Comori naţionale – Poarta Honghwamun

Written by carina72. Posted in Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on noiembrie 10, 2010 with 11 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Honghwamun, intrarea principală în Palatul Changgyeonggung, este orientată spre răsărit, aşa cum este Sala Myeongjeongjeon, clădirea principală a palatului.
Situată în nord-estul Hanyangului (vechea denumire Seulului), Poarta Hyehwamun a fost una dintre cele patru porţi mici de trecere a zidurilor oraşului-cetate. Când poarta a fost construită în 1396 (în al cincelea an al domniei regelui Taejo), în timpul înfiinţării oraşului, aceasta a fost iniţial numit Honghwamun. Din păcate, numele s-a întâmplat să fie la fel ca poarta de est a Palatului Changgyeonggung construit în 1483 (în timpul domniei regelui Seongjong), aşa că a fost schimbat ulterior în Hyehwamun, în 1511 (înal şaselea an al domniei regelui Jungjong) pentru a evita confuziile. Poarta este, de asemenea, cunoscută ca Dongsomun (Poarta mică de est).
Image and video hosting by TinyPic

Arhitectura porţii este tipică începutului perioadei Joseon, pavilionul având două etaje cu 3kan lărgime şi 2kan adâncime (un kan este un cuvânt tradiţional pentru lungimea dintre două coloane şi care are dimensiuni diferite în funcţie de perioada istorică) şi multe arcade deasupra coloanelor. Există trei uşi din lemn în faţă şi scânduri de roşu intens ca ornamente, deasupra uşilor. Al doilea etaj este din lemn stratificat, iar structura plafonului este vizibilă de la podea. Pereţi se întind de la poartă.
Poarta Honghwamun este Comoara nr. 384.

Image and video hosting by TinyPic

Honghwamun a fost o poartă importantă pentru oamenii care se deplasau spre nordul ţării, din moment ce poarta de nord, Sukjeongmun Gate, a fost închisă de multe ori. Poarta Honghwamun a fost distrusă atunci când a fost construită o stradă între Hyehwa-dong-dong şi Donam, în timpul ocupaţiei japoneze. A fost însă restaurată în 1992 şi plasată pe un deal de lângă drum.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Comori naţionale – Poarta Honghwamun. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Iti las votul,si citesc maine,sa mai stau si eu putin cu cei de la KF,ca si asa nu stau mult seara.

 2. pictura este impresionanta. Am fost sunt si voi ramane intotdeauna impresionata de culorile lor…;… vot

 3. IMPRESIONANT!
  MULTUMIM!
  VOT!

 4. Multumim Carina pt prezentare!Vot

 5. Acum am si citit,frumoasa prezentarea portii.

 6. O frumoasa poarta ce merita votata!

 7. superb ,vot

 8. cata maiestrie la realizarea arcadelor !se pastreaza aceleasi culori la pictura .FRUMOS !
  VOT

 9. multumesc pt voturi

 10. O prezentare foarte frumoasa! vot

 11. este Poarta Koreenilor,catre inima mea…vot

Leave a Comment