitati budhiste si se pare ca au fost construite in acelasi timp cu templul, adica in 1024 D.C. Aceste sculpturi aveau rolul de a proteja templul, care era in mod constant atacat de invadatorii straini.

Mormantul regelui Tongmyong (동명왕릉) este un mausoleum localizat langa Ryongsan-ri, in districtul Ryokpo, Pyongyang. Mormintele contin ramasitele regelui Tongmyong, fondatorul vechiului regat Goguryeo, si cel putin 15 morminte apartinand unor lorzi. A fost descoperit in 1974, iar in 1993 a fost ales pentru reconditionare. Acest mormant face parte din Complexul de morminte Goguryeo.
Download the original attachment


Pagoda din templul budhist Singyesa (신계사) este situata in Kosong, provincia Kangwon. A fost unul dintre cele mai mari temple din muntii Kumgang, acest complex a fost distrus de bomblele americanilor in perioada Razboiului Coreean. Din fericire, a fost reconstruit in 2004 ca un proiect cultural inter-coreean si este comoara nationala nr. 95 a Coreei de Nord.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Comorile nationale ale Coreei de Nord. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. multumim pt informatii. pe unele dintre acestea le veti vedea si in recenzia despre Complexul de morminte Goguryeo… ma refer la comorile legate de morminte :) vot

 2. desi nu sunt la fel de multe si de cunoscute ca cele din Coreea de Sud si acestea merita toata atentia. maie este una pe care am amintit-o in recenzia despre capitalele Goguryeo http://koreafilm.ro/blog/2010/12/goguryeo-capitalele-regatului-43467/

 3. impresionante statui si o recenzie deosebita
  vot

 4. vot!

 5. Ce statui frumoase si impunatoare,iar templul este diferit ,predomina culorile ,bej ocru galben,la ornamentele foarte delicate.

 6. Ce locuri minunate si comorile la fel.Ma bucur ca sunt si in Coreea de Nord.

 7. in coreea de nord sunt la fel de multe comori ca si in sud, doar ca nu exista informatii si poze pe net si de aceea multi nu stiu de existenta lor!

  pacat, pentru ca nordul e la fel de frumos ca sudul si istorie exista in ambele parti!

Leave a Comment