Artistul Sacrificiului 2

Written by alexandra. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 21, 2010 with 9 comentarii

Observand scenele din viata de zi cu zi a persoanelor obisnuite pictate de Sin, Kim vede o posibilitate de creare a benzilor desenate in stil coreean.

Prima tentativa a lui Kim in aceasta noua directie a fost seria de mai multe episoade “ Brutto ” ( Monnani ), care cuprindea scene din trecut si prezent.

Avand tema centrala a iubirii dintre cele doua persoane, seria incorporeaza imagini coreene traditionale cum ar fi colibe cu acoperisuri de stuf , orezarii si o padure de pini la intrarea in sat.

Dupa Brutto urma Hwangtobit iyagi , cu o trasformare mai profunda care ii garanta lui Kim un mare suces si o pozitionare foarte buna in piata . Lucrarea a fost aclamata de critici, ca un triumf al erotismului de tip coreean.

Image and video hosting by TinyPic

Kim publica in serie “ Povestea unei Kisaeng “ ( Gisaeng iyagi ), care trata viata curtezanelor din trecut.

Insa intervine o problema serioasa: capacitatea vizuala a artistului se inrautateste.

Ochii sunt totul pentru un desenator de benzi !Cum poti desena daca nu mai poti vedea?

Sufeream foarte mult si ma indoiam ca am sa pot participa la Festivalul International de benzi desenate din Angouleme – Franta

Image and video hosting by TinyPic

Cum eram asa de ingrijorat, intr-o zi, fara sa stiu unde merg si unde ma aflu, am dat peste o biblioteca, unde am vazut batrani cu spatele indoit, uitandu-se pe niste benzi desenate si dorind sa le cumpere.

Acesta m-a marcat si m-a inspirat sa incep sa desenez benzi pentru batrani

Astfel  isi gaseste un ajutor in computer.

Dupa ce a invatat de la fiul sau cum sa lucreze cu imaginile marite, Kim a desenat ultimele sale benzi, ultimele ! deoarece nu mai era in putere sa deseneze pe hartie!
Noi Provocari
Bicicleta rosie “ ( Ppalgan jajeongeo ) era o serie de episoade despre un postas care distribuia posta intr-un satuc imaginar numit Yahwa-ri , insa Kim nu reusea sa gasesca asa usor un editor care sa il poata publica.
“ In perioada acea ma gandeam ca aceasta munca ar putea fi publicata la vreun ziar , nu avea importanta care . .totusi speram sa fie publicat de Cotidianul Chosun Ilbo , caci ar fi insemnat sa fie citit de doua milioane si jumatate de cititori
Nu as fi sperat niciodata cand a doua zi redactorul ma telefonat pentru a-mi da vestea cea mare “ Suntem gata sa iti publicam seria “ Bicicleta rosie “
Bicicleta rosie trebuia initial trebuia publicata pentru 6 luni , dar se prelungeste inca 3 ani “
Kim primeste o multime de mesaje de la cititorii entusiasmati; batrani intre 60 si 80 de ani.
Succesul se raspandeste pana in Europa, in Franta, Germania si in Spania unde incheie un contract de publicatie pentru “ Brutto “ si pentru “ Ganduri frumoase “ ( Manhwaro boneun joeun saenggak )
In Asia lucrarile sale ajung si in Taiwan si Japonia.
Pentru decenii Kim a lucrat fara intrerupere.
Nu mi-a fost greu pentru ca fiecare dintre desenele mele a fost o noua provocare la care ma simteam chemat sa raspund si sa dau tot ce-i mai bun .. aceste toate nu ma oboseau, ba din contra, imi dadeau energie “
“ Bine recunosc , sa scrii o povest
e si sa-i desenezi imaginile era ceva!
Am parul alb si puterile ma parasesc.
Cate odata am senzatia ca nu o sa mai am putere sa termin povestea , povestea de la sfarsit e cea mai grea de descris in cuvinte ..
“Ma simt realizat , dar consider ca trebuie sa mai continui cu alte desene , macar pentru inca 3 ani ,dupa care ma voi retrage
Cred in rencarnare , sper sa intalnesc o nava spatiala si extraterestrii , imi imaginez ca zanele pot sa apara din cutiele de mazare , ies noaptea si-mi zambesc

Un Om care face multa lume din Coreea fericita datorita desenelor sale !

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Artistul Sacrificiului 2. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. woow cw succes a avut!! se vede ca lucrurile care le faci din pasiune iti ies cel mai bine si iti aduc nenumarate satisfactii! ce sa mai zic decat felicitari si sper sa am vreodata ocazia sa citesc benzi desenate de acesta :)

 2. O poveste ft interesanta are acest artist.Vot si aici.

 3. Foarte frumos.Vot alex!

 4. foarte frumoasa recenzia….

 5. Vot!

 6. La asa ceva chiar m-as uita!Acum in afara de Tom si Jerry nu prea mai ai ce vedea!

 7. VOT!
  FRUMOASA RECENZIA!

 8. si aici inca un vot

 9. Si bineinteles un vot si pt.partea a II a :)

Leave a Comment