Regatul Baekje: Regele Geungusu

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on noiembrie 30, 2010 with 7 comentarii

Photobucket

Geungusu (r. 375-384) a fost al 14-lea rege al Baekje,unul dintre cele Trei Regate ale Coreei.Geungusu a fost fiul cel mare al regelui Geunchogo,si tatal regilor Chimnyu si Jinsa.
In 369,ca print mostenitor,Geungusu a condus armata Baekje impotriva trupelor invadatoare ale regatului nord coreean,Goguryeo,capturand 5000 de prizonieri.El a atacat la Phenian si Sugok-seong in 371,ucigandu-l in lupta pe regele Gogugwon al Goguryeo.


Geungusu a continuat politicile tatalui sau,si alianta cu clanul Jin.Ministrul sau principal,Jin Godo,a fost tatal sotiei sale,Doamna Ai.
In timpul domniei lui Geungusu,Baekje a fost in relatii ostile cu vecina sa din nord,Goguryeo,din cauza atacurilor regatului Baekje la Phenian,si asasinarea regelui Goguryeo,in timpul uneia dintre batalii.El a continuat aceste ostilitati ca rege,capturand Pyongyang in 377 cu 30000 de oameni.
Geungusu a mentinut relatiile de prietenie cu China si Japonia perioadei Yamato.Baekje a continuat ca putere militara si economica,la fel ca in timpul domniei regelui Geunchogo.
In timpul domniei sale,au fost mai multe evenimente uimitoare legate de conditiile meteorologice,cum ar fi ploaia murdara din 379.

In timpul gravei secete  din 382 Geungusu si-a aratat dragostea pentru poporul sau, el deschizand depozitele alimentare ale regatului pentru a hrani oamenii.
Geungusu a murit in 384,dupa 10 ani de domnie. El a fost succedat de fiul sau cel mai mare,printul Chimnyu al Baekje.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Regatul Baekje: Regele Geungusu. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Şi în Goguryeo au avut loc astfel de fenomene ale naturii,iar regii au deschis hambarele ţării pentru a ajuta poporul.
  Frumoasă recenzie şi frumoasă coroana.
  Vot şi aici.

 2. un rege viteaz şi cu un suflet mare. vot

 3. FRUMOASA RECENZIE!
  VOT!!

 4. frumos scris,interesant,vot!

 5. am sh eo o intrebare daca poate sa imi raspunda cnv : regele geun-gusu a fost fiul reginei Jin Hongran sau al lui Hae Yeohwa???? asta ma intreb de cateva zile.Plz cn stie sa lase un comm cu raspunsul

 6. Geungusu of Baekje a fost fiul frumoasei si maretei Yeohwa, fiinta batuta de soarta din toate punctele de vedere.

 7. Deci filmul o sa aiba un happy end. Chiar ma gandeam oare cine o sa-i urmeze lui Geumchogo ca eu speram sa fie Yeogusu, dar regele inca sustine ca ii lasa tronul celuilalt fiu. Si eu sunt curioasa daca are cineva mai multe date, istoric vorbind el fiul cui e. Si alte detalii din acea perioada sunt binevenite.

Leave a Comment