Comori naţionale – Jeongnimsa (1)

Written by carina72. Posted in Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on decembrie 01, 2010 with 57 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Buyeojeongnimsaji

Jeongnimsaji este locul unde măreţul templu Jeongnimsa se înălţa în perioada 538-660. Când s-au făcut excavări s-a fost descoperit o bucată de ţiglă, pe locul unde fusese Auditoriul, pe care era scris „al 8-lea an al Taepyeong, Templul Mujin Jeongnimsa Daejangdangcho”. Asta înseamnă că Templul Jeongnim era în timpul dinastiei Goryeo. Al 8-lea an al Taepyeong corespunde cu anul 1028, an în care Goryeo era condus de al 19-lea rege, Hyeonjong. Aceasta explică faptul că o clădire a fost reconstruită în perioada Goryeo, peste auditoriului din timpul dinastiei Baekje şi se presupune că se numea Daejangjeon Hall.
Templul Jeongnimsa are o linie centrală, care include Jungmun (poarta centrală), Pagoda de piatră cu cinci etaje, Geumdang (principala clădire aurită), Auditoriul, o linie dreaptă de la nord la sud.

Image and video hosting by TinyPic

Stilul Garam de aranjament s-a făcut pe planul din jurul Sălii Daejangjeon cu coridor. Aceste tipuri de aranjament Garam au avut o influenţă asupra stilului Garam de templu japonez în secolul al 7-lea, care a deveni un aranjament fundamental pentru templele japoneze, din cele mai vechi timpuri. Dar, caracteristica specială a aranjamentului Garam este că forma coridorului din jurul centrului este similară cu un trapez a cărui bază mai mare este la nord.
Iazului din faţa templului descoperit în urma excavărilor i-a fost adăugată şi o clădire pentru protejarea statuii de piatră a lui Buddha, în 1933.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Pagoda cu cinci etaje (Comoara naţională nr. 9) ridicată în perioada Baekje şi statuia de piatră a lui Buddha aşezat (Comoara nr. 108) a făcut făcută în perioada târzie a Goryeo.
Relicvele excavate sunt elemente diferite de la templu, cum ar fi plăci decorative din Baekje şi Goryeo, lespezi colorate, faianţă, o statuie de pământ a lui Buddha, etc. Acestea indică un nivel cultural în acel timp şi rămăşiţe reprezentative din Baekje.

Image and video hosting by TinyPic

Buyeojeongnimsajiseokbuljwasang (Statuia lui Buddha care stă, de la Templul Jeongnimsa)

Aceasta este o statuie de piatră a lui Buddha rămasă la Templul Jeongnimsa din oraşul Buyeo. Templul Jeongnimsa a fost construit la mijlocul secolului al 6-lea, cam în perioada în care capitala a fost transferată la Buyeo.
El a înflorit până la căderea dinastiei Baekje şi apoi a înflorit din nou în timpul dinastiei Goryeo. Această statuie de piatră a lui Buddha arată prosperitatea erei Goryeo. Capul şi coroana nu sunt originale, dar au fost refăcute şi ataşate mai târziu. Detaliile corpului sunt greu de recunoscut din cauza leziunilor severe.
Cu toate acestea, umeri înguşti şi mâna stângă pe piept redă imaginea unui Buddha al Iluminismului, care ţine degetul arătător stâng cu mâna dreaptă în poziţia Jigwonin.

Image and video hosting by TinyPic

Piedestalul pe care Buddha este aşezat este un postament octogonal cu trei niveluri, iar partea de sus arată ca o floare de lotus înflorită. Nivelul din mijloc are decoraţiuni sculptate pe fiecare dintre cele opt laturi. Partea de jos este în formă de floare de lotus cu susul în jos, cu decoraţiuni. Cele trei niveluri se completează reciproc. Locaţia actuală a acestei statui a lui Buddha este sala Templului Jeongnimsa din timpul erei Baekje.
Gresii rafinate găsite aici ne fac să credem că această statuie a lui Buddha a fost piesa centrală a sălii principale utilizate exclusiv pentru cultul lui, atunci când a fost reconstruită în timpul erei Goryeo.

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

57 comentarii

There are currently 57 comentarii on Comori naţionale – Jeongnimsa (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Parca aici erati la sueta
  va las o adresa pretioasa, de pastrat

  http://www.cerculpoetilor.net/Johann-Wolfgang-Goethe.html

  e in site cu poeziile multao poeti, deosebit

 2. Si eu am renuntat la lupta ,mai bine intrg !Oricum cu Oltita aveam castig de cauza ea e cu KHG!

 3. Livia, cum sa renunti la lupta? nu pot sa cred. :0

 4. La o lupta pe fata ,dar trag sfori din culise ,hi hi hi!

 5. Este o noua strategie,lasa-ti adversarul sa te creada mai slab!

 6. asa deci…. umbli cu tertipuri… cred ca ai invatat strategia de la Jumong :))

 7. O descoperire foarte importanta!
  Imi pare asa rau ca n-am prea mult timp sa mai citesc si comentariile voastre fetelor, dar am ramas asa de mult in urma… asa ca citesc doar recenziile.
  vot carina!

Leave a Comment