Regatul Baekje: Regele Geunchogo

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on noiembrie 30, 2010 with 11 comentarii

Geunchogo (?-375,r. 346-375) a fost al 13-lea rege al Baekje,unul dintre cele Trei Regate ale Coreei.El a domnit peste varful puterilor statului Baekje.

Geunchogo a fost al doilea fiu al regelui Biryu si a devenit rege la moartea regelui Gye.Domnia sa pare sa fi fost marcata de ascensiunea permanenta a descendentilor regelui Chogo (reflectat in numele lui Geunchogo) peste cei ai regelui Goi, si s-a incheiat prin domnia alternativa a doua linii.

La urcarea pe tron,Geunchogo a stabilit sa consolideze puterea regala in cadrul statului Baekje. El a redus puterea aristocratiei si a instituit un sistem de guvernare local, cu conducatori regionali,numiti de catre instanta de judecata.

Regele Geunchogo s-a casatorit cu o femeie din familia Jin,stabilind un precedent pentru succesorii sai.

El a mutat capitala la Hansan, Seul-ul de astazi.

Sub Geunchogo, Baekje a ajuns la cea mai mare extindere geografica si putere politica.Triburile Mahan ramase au fost anexate in 369.Confederatia vestica Gaya a intrat sub dependenta regatului Baekje.

In 369,regatul Baekje a fost invadat de Goguryeo,dar a contraatacat in forta (Batalia de la Chiyang).In 371,armata de 30000 de soldati Baekje,condusa de Printul Mostenitor Geungusu,a luat cetatea Pyongyang,ucigandu-l pe regele Gogugwon al Goguryeo.

La sfarsitul acestor cuceriri,Baekje controla o mare parte din Peninsula Coreeana,inclusiv Gyeonggi,Chungcheong si Jeola,si parti ale provinciilor Gangwon si Hwanghae.

In 366,Geunchogo s-a aliat cu Silla.

Photobucket

Geunchogo a fost interesat,de asemenea,de cultura si de studiul chinezesc,ale dinastiei Jin.

Potrivit surselor,Coreea a avut primul contact diplomatic in 372,cand Geunchogo a trimis o delegatie la Curtea lui Jin.In acelasi an,China a trimis o delegatie,acordandu-i lui Geunchogo titlul de “Administrator general al Lelang”.
In timpul domniei sale,Baekje a activat si a condus schimburile comerciale intre China,Peninsula Coreeana si Japonia,comert cunoscut sub numele de “comert triunghi”.In mod traditional,comertul a fost,in cea mai mare parte,dominat de imparatii chinezi; cu toate acestea,dupa ce China a pierdut controlul asupra Lelang,nordul Chinei a intrat sub stapanirea cetatenilor straini,inclusiv Xiongnu,Xianbei si Qiang,lipsiti de experienta pe mare.Baekje a devenit noul centru comercial din Asia de Est.
Sabia oferita de Geunchogo domnitorului Yamato reprezinta o dovada a relatiilor de prietenie dintre Baekje si Japonia.
Geunchogo i-a trimis pe savantii Wang In si Ajikgi in Japonia pentru a raspandi cunostiinte despre confucianism si caracterele chinezesti.
De asemenea,in timpul domniei sale,o carte despre istoria Baekje,numita Seogi,a fost scrisa de catre savantul Go Heung.Scopul sau principal nu a fost doar pentru a inregistra istoria,ci pentru a afisa puterea statului Baekje.Cu toate acestea,cartea nu a supravietuit.
Viata Regelui Geunchogo,regele razboinic al Baekje,este ecranizata in drama istorica “Regele Geunchogo“,produsa de KBS1 in 2010 (in rolul regelui Geunchogo apare actorul Kam Woo Sung).

Photobucket

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Regatul Baekje: Regele Geunchogo. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ei,vezi,altfel arata cand pui si cateva poze,imi place ft mult recenzia.Felicitari.Vot

 2. e interesanta domnia lui. abia astept sa incep sa urmaresc serialul :) vot

 3. Carina,nu l-ai inceput inca?Parca asa mi-ai spus.Eu am vazut 2 episoade,si e interesant.

 4. am vazut primul episod, dar vreau sa ma apuc sa-l traduc dupa ce termin Kim Soo Ro :)

 5. Da,ar fi bine sa fie tradus,poate vor si altii sa il vada.Eu iau subt pe masura ce apar pe withs2.

 6. foarte frumoasă recenzia şi completă. Felicitări!! vot

 7. FELICITARI!!!
  FOARTE INTERESANT!
  VOT!

 8. Voi incerca sa vad serialul care va fi difuzat pe KBSWorld incepand cu 4 dec. Multumesc pt informatii. :)

 9. Abia astept filmul pe KBS!

 10. Maret acest rege. Imi pare rau ca am uitat si am pierdut primele 2 ep pe KBS.
  Foarte frumoasa prezentarea! vot

 11. Abia astept sa vad noul serial coreean.Imi poate spune cineva cate episoade are(dupa notatia romaneasca)si ce actori cunoscuti din serialele coreene anterioare putem vedea?Va multumesc.

Leave a Comment