Cyworld

Written by gonggil. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Cyworld

Published on noiembrie 20, 2010 with 10 comentarii

“Cyworld” este cea mai importanta retea sociala virtuala din Coreea. Se apreciaza ca in prezent un sfert din populatia tarii are un cont in acesta retea sociala, mai mult, fiecare tanar sub 20 de ani avant un cont “Cyworld”.
Avand un impact deosebit asupra culturii coreene on-line, “Cyworld” a ajuns sa fie o “marca” a diferentei nationale pentru coreeni.
Traducerea cuvantului “Cy” este cea de “relatie“, aceasta atragand atentia asupra esentei acestei retele sociale: Stabilirea unor relatii de prietenie.
Odata ce o persoana semneaza un cont in reteaua “Cyworld” i se pune la dispozitie o “homepage” numita “minihopy”, aceasta continand un avatar, o galerie foto, un jurnal public, o carte de oaspeti etc. Un utilizator poate naviga pin “minihopy”urile existente si poate sa stabileasca relatii de prietenie. In timp ce unele caracteristici au un acces limitat (galeria foto poate sa fie vazuta doar de prieteni, de exemlu), alte caracteristici sunt publice, astfel incat oricine poate lasa mesaje pe “minihopy”ul unui utilizator in sectiunea cartii de oaspeti. “Cyworld” foloseste propria sa moneda virtuala-”Dotori”-cu ajutorul careia utilizatorii pot cumpara bunuri virtuale.
Termenul prin care este desemnata relatia de prietenie virtuala cu un alt utilizator este cel de “I-chon“, acesta fiind compus din “I” si “chon”, adica cuvantul care desemneaza taria relatiilor dintre membrii unei familii (intre parinti si copii relatia este de un chon; intre bunici si nepoti de doi choni). Coreeni au un pronuntat simt al familiei si al legaturilor din interiorul ei, astfel incat termenul de “I-chon” in “Cyworld” pune accetul pe forta relatiilor dintre participanti, chiar daca acestea sunt virtuale. Fiind o retea virtuala de socializare este evident ca multe personalitati au propriile lor pagini pe “Cyworld”, in care sunt prezentate stiri si fotografii actuale.
Si o prezentare a caracteristicilor “Cyworld”:
text

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Cyworld. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. O retea de “MATRIMONIALE”foarte bine pusa la punct!

 2. interesant. vot

 3. Suna interesant,vot si din partea mea.

 4. Foarte interesant.Vot si de la mine.

 5. interesant!!vot

 6. un vot si din partea mea.

 7. VOT!
  INTERESANTA RECENZIA!
  :D!

 8. Multumesc.:)

 9. Interesant.Vot!

 10. cred ca este interesant si tinand cont ca la ei familiie isi pastreaza traditia,acum au un loc de
  se intalni chiar daca numai virtual…vot!

Leave a Comment