Comori naţionale – Mireuksa (1)

Written by carina72. Posted in Design, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 02, 2010 with 20 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Mireuksa a fost cel mai mare templu budist din anticul regat coreean Baekje. Templul a fost ridicat în anul 602, de către regele Mu. Acest site a fost excavat în 1980 în oraşul Iksan din Coreea de Sud. Săpăturile au dezvăluit multe fapte necunoscute până în prezent, despre arhitectura Baekje. Pagoda din piatră de la Mireuksa este unul din cele două pagode existente din perioada Baekje. Aceasta este, de asemenea, cea mai mare, dar şi printre cele mai vechi dintre toate pagodele coreene.

Image and video hosting by TinyPic

Macheta reconstrucţiei templului

Legenda despre crearea Miruksa este descrisă în Samguk Yusa. Regele Mu şi regina lui se spune ca au avut o viziune a lui Buddha Maitreya la un iaz de pe Muntele Yonghwasan. Regele a drenat prompt iazul pentru a amenaja complexul Templului Mireuksa. Pagoda cu nouă etaje din lemn, care odată se afla în centrul complexului, se spune că a fost lucrarea unui maestru artizan Abiji din Baekje.

Desemnat Site-ul istoric nr. 150 din Coreea de Sud, Mireuksa a fost parţial restaurat şi include acum un muzeu.

Image and video hosting by TinyPic

Aspect

Complexul include o pagodă de lemn centrală flancată de două pagode din piatră. Un drum pietruit pare să fi dus la intrarea exterioară a zidurilor complexului. Templul Miruksa a avut un aranjament unic cu trei pagode ridicate într-o linie dreaptă care merge de la est la vest, fiecare cu o Sală situată la nord.

Fiecare pagodă şi sală par să fi fost înconjurate de coridoare acoperite, dând aspectul de trei temple separate, stil cunoscut sub numele de “o Sală – o Pagodă.”
S-a descoperit că Pagoda de la centru a fost făcută din lemn, în timp ce celelalte două au fost făcute din piatră. Locul celei mai mare săli principale şi o poartă de mijloc au fost descoperite la nord şi la sudul pagodei de lemn.
S-a realizat o machetă a Templului Mireuksa.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Comori naţionale – Mireuksa (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. cat de bine cred ca arata cu adevarat impozant si cu un stil aparte iar pagoda iti taie rasuflarea. vot

 2. carina nu am inteles bine, pagoda de lemn se mai pastreaza sau se poate vedea numai pe macheta templului?

 3. da ce frumoasa si impresionanta e macheta, vot carina
  oare ce era terenul ala mare la inceput`?

 4. foarte interesant :)

 5. nu a mai rezistat decat pagode de piatra din partea de vest care a fost restaurata. pentru tot templul s-a facut o macheta

 6. @Mirabel: era padure, pajiste si un iaz, apoi s-a construit templu

 7. Migala si rabdare ,pentru aceasta dantela adevarata,care este macheta.De multe ori stau si ma intreb,daca nu erau atatea razboaie si lupte,oare unde s-ar fi ajunscu dezvoltarea in Asia? Vot!

 8. f frumos ,livia chiar daca au avut razboaie sunt la ani lumina de noi,vot cari

 9. cred ca ar fi fost la ani lumina distanta de noi

 10. E minunata macheta :)

 11. vot

 12. Wow,foarte frumos,impresionanta macheta!!Vot!!

 13. IMPRESIONANT!
  FELICITARI!
  VOTAT!

 14. Ce minunatie acest Templu…ce minunatie…

 15. Superbe imaginile! E bine ca au facut o macheta a acestui templu. vot

 16. Cine stie mai mult despre Buddhismul corean SEON denumit si North Buddhism , despre collegiile de copii BOY MONKS la un supraveghetor cu scoala elementara si medie la Templul Yonghwasa in prezent Erau 16 baieti de la 5 ani la 16-17 ani ,care erau temporar educati precum calugarii buddhisti dar apoi urmau s afaca altemeserii. Foarte interesant reportajul KBSUPC de vineri dimineata in emisiunea Screening Umanity.Din pacate nu am vazut inceputul cum erau selectionati fizic si psihic 3 copii din cei vreo 10 adusi de parinti la acest college internat cu educatie foarte speciala. Am vazut doar jumatate de la ceremonia de imbracare in rasa, juramintele si schimbarea numelui SEONxxxxx ,la niste copii de 10-11 ani si apoi viata in comun in munte la YONGHAWASA, cu recluziune cu un instructor adult si programul de studiu si rugaciune , recompense si distractiile de sfarsit de an. Poate creaza koreafilm o tema de recenzii in 2011 pe baza amprentei culturale a Korean Buddhism in serialele istorice si filmele moderne,personaje, atitudini,interdictii alimentare si tehnici mintale pentru educatie & reculegere.
  Am gasit citeva site-uri spectaculoase de temple si chiar dictionar HANGUL de termeni si structuri administrative , am aflat ca ZEN= SEON dar accederea la treptele superioare se face in paralel cu specializari in texte, medicina si botanica. Mi-am adus aminte de episoadele din DAMO si de maestrul lui BIDAM. Este interesanta diferenta evidenta fata de Buddhismul indian sau cel tibetan si cel al tibetanilor folk din China de nord popularizate in documentarele oficiale , difuzate tot joi seara la B1tv.

 17. daca veti cauta cu atentie pe site, veti descoperi multe dintre aceste temple prezentate deja. Bineinteles ca mai sunt destule. Au fost recenzii si despre budism

 18. m-ar interesa si pe mine acel dictionar Hangul de termeni si structuri administrative. Puteti sa-mi lasati un link? Multumesc

 19. Frumos templul. Ce ma nedumereste pe mine e de ce au facut-o pe aiai din mijloc de lemn. Nu cred ca e la intamplare dar nu imi vine in minte nici o semnificatie. Foarte ciudat…

 20. majoritatea erau facute din lemn, in acea perioada

Leave a Comment