Regatul Baekje: Regele Onjo

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Regatul Baekje: Regele Onjo

Published on noiembrie 22, 2010 with 10 comentarii

Onjo (18 i.Hr.-28 d.Hr.) a fost monarhul fondator al Baekje,unul dintre cele Trei Regate ale Coreei.Potrivit Samguk Sagi,el este considerat a fi stramosul tuturor regilor din Baekje. El a fost al treilea fiu al regelui Dongmyeong (Jumong),fondatorul regatului nordic coreean,Goguryeo.Cand Yuri,nascut de prima sotie a lui Jumong,a venit la Goguryeo si a devenit mostenitorul tronului,Biryu si Onjo s-au mutat spre sud pentru a fonda regatele lor. Potrivit Samguk Yusa, Biryu a fondat regatul sau in Michuhol, insa acesta nu a durat mult. Onjo a fondat regatul sau in Wiryeseong, si l-a numit Sipje. Dupa moartea lui Biryu, oamenii sai s-au alaturat Regatului Sipje, iar Onjo l-a redenumit,punandu-i numele de Baekje

.Capitala a fost mutata la sud de Habuk Wiryeseong,deoarece Malgal era situat la nord si Nangnang a fost situat la est. In 3 i.Hr. si 8 i.Hr.,triburile Malgal au atacat din nord, iar Onjo a condus armatele sale si a iesit invingator. In 5 i.Hr., Onjo a mutat capitala intr-o locatie mai usor de aparat, la sud de Raul Han, redenumind-o Hanam Wiryeseong.

Onjo a dorit sa cucereasca Mahan si Jinhan. Pana la 7 d.Hr., el a pregatit armatele sale de razboi si, in cele din urma, a atacat.In 8 d. Hr., Onjo a luat in secret armatele sale dincolo de granita, mintind ca are de gand sa vaneze in paduri. Curand,toate cetatile din Mahan au fost cucerite, iar regele Mahanului s-a sinucis,lasandu-i o scrisoare lui Onjo,prin care il ruga sa aiba mila de oamenii sai.

Onjo a respectat ultima cerere a regelui din Mahan. Baekje s-a extins foarte mult, si cateva cetati au fost construite in fiecare an.Pacea a durat timp de 8 ani,pana in 16 d.Hr.,cand un fost general din Mahan a starnit o rebeliune. Onjo a condus o armata de 5000 de soldati, distrugand armata rebelilor. La scurt timp dupa aceasta, triburile Malgal au invadat,din nou, Baekje,in anul 22 d.Hr.,dar au fost invinse de Onjo si armata sa.

Onjo a murit din cauze naturale, in 28 d.Hr.,in timpul anului 46 al domniei lui.A fost succedat de fiul sau cel mare, Daru.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Regatul Baekje: Regele Onjo. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Din film reiese clar ca acesta nu este fiul lui Jumong(biologic vorbind),poate cine stie o fi pus si el acolo macar un degetel,hi hi hi !

 2. Nu contest ce ai scris in recenzie ,e doar o parere.

 3. Interesant.

 4. e adevarat ca parerile sunt impartite, dar cele mai multe voci (istorici) spun ca amandoi baietii lui Sosuhno au fost ai lui Jumong. ea a plecat impreuna cu ei tocmai pt a evita o lupta intre frati pt tronul lui Jumong

 5. Istoria spune ca atat Onjo cat si Biryu au fost fii lui Jumong cu Soseono.Vot

 6. vot pt recenzie

 7. vot! nu cunosc detalii

 8. Onjo, desi a fost cel mai mic dintre frati a fost si foarte puternic. e de admirat ce a reusit sa faca.
  vot

 9. INTERESANTA RECENZIA!
  VOT!!

 10. Vot si multumim.

Leave a Comment