Regatul Shilla: Regele Yuri

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on decembrie 14, 2010 with 5 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Yuri (?-57,r. 24-57) a fost al treilea rege al statului Silla,unul dintre cele Trei Regate ale Coreei.El este de obicei numit Yuri Isageum.

Fiind un descendent al fondatorului regatului Silla,Hyeokgeose,numele sau a fost Park.

Titlul sau a fost Isageum, de asemenea, inregistrat ca Ijilgeum sau Chijilgeum.Acesta inlocuieste titlurile purtate de primii doi regi:Geoseogan (Hyeokgeose) si Chachaung (Namhae).

Cuvantul actual Silla este considerat a fi Itgeum. Imgeum este cuvantul modern coreea pentru “Rege”.

Yuri a fost fiul regelui Namhae si a reginei Unje.Yuri a avut o sora,Printesa Ani.Nu se stie cati frati a avut acesta.Sora sa,Printesa Ani,s-a casatorit cu un barbat pe nume Talhae,care provenea dintr-o natiune insulara numita Tapana.Talhae a devenit un oficial cu rang inalt,iar regele Namhae dorea sa-l numeasca succesor la tron in locul fiului sau.Acest lucru a fost dezvaluit de Namhae pe patul de moarte.Talhae a insistat asupra faptului ca printul mostenitor trebuia sa fie rege,permitandu-i astfel lui Yuri sa devina conducatorul urmator al regatului Silla.
Image and video hosting by TinyPic

Conform Samguk Sagi,principala sursa de evenimente din aceasta perioada,Yuri a centralizat puterea aristocratiei prin rotirea celor sase triburi in sase diviziuni administrative oficiale ale regatului Silla.Se spune ca el a acordat nume de familie celor sase clanuri:Yi,Choe,Son,Jeong,Bae,si Seol.Yuri a creat,de asemenea,17 niveluri birocratice ale rangurilor.Cu toate acestea,oamenii de stiinta moderni considera ca aceste lucruri s-au intamplat mai tarziu in Silla.

Regatul Silla a fost atacat de Lelang si alte triburi,dar a facut pace cu Maekguk (probabil Dongye,azi Chuncheon).Conform Samguk Sagi,Silla a cucerit Iseoguk (azi Cheongdo).Acest lucru pare a fi o greseala facuta in Samguk Sagi.
In timpul domniei lui Yuri,oamenii din Silla au sarbatorit ziua de 15 a lunii a 8-a.Doua echipe feminine au participat la un concurs organizat in timpul acelei sarbatori.Perdantele au fost nevoite sa gateasca songpyeon,prajituri de orez,carne,fructe,si alta mancare,impartita de toata lumea in cadrul sarbatorii.Acest lucru se pare ca a stat la baza sarbatoririi Chuseok-ului modern coreean.
De asemenea,in timpul domniei lui Yuri Isageum a avut loc dezvoltarea Confederatiei Gaya,care a devenit o putere militara in regiune.Silla a devenit rivala regatului Baekje,dar Gaya a ajuns o amenintare directa pentru cele doua regate.
Yuri Isageum a avut doi fii,insa,pe patul de moarte,a dorit sa-l lase succesor pe cumnatul sau,Seok Talhae.Regele Yuri a murit in anul 57 d.Hr.,avand o domnie de 34 de ani.

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Regatul Shilla: Regele Yuri. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. o domnie foarte lungă. vot

  2. si cu multe realizari crib!

  3. Ce interesanta e istoria.
    Si in Kim Soo Ro,Seok Talhee se casatoreste cu printesa Ani,sora printesei AhHyo.
    Frumoasa recenzia,vot

  4. o recenzie care merita felicitari si VOT!

  5. se pare ca din acea perioada sunt destul de multe date confuze. multumim pt informatii. vot

Leave a Comment