Reginele Coreei-Regina Jangsun

Written by ana_ruse. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 04, 2010 with 6 comentarii

Regina Jangsun a fost sotia regelui Yejong, al optulea al dinastiei Joseon.
Ea facea parte din clanul Cheongju Han si era a treia fiica a celebrului Han Myeong Hoe, (despre care voi vorbi intr-o viitoare recenzie).
In timpul domniei regelui Sejo,Han Myeong Hoe a devenit prim-ministru si se afla in centrul puterii. Cand primul fiu al lui Sejo,printul Uigyeong (numit postum regele Deokjong) moare din cauza bolii,si al doilea fiu al regelui,printul Haeyang(Yejong) este numit print mostenitor, Han Myeong Hoe decide sa o faca pe fiica sa printesa consoarta a lui Haeyang in 1406.
Insa  printesa moare in anul urmator la varsta de doar 17 ani,in urma unor complicatii survenite la nasterea printului Inseong.Nu la mult timp dupa moartea ei,moare si regele Yejong, dupa ce domnise scurt timp.
Se spune ca regina Jangsun era o femeie foarte frumoasa si virtuoasa,incat regele Sejo,socrul ei,a placut-o foarte mult si de aceea a ales-o ca sotie pentru fiul sau. Dupa moartea ei, Sejo i-a conferit titlul de Jangsun.In 1470,primul an de domnie al lui Seongjong,mormantul ei primeste numele de Gongneung si primeste aditional si titlul de regina,ramanand cunoscuta ca regina Jangsun,doi ani mai tarziu.
Image and video hosting by TinyPic
Ea nu se afla inmormantata alaturi de sotul ei,el este alaturi de a doua sa sotie,regina Ansun.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Reginele Coreei-Regina Jangsun. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. ce viata scurta!

  2. da carina! daca era doctorul Hur jun pe acolo poate mai avea sanse :)

  3. saraca , o fi murit de moarte buna?

  4. ce trist!

  5. Mirabel,cred ca da,din cauza complicatiilor la nastere.Avand in vedere faptul ca a nascut la 17 ani,cred si eu ca a fost greu pt ea.

  6. Ce pacat! Asa-i, sa nasti atat de tanara, nu ma mira. vot

Leave a Comment