Regatul Baekje: Regele Biryu

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Regatul Baekje: Regele Biryu

Published on noiembrie 29, 2010 with 8 comentarii

Biryu al Baekje ( a murit in 344,r. 304-344 ) a fost al 11-lea rege al Baekje,unul dintre cele Trei Regate Coreene. Potrivit Samguk Sagi, el a fost al doilea fiu al celui de-al saselea rege, Gusu, si fratele mai mic al regelui al saptelea, Saban. Cu toate acestea, istoricii moderni presupun ca Biryu a fost,de fapt,fiul sau nepotul de frate mai mic al lui Saban.
Dupa ce regele precedent,Bunseo,a fost asasinat de agentii chinezi,Biryu a urcat pe tron,deoarece fii lui Bunseo au fost considerati prea mici ca sa se pronunte.

Acest lucru pare sa fi fost parte dintr-o lupta pentru putere intre cele doua ramuri ale familiei regale Baekje,descendentii celui de-al cincilea rege,Chogo (stramosul lui Biryu),si descendentii regelui al optulea,Goi.
In 312,Biryu l-a numit pe Hae Gu comandantul armatei.In 327,el a oprit o revolta pusa la cale de catre fratele sau vitreg,U Bok.In 337,el a primit o delegatie de la statul vecin, Silla.
Istoricii japonezi il suspecteaza pe Biryu,ca si pe Saban,ca fiind stramosul anumitor familii aristocratice ale perioadei Yamato.Orice inregistrare genealogica,fie nu a existat,fie a fost pierduta/distrusa de peste un mileniu.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Regatul Baekje: Regele Biryu. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Interesanta,la fel ca celelalte,dar mi-ar placea daca ai pune si ceva poze.Nici eu nu gasesc mereu poze pentru recenziile cu regi,dar tot improvizez eu ceva.Vot

 2. vot

 3. INTERESANT!
  VOTAT!!

 4. Vot!

 5. bravo,ce spuneam istoria este un izvor nesecat de
  subiecte…vot!

 6. biryu nu apare si in jumong ca fiu al lui wootae si al lui soseono?

 7. ISTORIA COREEI MA FASCINEAZA…!
  FT FRUMOS…KAMSHA!^^^

Leave a Comment