Zodiacul coreean

Written by ana_ruse. Posted in Cultura, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori, Traditii

Tagged:

Published on noiembrie 12, 2010 with 43 comentarii

In Coreea,ca de altfel si in alte tari asiatice,zodiacul este compus din animale.Fiecare an primeste numele unui animal,acest obicei tragandu-se din ideea celor “12 zei”,gasiti in 12 animale.Acestea sunt sobolanul,boul,tigrul,iepurele,dragonul,sarpele,calul,oaia,maimuta,cocosul,cainele si porcul,cele 12 semne ale zodiacului.
Image and video hosting by TinyPic
Exista doua legende despre cei “12 zei” animale.
Prima legenda spune ca Buddha,inainte de a parasi aceasta lume,a chemat la el toate animalele de pe pamant,si doar 12 au venit.Buddha a denumit fiecare an dupa aceste animale,in ordinea in care au venit.Sobolanul a venit primul urmat de bou,iar apoi de restul in ordinea de mai sus,iar Buddha i-a denumit cei 12 zei.
Cea de-a doua legenda spune ca Dumnezeu a chemat intr-o zi toate animalele si le-a spus: “Faceti-mi o vizita respectuoasa in ziua anului nou.Primul care va veni va primi primul premiu,si asa mai departe,insa doar 12 animale vor primi un premiu”.Boul stia ca nu poate fugi,si si-a dat seama ca nu are nici-o sansa in fata porcului si a iepurelui,daramite in fata calului,cainelui sau a tigrului.Asa ca a decis sa plece inaintea celorlalte animale.A inceput drumul in ultima noapte a lunii,in timp ce celelalte animale dormeau.Sobolanul iute la minte la vazut pe bou si repede a sarit in spatele lui.Boul a ajuns la palatul lui Dumnezeu in zori,dar in momentul in care portile s-au deschis,sobolanul a sarit repede de pe spatele boului si a intrat primul.Tigrul a alergat mile intregi fara odihna si a ajuns al treilea,iar cel mai rapid,iepurele,putea ajunge mai repede daca nu tragea un pui de somn pe drum.Restul animalelor au venit in urmatoarea ordine,dragonul,sarpele,oaia,maimuta,cocosul,cainele si porcul ultimul.
Aceste animale au caractere diferite,la fel ca si oamenii nascuti in anul denumit de unul dintre ele.Asadar:

Sobolanul: oamenii nascuti in anul sobolanului sunt sensibili si cred cu tarie in puterea banilor.Niciodata nu pierd detaliile si valoarea lucrurilor din jurul lor.Sunt oameni harnici,rabdatori si frugali.Sunt de asemenea perfectionisti si se tem de esec.Isi urmaresc scopurile fara ezitare.
Image and video hosting by TinyPic
Boul: oamenii nascuti in anul boului par destul de stricti sau avand o slaba personalitate,dar au inimi bune.Adesea se bucura de oportunitatile prin care isi pot face familia bogata si fericita,dar prea multa lacomie si lux pot aduce ghinion.
Image and video hosting by TinyPic
Tigrul: oamenii nascuti in anul tigrului pretuiesc loialitatea si justitia.Sunt intoleranti la nedreptate.Sunt decisivi si pasionati si pot conduce oameni prin cultivarea virtutiilor.Sunt potriviti pentru a fi lideri in lumea politica si in cea a afacerilor.
Image and video hosting by TinyPic
Iepurele: oamenii nascuti in anul iepurelui au un temperament relaxat si cald si de obicei fac o impresie buna celorlalti.Sunt idealisti nascuti cu o natura buna si au de asemenea un simt excelent al sensualitatii,cu spiritual unui artist.Au o atitudine blanda si inteligenta,iar ceilalti au incredere si respect fata de ei.Pe de alta parte,pot deveni destul de reci din cauza ca sunt prea sensibili.
Image and video hosting by TinyPic
Dragonul: oamenii nascuti in anul dragonului sunt generosi,plini de viata si mereu merg inainte.Totusi,sunt adesea absorbiti de sine,egocentrici,dogmatici,capriciosi sau nesabuiti.Au atatea slabiciuni cat si puncte forte,dar forta trairilor lor da energie altor oameni.Le plac iesirile si iubesc natura,si pot fi activisti,calatori sau naratori talentati.
Image and video hosting by TinyPic
Sarpele: oamenii nascuti in anul sarpelui au o vointa de fier si de obicei isi doresc sa indeplineasca totul singuri.Adesea esueaza in a da randamentul pe care si-l doresc.Sunt muncitori si oameni precauti cu idei liberale.
Image and video hosting by TinyPic
Calul: oamenii nascuti in anul calului sunt plini de viata,populari si plini de duh.Caracterul lor usor schimbabil se exprima prin incapatanare.Spiritul lor independent ii stimuleaza sa isi caute joburi foarte devreme in viata.Acesti oameni ageri la minte isi inteleg bine circumstantele in care se gasesc si sunt buni in relatiile cu altii.Pe de alta parte,pot fi impulsivi.
Image and video hosting by TinyPic
Oaia: oamenii nascuti in anul oi sunt binevoitori,si de aceea sunt simbolizati de acest animal bland.Totusi,oile iubesc sa urce cat mai sus si nu pot fi oameni pe care sa te bazezi.Uneori sunt frivoli si imprudenti si chiar surprinzator,incapatanati.
Image and video hosting by TinyPic
Maimuta: oamenii nascuti in anul maimutei profita repede de oportunitatile ivite,au un bun discernamant,sunt ageri,sociabili si activi.In alte cuvinte,sunt buni la toate.Totusi,asa cum un tintas bun poate rata tinta,ei pot intra in bucluc daca se incred prea mult in talentul lor.
Image and video hosting by TinyPic
Cocosul: oamenii nascuti in anul cocosului au mare incredere in ei insisi,sunt conservatori si incapatanati.Prevad foarte bine lucrurile si aduna foarte bine informatiile pentru a duce o sarcina la bun sfarsit.Sunt bine pregatiti si meticulosi,si nu fac eforturi in zadar.
Image and video hosting by TinyPic
Cainele: oamenii nascuti in anul cainelui sunt inteligenti si intelectuali si au simt puternic al increderii de sine si responsabilitate.Ei pot realiza orice,dar trebuie sa-si controleze incapatanarea si tentatia de impotrivire.
Image and video hosting by TinyPic
Porcul: oamenii nascuti in anul porcului sunt perseverenti si neobositi pana isi implinesc scopul.Nu se pripesc,raman calmi si intelegatori cu altii.Au tendinta de a-i asculta in liniste pe ceilalti in loc sa-si exprime punctul lor de vedere sau ideile personale.Slabiciunea lor este ezitarea si nu fac decizii rapide cand e cazul.De asemenea asculta prea mult de sfaturi,din cauza ca au tendinta de a-i asculta pe altii.
Image and video hosting by TinyPic
Voi in ce an v-ati nascut?Eu in anul iepurelui.
Iata cum puteti afla:
Sobolan:1960;1972;1984;1996;2008
Bou:1961;1973;1985;1997;2009
Tigru:1962;1974;1986;1998;2010
Iepure:1963;1975;1987;1999;2011
Dragon:1964;1976;1988;2000;2012
Sarpe:1965;1977;1989;2001;2013
Cal:1966;1978;1990;2002;2014
Oaie:1967;1979;1991;2003;2015
Maimuta:1968;1980;1992;2004;2016
Cocos:1969;1981;1993;2005;2017
Caine:1970;1982;1994;2006;2018
Porc:1971;1983;1995;2007;2019.
In general nu cred in zodiac sau horoscop,dar am ales sa scriu aceasta recenzie pentru ca mi s-a parut amuzanta ideea zodiacului cu animale.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

43 comentarii

There are currently 43 comentarii on Zodiacul coreean. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Eu sunt caine. Vot ana.

 2. Foarte frumoase legendele. Nu le stiam.
  Eu sunt in anul cocosului, imi place ce scrie la el :)
  vot

 3. eu sunt iepure :)

 4. anul porcului :))

 5. :)

 6. KF,eu ingrosasem numele animalelor,sa se vada mai bine :(.Nu se mai poate remedia?

 7. Nu mai vrea nimeni sa vada in ce an s-a nascut?Nu prea sunt vazute recenziile,unde o fi toata lumea?

 8. eu sunt un sarpe ..stiam XD XD XD
  vot

 9. Oltea,serpoaica cu vointa de fier :)

 10. @ana-ruse, consideri ca sunt pasionati de filmele coreene si deci urmaresc blogul numai cei nascuti dupa 1960? Eu stiu ca sunt sobolan dar ar fi trebuit sa calculez.

 11. multumesc ana!ce se spune este adevarat chiar si partea cu esuarea in randamentul dorit XD XD si pentru asta chiar sufera sa stii

 12. Florimama,nicidecum,dar asa am gasit anii,nu erau trecuti si ani de inainte de ’60.Nu interpreta gresit;asa e,pt cei care nu isi gasesc anul trebuie sa calculeze.

 13. Oltea:la mine e adevarata partea cu sensibilitatea,eu sunt ft sensibila uneori.Dar si celelalte lucruri sunt in mare corecte.Eu in general nu cred in horoscop,dar mi s-a parut amuzant acest zodiac.

 14. Sunt bou. E ceva ce nu se potriveşte:nu am o personalitate slabă ci una puternică şi nu am parte nici de lux,dar mulţumim mult.

 15. Medy,evident ca aceste lucruri nu sunt neaparat adevarate,si poate se dovedesc mai tarziu in viata,nu neaparat intr-un anume moment.

 16. Dar acesta nu e zodiacul chinezesc? Eu sunt şobolan şi în acesta şi în cel chinezesc şi ambele au aceleaşi animale…

 17. Alexandra,sunt la fel :)

 18. Ai dreptate ana. :*

 19. Ana,tu eşti de la deva?

 20. foarte foarte interesant… Oare in ce zodie sunt nascuta???? …. ;)…vot

 21. E cam adevărat ce scrie aici…în afară de chestia cu “sensibilă”

 22. da,eu sunt de la Deva

 23. Ramona,poti afla,daca te uiti la anul nasterii tale.

 24. pozele cu animalutele sunt adorabile !!!

 25. Anja,mai ales primele care sunt ft colorate

 26. Eu sunt bou hihi

 27. Si eu sunt tot in anul boului

 28. Ana multumesc stiu ca dupa an si dupa zodie subt sarpe… ssssssssssssss ….;)

 29. eu sunt cocos, sotul maimuta, va dati seama ce e pe capul lui saracutul!?!?!?

 30. primele poze sunt foarte frumoase.animăluţele parcă sunt din desenele animate.

 31. este un zodiac foarte cunoscut, dar imi place felul in care l-ai prezentat :)

 32. anul tigrului 1986!

 33. Hmmm dupa zodiacul acesta as fi maimuta dar de fapt sunt capra :)))

 34. Clau,adica capricorn?

 35. Jang Hyuk e dragon conform acestui zodiac,dar conform horoscopului nostru e sagetator ca si mine :)

 36. Nu degeaba a jucat in Dance of the dragon;dragonul era chiar el :)

 37. mi se pare interesant si mai real decat al nostru eu sunt cal si mi se potriveste tot ce scrie,am citit si-n alt site si e la fel,doar ca eu inca nu prea cred in ele.

 38. eu sunt maimuta!!!

 39. eu sunt porc poarca de fapt

 40. eu sunt tigru in cel coreean si floare de cires in cel japonez

 41. Frumoase povesti Ana, mie imi place mai mult legenda a doua :)

 42. Multumim,Ana! Frumoase povestioare, dar vorba lui Lil, a doua e putin mai frumoasa decat prima,…..

 43. eu sunt dragon de metal

Leave a Comment