Generalul Kim Heum-sun

Written by biancamishil. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Generalul Kim Heum-sun

Published on noiembrie 20, 2010 with 4 comentarii

Kim Heum-sun a fost un general al Regatului Silla in secolul al VII-lea.Se spune ca a fost stranepotul regelui Guhae,ultimul conducator al statului Geumgwan Gaya .Fratele sau mai mare,Kim Yushin,este cunoscut ca unul dintre cei mai mari generali ai istoriei din Coreea,care a condus la unificarea peninsulei coreene.

Generalul Eulji Mundeok

Photobucket

Photobucket

Eulji Mundeok a fost un cunoscut lider militar de la inceputul secolului al VII-lea,din Regatul Goguryeo,unul dintre cele Trei Regate ale Coreei.Este considerat unul dintre cei mai mari eroi din istoria militara a Coreei. A aparat Goguryeo impotriva chinezilor din Dinastia Sui.
Eulji s-a nascut la mijlocul secolului al VI-lea si a murit candva dupa 618,data exacta nefiind cunoscuta.Haedong myeongjangjeon(Biografiile faimosilor generali coreeni),scrisa in secolul al XVIII-lea,in timpul dinastiei Joseon,afirma ca el s-a nascut in Muntele Seokda,in Pyongyang.La momentul nasterii sale,Regatul Goguryeo devenise un stat puternic,care se afla in permanenta in razboi cu vecinii sai,statele chineze la nord si vest,si Regatele Silla si Baekje la sud-est,respectiv sud-vest.
Un echilibru de putere a fost mentinut intre aceste Trei Regate ale Coreei, influentate din exterior de Dinastia Tang din China.In 589,Dinastia Sui a reunificat China pentru prima data de la caderea Dinastiei Han.Sui a lansat mai multe campanii militare impotriva Goguryeo,care a fost dispus sa se supuna dominatiei Sui.
Eulji Mundeok (unii savanti coreeni cred ca numele “Eulji” este un titlu sau un rang Goguryeo) a fost un om educat,priceput atat in politica,cat si in stiintele militare.El a fost crescut sa devina Primul Ministru din Goguryeo.
Eulji Mundeok a reusit sa protejeze Fortareata Sin de invazia Dinastiei Sui,dar a murit la putin timp dupa.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

4 comentarii

There are currently 4 comentarii on Generalul Kim Heum-sun. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. interesant!vot

  2. frumoasa recenzia,aduce lucruri noi din istorie…
    vot!

  3. FOARTE INTERESANTA RECENZIE!
    FELICITARI!
    VOT!

  4. foarte buna ideia cu acesti mareti generali. vot

Leave a Comment