Rituri pentru regele Soo Ro

Written by carina72. Posted in Cultura, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on noiembrie 03, 2010 with 18 comentarii

În Provincia Gyeongsangnamdo, Soo Ro cel Mare, fondatorul naţiunii Gaya (Garak) este omagiat primăvara, pe 15 martie şi toamna, pe 15 septembrie.
Festivitatea solemnă a Marelui rit de sacrificiu de primăvară pentru regele Soo Ro a fost realizată cu cea mai mare solemnitate la mormântul regelui Suro, numărul aproximativ de participanţi fiind anul acesta de 10.000 de oameni, inclusiv din familia Kim, a căror descendent direct este chiar regele Soo Ro.
Image and video hosting by TinyPic
Portretul regelui Soo Ro, fondatorul Gaya

Primarul oraşului Gimhae primarul Kim Jong-Gan, ca Choheongwan (un om care ţinea prima cupă cu vin la ritualurile din regatul Joseon), preşedintele Kim Tae-Hun al reuniunii de familie Sancheong-Gun, ca Aheongwan (al doilea pahar) şi Yourim reprezentantul Bae Jong- Rok, ca Jongheongwan (a treia cupă) s-au rugat pentru armonie şi prosperitate, la ceremonialul găzduit de reuniune familiilor Garak.

Image and video hosting by TinyPic
La festivităţile din acest an a participat ambasadorul Indiei în Coreea. Ambasadorul a atras atenţia publicului şi studenţilor de la Facultatea de artă a Universităţii Pusan deoarece chiar el a interpretat muzica pentru ritul de sacrificiu.
Festivitatea solemnă a Marelui rit de sacrificiu de primăvară pentru regele Soo Ro este recunoscută ca o comoară culturală imaterială.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Rituri pentru regele Soo Ro. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. intr-adevar carina este o comoara culturala imateriala! inca odata bravo coreenilor!

 2. carina cel în roşu este ambasadorul indiei? vot

 3. Crib, presupun ca da

 4. ştiu că numele kim este unul dintre cele mai răspândite în coreea, deci să înţeleg că acest nume este de origine gayană? cum sunt pe la noi numele specifice diferitelor regiuni, de exemplu în moldova: Aioanei, Acatrinei, etc.; muntenia : Ionescu, Popescu etc ?

 5. da… o sa citesti mai multe despre asta intr-o recenzie viitoare… pe scurt stramosul familiei Kim din sudul Coreei este regele Soo Ro… iar Implicarea indiei se datoreaza sotiei lui care a fost o printesa indiana :)

 6. abia aştept :)

 7. ritual de sacrificiu cu carnita de porc si vinulet?parca asa s-ar vedea .abia astept continuarea
  vot

 8. practic nu va fi o continuare despre acest rit… va fi povestea regelui Soo Ro, ocazie cu care veti afla mai multe despre el… cred ca intereseaza, mai ales daca urmariti si serialul.

 9. In week-endul asta mai traduc un episod

 10. bineinteles ca ne intereseaza Carina… ;)… vot si eu una astept si sub-ul… pupik.

 11. oltea, trebuie si regele sa manance bine pe lumea cealalta :))

 12. Am crezut in prima faza ca ultima imagine este o secventa de film,dar nu,este un lucru impresionant faptul ca tin la vechea tinuta in momentele solemne cu adevarat importante pentru cultura si pentru respectul acordat stramosilor!

 13. Un vot pentru staramosi!

 14. carina mi s-au lungit urechile asteptand dupa traducerea serialului, mai ales ca acum are toate suburile in engleza. Te rog rog rog rog macar ep 32
  vot , f interesant cum dupa atatia ani tot mai tin astfel de sarbatori, 10000 de oameni este mult

 15. ce interesant…mie imi plac toate aceste obiceiuri
  care se practica si azi ca omagiu adus istoriei.Vot!

 16. Interesant si frumos ca se tine o astfel de festivitate.Oare regele SooRo cati ani a trait?

 17. Foarte interesant ce ne-ai prezentat. Si eu am inceput Kim So Ro si e f frumos, intr-adevar afli multe lucruri importante. vot

 18. a fost rege intre anii 42-199 ien si a devenit rege cand avea in jur de 20 de ani…
  cine stie sa faca calculele :))

Leave a Comment