Mihai Fulger [KF]

Mr. & Mrs. Lee

Written by Mihai Fulger [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

Afis My Girlfriend is an Agent

Published on noiembrie 27, 2010 with 11 comentarii

de Mihai Fulger

Anul trecut, cele mai populare comedii coreene au fost Woochi (despre care voi scrie cu alta ocazie) si 7 Geub Kongmuwon / My Girlfriend is an Agent de Shin Tae-ra, regizor specializat pana atunci in filme SF si horror (Brain Wave, Black House). Cu peste 4 milioane de bilete vandute, My Girlfriend is an Agent s-a clasat pe locul 8 in clasamentul national de box-office pe 2009.

Kim Ha-neul (actrita principala si din Too Beautiful to Lie ) este Ahn Soo-ji, o tanara, dar experimentata agenta secreta, experta in deghizari si urmariri. Kang Ji-hwan (din filmele Host & Guest si A Movie is a Movie, dar si din serialul Fireworks) este Lee Jae-joon, iubitul ei cam fraierut, care o paraseste deoarece s-a saturat de minciunile ei (dupa cum stim si din alte filme, agentii secreti nu au au voie sa-si divulge adevarata profesie nici macar celor mai apropiate persoane, iar Soo-ji pretinde ca lucreaza ca agent turistic).

Dupa trei ani in care el a fost in Canada, ca sa studieze contabilitate internationala, ea il regaseste intr-o toaleta publica, in timpul unei misiuni de filaj (modul in care il recunoaste este foarte amuzant, asa ca nu vi-l dezvalui). Soo-ji il ia la bataie pe Jae-joon, cerandu-i socoteala pentru ca nu a cautat-o in ultimii trei ani, si sfarsesc amandoi in fata ofiterilor de politie (certurile lor de aici sunt, din nou, pline de haz).

Ea se intalneste acum cu chipesul Sung-joon, o partida foarte buna (fiul cel mai mare al unei familii instarite, orfan de tata si cu doua surori casatorite in SUA). Totusi, cum flacara iubirii dintre ei nu s-a stins in trei ani, iar Jae-joon reuseste sa isi ceara iertare, Soo-ji accepta s-o ia de la capat. Insa ceea ce nu stie ea este ca Jae-joon nu a fost plecat in Canada, ci in Rusia, si acum este si el agent secret, membru incepator al reputatei echipe Harimao. Mai mult, tintele lor (savantul coreean Dr. Roh si un fost agent al KGB-ului) pun la cale impreuna o tranzactie de maxima importanta.

Asadar, My Girlfriend is an Agent este un fel de Mr. & Mrs. Smith sau True Lies in stil coreean. Scenaristul Cheon Sung-il (care a scris si Once Upon a Time ) isi stie bine meseria, imbinand abil ingredientele de succes ale genului, asa ca regizorul Shin Tae-ra nu trebuie sa depuna prea mari eforturi, mai ales ca beneficiaza si de sarmul si popularitatea protagonistilor.

My Girlfriend is an Agent este o comedie de actiune captivanta si relaxanta, cu multe momente savuroase, rasturnari de situatie surprinzatoare si un final spectaculos. Pe scurt, un film de week-end ideal.

Despre Mihai Fulger [KF]

Mihai Fulger [KF]

Mihai Fulger este jurnalist şi critic de film din 2002. A semnat sute de cronici, articole de opinie, studii, eseuri şi interviuri pe teme cinematografice în diverse publicaţii. În 2007, a colaborat la numărul despre cinematografia românească al revistei online KinoKultura.com şi la „Romanian Online Film Week” de pe European-films.net. Articolele sale despre Noul Cinema Românesc au fost traduse şi publicate în limbile maghiară şi germană.

Browse Archived Articles by Mihai Fulger [KF]

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Mr. & Mrs. Lee. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Este cumva actorul din Hong Gil Dong?

 2. interesant!merita de vazut!!!

 3. Da Livia,Kang Ji Hwan e actorul din Hong Gil Dong
  KF,multumim pt recomandare

 4. Am spus si mai repet,ii recunosc dupa figura dar in haine moderne este un adevarat chin!

 5. Este un actor bun plin de sensibilitate,cred ca face sali pline!Cred ca e o comedie de succes!

 6. multumim pt.recomandare.

 7. multumim pentru recomandare
  Livia sunt in totalitate de acord cu tine

 8. ha!!! ce bine pt ca imi place kang ji hwan!

 9. mr an mrs smith sau brangelina in varianta coreeana… dragut :)

 10. L-am vazut si este cu mult deasupra Mr. si Mrs. Smith. Scene bune de lupta, cu cascadorii, cum altfel decat perfecte si mult amuzament. Este unul din filmele mele preferate. Daca mai stiti altul asemanator, spuneti-mi si mie. Multumesc. Actorul a jucat si in Coffee House anul asta, foarte bun si serialul.

 11. Ce incurcatura funny. Mutumim de prezentare. Mi-ar placea mult sa-l pot vedea :)

Leave a Comment