PREZENTARE MODA – HANBOK

Written by adriana76. Posted in Cultura, Fashion, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on noiembrie 11, 2010 with 8 comentarii

Pe 12 Noiembrie, Palatul Changdeok se transforma intr-un templu al modei, cand primele doamne ale membrilor statelor G20 se vor putea bucura de costumul traditional coreean. Evenimentul, urmat de o receptie, va prezenta 24 de costume special concepute de catre designeri de hanbok de top. 12 vor fi ale lui lee Young-hee (74 de ani) si 12 ale lui Kim Young-seok (47 de ani). Evenimentul este organizat de prima doamna a Coreei, Kim Yoon-ok.

Image and video hosting by TinyPic

Lee a creeat hanbok-uri petri 21 se sefi de stat care au vizitat Coreea la summitul APEC din 2005. Presedinbtele american george W. Bush a laudat maiestria lui Lee, iar designerul Miuccia Prada a vizitat anul trecut boutique-ul lui lee in Sinsa-dong, Seul, de unde a cumparat cateva creatii. Lee a fost primul creator coreean care a luat parte la shoul parizian de pret-a-porter in 1993 si a fost invitata sa participe la peste 400 de prezentari de moda in toata lumea.

Image and video hosting by TinyPic

Kim este perceput ca un vrajitor al celor 5 culori traditionale: albastru, rosu, galben, alb si negru. Ca sa-i implineasca visul din copilarie, a lasat in urma o cariera promitatoare in domeniul organizarilor de venimente si s-a apucat de creearea de hanbok-uri pe la varsta de 30 de ani, vazand cum cultura populara disparea treptat. A cautat si descoperit documente care aratau transformarea hanbok-ului de-a lungul timpului si a simtit o atractie deosebita catre ideea de a transmite generatiilor viitoare o mostenire culturala bogata.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on PREZENTARE MODA – HANBOK. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Am citit pe un site despre acest eveniment,mi se pare ft interesant.Ar fi frumos daca ar prezenta si modele traditionale,pt ca primele doamne din alte state sa le poata vedea.Vot

 2. un vot din partea mea

 3. Superba initiativa,sper sa fie intr-un cadru mai amplu,sa se bucure cat mai multa lume!

 4. ai dreptate livia .. noi de ce nu putem sa ne promovam hainele traditionale???

 5. Am vazut azi reportajul de la summitul G 20 de la Seul. Am remarcat-o pe Prima Doamna a Coreei. Era imbracata intr-un hanbok superb.

 6. Doi designeri extraordinari!
  Foarte frumos ca se intorc mereu la motivele traditionale.
  vot

 7. laudabila initiativa
  vot

 8. Foarte frumos,se vede cat tin la hanbokul lor..vot!

Leave a Comment