Independence Hall din Coreea

Written by criblalily. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on noiembrie 20, 2010 with 17 comentarii

Independence Hall este un muzeu de istorie situat în Cheonan,
Coreea de Sud. Deschis pe data 15 august 1987, muzeul are cea mai mare expoziţie din Coreea,cu o suprafaţă totală de 23,424 m².Muzeul se concentrează pe mişcările de independenţă a perioadei coloniale japoneze,cu toate acestea, Sala Patrimoniului Naţional, este dedicată pentru perioada cuprinsă între timpurile preistorice şi a dinastiei Joseon.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Complexul Independence Hall este situat la poalele unui munte înconjurat de păduri, cu clădiri şi terenuri de construit pe o scară largă. Sala Mare a Natiunii serveşte ca punct central pentru întregul complex. Clădirea de 45 metri inălţime este declarată a fi cea mai mare clădire cu acoperiş de ţiglă din Asia, comparabilă cu un teren de fotbal. Accesul în Independence Hall,simbol al independenţei şi al memoriei martirilor naţiunii se face printr-o piaţă largă, numită “Plaza of the Nation“. Aceasta are o suprafaţă de 40000 metri pătraţi şi include două poduri mari,un iaz acoperit cu nuferi albi şi fântâni arteziene.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Principalele atracţii ale complexului sunt cele şapte săli de expoziţie, care formează un semi-cerc în spatele Sălii Mari.Prima Sală de expoziţie,numită “Patrimoniul National“,prezintă artefacte din cei peste 4000 de ani de civilizaţie coreeană din timpurile preistorice până în secolul 19.În această sală există o machetă a Monumentulului regelui Gwanggaeto cel Mare, care descrie istoria Regatului Goguryeo. Tot aici se află macheta Templului Hwangryongsa (황룡사), care cuprinde renumita pagodă din lemn de 9 etaj şi care,din păcate,a fost distrusă de invadatorii mongoli în timpul epocii Goryeo.
Image and video hosting by TinyPic
Macheta Templului Hwangryongsa, care a fost construit în Gyeongju în timpul dinastiei Silla.
În “The Ordeal of the Nation“, a doua sală de expoziţie, se afişează elementele care reprezintă independenţa coreeană şi mişcările naţionaliste începând din anii 1860, când Coreea a fost oficial suverană, dar sub o ameninţare în creştere de la puterile regionale – China, Japonia, Rusia, Marea Britanie şi SUA – care au vrut să obţină tot controlul strategic asupra peninsulei.
Image and video hosting by TinyPic
Exponate colorate, moderne care ajuta la descriea mişcarii de independenţă din Coreea modernă.

 

A treia sală de expoziţie se numeşte “The Security and Protection of the Nation”. Aceasta descrie mişcările de independenţă, cum ar fi Mişcarea Uibyeong, Mişcarea Naţională a Iluminismului şi Mişcarea Rambursarea datoriei.
Image and video hosting by TinyPic
Presa internaţională a răspuns la stirile despre masacre, după Mişcarea de Independenţă de la 1 Martie a Coreei

 

Cry a Nation” este numele celei de-a patra săli de expoziţie. Concentrându-se pe Mişcarea de Independenţa de la 01 martie (삼일 운동), exponatele în mişcare descriu o serie de proteste la nivel naţional împotriva dominaţiei coloniale japoneze, proteste care au început la 1 martie 1919. În următorii doi ani, aproximativ două milioane de coreeni au participat la marşuri, care au fost reprimate cu brutalitate de către forţele de poliţie japoneze. Se estimează că au fost 23,000 de morţi şi răniţi şi 46000 de întemniţaţi. Lupta nonviolentă ar fi inspirat mişcări similare şi în alte state cum ar fi: China, Egipt şi Filipine.
Image and video hosting by TinyPic
Unii dintre luptătorii de gherilă, curajoşii miliţiei independenţei Coreei.

Sala a cincea de expoziţie este organizată în jurul temei “Restaurarea suveranităţii naţionale“. După cum sugerează şi numele, expune mişcările de rezistenţa armată a luptătorilor coreeni în Manciuria şi în alte părţi, care au fost organizate de către Guvernul provizoriu coreean în Shanghai în anul 1940.

Tema celei de-a şasea Săli de expozitie este “Construirea noii naţiuni“. Afişează descrierea activităţilor mişcării de independenţă şi  Mişcarea de Independenţă a Studenţilor care a avut loc la Gwangju.

Şi,în sfârşit,a 7-lea sală de expozitie se concentrează pe “The Korean Provisional Government“, unde activiştii de independenţă s-au luptat să recapete independenţa Coreei înainte ca naţiunea să fi fost eliberată la sfârşitul celui de-al doilea război mondial.
Image and video hosting by TinyPic
Kim Gu, primul preşedinte din perioada previzoratului
Image and video hosting by TinyPic
Independence Hall oferă multe programe educaţionale, serviciile de traducere pot fi pre-aranjate pentru grupuri în limba engleză, japoneză şi chineză. Există, de asemenea, campinguri extinse, precum şi plantaţii de pin şi bambus pentru relaxare.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Independence Hall din Coreea. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Muntele care se vede din Plaza of the Nation seamana foarte bine cu “Tâmpa” din Braşov….;).. Vot

 2. o recenzie ampla pt un loc incarcat de istorie. am descoperit si macheta Templului Hwangryongs despre care am scris si eu doua recenzii. vot

 3. o recenzie foarte frumoasa si inca un muzeu numai bun de vizitat!
  vot, cri!

 4. da carina este un muzeu care merită să fie vizitat…:)
  dacă tot vrei să faci o călătorie în coreea nu ar trebui să-l omiţi …hihihi!

 5. sigur nu-l voi rata… dar ma gandeam ca-l vizitam impreuna :)) nu ziceam ca ne strangem un grup? hihihi

 6. si eu vin si eu vin… :)))

 7. cred ca as sta mai mult in ultimele 4 sali! :D

 8. ar fi minunat carina!! mergem toate!!

 9. ramona să ştii că ai dretpate. mai trebuie să scrie “BRAŞOV” şi e ca şi Tâmpa…hihihi!

 10. *dreptate

 11. O recenzie mai mult decat interesanta.Vot,voi citi mai diseara :)

 12. Interesant muzeul,cred ca o singura zi nu este suficienta pentru a vedea totul!

 13. vai ,cand mai citesc ceva care trebuie vizitat,ma ia durerea de cap…cred ca imi fac viza de flotant in Koreea…hi,hi,hi…super recenzie ,multa munca dar infoematiile sunt valoroase…vot!

 14. SUPERB!
  FELICITARI!
  VOT!

 15. pupici!
  @Anja cred că toate ar trebui să ne facem vize de flotant în coreea…hihihi!

 16. o sa-l vizitam negresit cand v-om merge
  vot

 17. Un muzeu de o importanta deosebita si plin de istorie. Asa-i fetelor musai trebuie vazut. vot

Leave a Comment