Gustari made in Korea (3)

Written by claudia. Posted in Hanshik - Gastronomie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on noiembrie 23, 2010 with 18 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

- 떡볶이 (Tteokbokki)

Image and video hosting by TinyPic

Tteokbokki este poate una dintre gustarile cele mai populare in Coreea de Sud. Aceasta se poate gasi la tot pasul, in zone populate de oameni. Tteokbokki, este de asemenea cunoscuta sub numele de Ddeokbokki sau Nyebokki si este preparata din garaetteok uscat care reprezinta un soi de tteok (prajitura preparata din faina de orez) in forma cilindrica.

Image and video hosting by TinyPic

La aceasta se adauga si alte ingrediente cum ar fi: eomuk (o pasta de peste fiarta), legume, pasta de ardei iute sau dulce.

Tteok jjim este varianta timpurie a tteokbokki de astazi, odata facand parte din bucataria coreeana de la Curtea Regala.
In timp ce versiunea mai veche era un fel de mancare savuros, cu multe ingrediente diferite (carne de vita, ceapa, morcovi, ciuperci, soia, etc), aceasta din urma este mult mai picanta pentru ca in plus, fata de ingredientele traditionale, se foloseste gochujang, o pasta preparata din ardei iute.

Image and video hosting by TinyPic

- 붕어빵 (Bungeoppang)

Image and video hosting by TinyPic

Bungeoppang este un produs de patiserie in forma de peste, umplut cu pasta dulce de fasole rosie care se mananca cu mare placere mai ales in perioada sezonului rece.

Bungeoppang sau ingeopang, de asemenea, cunoscut sub numele de hwanggeum ingeoppang se prepara din faina de grau si faina de orez lipicios din care se formeaza un aluat umplut apoi cu pasta de fasole rosie.

In functie de modul in care fiecare mananca aceasta gustare se poate face si o analiza a personalitatii, astfel ca:

-persoana care mananca mai intai capul poate fi caracterizata ca fiind optimista, care spune ceea ce gandeste, indiferenta fata de lucrurile triviale, uneori pasionala;

-persoana care mananca mai intai coada este precauta, romantica, preocupata de lucruri marunte;

-persoana care mananca stomacul este una activa, masculina, inteligenta;

(va continua)

Primele 2 parti pot fi revazute accesand urmatoarele linkuri:

http://koreafilm.ro/blog/2010/11/gustari-made-in-korea-1-36690/

http://koreafilm.ro/blog/2010/11/gustari-made-in-korea-2-37356/

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Gustari made in Korea (3). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. wow… ce bine arata… noroc ca doar ce-am mancat, altfel salivam pe tastatura :)) vot

  2. vreau si euuuu!!!!vot

  3. Mmmmmmmmmmmm! papa bun!

  4. Yami, yami! Cred ca pestisorii sunt deliciosi. vot

  5. oare pasta de fasole,sa fie ceea ce numim fasole
    “frecata’?
    CE MI-A PLACUT analiza cu pestisori si personalitatea ,eu nu as manca stomacul primul…(ha,ha ,ha)
    super,o recenzie care mi-a facut placere….!!!!!!!!

    si vot!

  6. papita !!!!!!!!! vrem si noi!pestisori am mai vazut prin filme iami iami
    vot

  7. Claudia, vrei sa ne omori?Eu sunt la serviciu si nu am mancat de pranz…..Aygooooooo

  8. Foarte frumos…dar mai ales delicios!!!VOT!:D

  9. Chiar nu ai mila de noi? mai avem putin si atingeam monitorul sa iau si eu bunatati din acelea.
    Felicitari foaret apetisant! vot!

  10. Lume,ce de bunatati! :)
    Vreau si eu sa pap,mersi Claudia
    Vot

  11. Dar cei din seriale care mananca incontinuu au mila de noi?! :)) Mai urmeaza si alte bunatati…sper sa nu ne ingrasam doar privindu-le.

  12. Tteokbokki arata tare bine… yammy yammy… vot

  13. VREAU SI EU!
    FRUMOS PREZENTAT!
    VOT!

  14. mmmmmmmmmmmm delicios! prima poza e yummy dar as savura si un pestisor!

  15. mi-o facut o pofta! votez

  16. Carnaciorii aceia pe bat sunt chiar caraghiosi. Ce ma mai distram pe seama lor cand ii vedeam in drame! :)

  17. Ce bine arata in poze mai ales acei pestisori care ar fi buni de post

  18. nam mancat si me foame si cu aste in fata ma satur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Leave a Comment