Generalul Oi

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Generalul Oi

Published on noiembrie 19, 2010 with 14 comentarii

Photobucket

Oi a fost un general faimos care a contribuit la fondarea Regatului Goguryeo,unul dintre cele trei regate din Coreea Antica.Numele lui,Oi,inseamna “castravete“.

In tinerete,Oi a fost talhar.Impreuna cu cei doi prieteni ai sai,Hyeopbo si Mari,au trait din banii oamenilor pacaliti sau jefuiti.Desi a trait ca un hot,Oi era foarte talentat la lupte.Mai tarziu,el a devenit un mare general al Regatului Goguryeo.
In timp ce Jumong cutreiera regatul Buyeo,Oi si prietenii sai au incercat sa-l jefuiasca.Jaful a avut succes,dar,mai tarziu,Jumong i-a capturat. Cand Oi a realizat ca Jumong este Printul din Buyeo,el si-a cerut scuze impreuna cu prietenii sai.Cariera lui Oi a inceput in momentul in care Jumong l-a facut garda sa.
Oi si prietenii sai au devenit,in curand,oamenii de incredere ai lui Jumong.El a fost numit garda palatului si a continuat sa-l serveasca pe Jumong.Oi a asistat la multe batalii si l-a ajutat pe Jumong sa spioneze orasul Xuantu,unul dintre orasele Dinastiei Han.Insa spionajul nu a avut succes,Oi si Jumong fiind descoperiti de Guvernatorul orasului,Yangjung,care si-a trimis soldatii sa-l captureze pe Jumong.Oi l-a ajutat pe Jumong sa scape.Dupa aceasta intamplare,Oi a fost promovat la gradul de general Damul de primul rang.
In 37 i.Hr., Oi si comandantul sau,Jumong, au condus 10000 de oameni pentru a ataca orasul Xuantu.Guvernatorul orasului,Yangjung insusi,a avut 15000 de soldati si a primit intariri de la Buyeo de aproximativ 5000 de oameni.Expeditia a avut succes: toata armata din Xuantu a fost nimicita si Guvernatorul Yangjung a fost executat.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Generalul Oi. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Foarte interesant. Vot

 2. O sa vezi ca ceea ce ai scris mai sus o sa apara si in Jumong..:)… Vot…

 3. interesant şi frumos povestit. vot
  abia aştept să văd Jumong!

 4. Detalii foarte interesante,abia astept sa vad cum apar in Jumong.Vot

 5. imi place de oi din serial!sincer de abia astept sa inceapa serialul sa l vad mare pe ecranul televizorului!

 6. ha ha ha!!! castravete! :))))))))))))) vot bia!

 7. Baiat de toata isprava,chiar daca a avut un start cam anapoda.loialitatea il caracterizeaza!

 8. Eu am facut o obsesie pentru Goguryeo de cand am vazut Jumong. Am inceput sa cat mai multe informatii, sa urmaresc si alte seriale pe tema asta. Acum urmaresc in paralel The Legend si Ja Myeong.

 9. FRUMOASA RECENZIA!

 10. VOT!

 11. Mi-a fost foarte drag in Jumong si acum abia astept sa-l revad. Intr-adevar un general foarte devotat si curajos. Foarte frumos l-ai prezentat. vot

 12. Oyi=castravete. =)))

 13. Foarte frumoasă această recenzie.

 14. fetelor, am gasit un site de unde putem descarca Jumong.

Leave a Comment