Comori naţionale – Palatul Changgyeong (1)

Written by carina72. Posted in Design, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on noiembrie 09, 2010 with 26 comentarii

Palatul Changgyeong este un palat situat în capitala Seul şi este unul dintre cele mai puţin cunoscute dintre palatele Coreei. Iniţial, palat de vară al regilor Goryeo, a devenit ulterior unul dintre cele cinci Mari Palate ale dinastiei Joseon.
Changgyeonggung a fost prima oară construit în 1104 ca un palat de vară pentru regii dinastiei Goryeo. Când capitala regală a fost mutată la Seul din Kaesong în 1392, familia regală a locuit la Palatul de vară Changgyeonggung până la finalizarea construcţiei palatului regal Gyeongbokgung.

Image and video hosting by TinyPic
În unele documente se arată că Palatul Changgyeong a fost construit în 1484 în timpul domniei regelui Sungjong – probabil atunci a fost extins sau reconstruit – şi a fost reşedinţa a trei regine-mamă. Practic refacerea palatululi a fost începută de regele Sejong la începutul secolului al 15-lea de către tatăl său, regele Taejong. La acea vreme, palatul era cunoscut sub numele de Suganggung, dar a fost schimbat la numele actual de către regele Sungjong.

Image and video hosting by TinyPic
Palatul a ars în 1592, în timpul invaziei japoneze, împreună cu multe alte site-uri istorice. Reconstrucţia a avut loc 24 ani mai târziu, în 1616. Alte incendii au afectat palatul în secolele următoare, cele mai multe clădiri care se păstrează în prezent datează de la începutul anilor 1800. Palatul este conectat direct de Altarul regal Jongmyo (vezi Comori naţionale – Jeongjeon din Jongmyo) printr-un podeţ.
Changgyeonggung a devenit un popular parc al Seulului, unde oamenii vin să picteze, la picnic şi relaxare.
Image and video hosting by TinyPic
Spre deosebire de celelalte patru palate din Seul, poarta principală este spre răsărit, nu spre sud. Curios, cele două curţi de la sud de sala principală nu sunt perfect dreptunghiulare. Acest lucru a fost făcut în mod deliberat pentru a face linia de acces la palat frântă, eventual, pentru a împiedica să intre spiritele rele despre care se spune că puteau călători doar în linii drepte.
Image and video hosting by TinyPic
În timpul perioadei coloniale japoneze, aceştia au amenajat o grădină zoologică, o grădină botanică şi un muzeu, în acest loc. În 1983 grădina zoo a fost eliminată.

Munjeongjeon (Sala de Consiliu)
Image and video hosting by TinyPic

Munjeongjeon este o sală de consiliu unde regele se ocupa de treburile de stat obişnuite. Spre deosebire de sala tronului, care este orientată spre est, această clădire este îndreptată spre sud. Astfel de palat cu o structură secundară care este orientată în altă direcţie decât sala tronului este extrem de neobişnuit în Coreea.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Munjeongjeon a fost folosit, de asemenea, adăpostea tăbliţele regale după funeralii. Acesta a fost demontat în timpul ocupaţiei japoneze. Munjeongjeon, în forma sa actuală, a fost restaurat în 1986, împreună cu Poarta Munjeongjeon şi partea de est a coridorului acoperit. Potrivit “Pictura Palatului de Est” din secolul al 19-lea, Munjeongjeon a fost despărţit de Sungmundang şi Myeongjeongjeon de un zid şi a avut o anexă mică. Curte era înconjurată de un perete ca un coridor. Această parte nu a fost încă restaurată.

Image and video hosting by TinyPic
La data de 13 mai 1762, această curte din faţa Munjeongjeon a fost martoră la incidentul cel mai tragic al secolului. Prinţul Moştenitor Sado, fiul regelui Yeongjo, a fost victimă a unei conspiraţii a adversarilor săi politici. Regelui i s-a raportat că Prinţul Sado este bolnav mintal şi se comportă haotic. Furios pe Prinţul moştenitor, tatăl său a ordonat să fie închis în viaţă într-o ladă mare de orez, unde a murit opt zile mai târziu, la vârsta de 28 de ani. Regele Yeongjo fiind cuprins de remuşcări, ma târziu, a dat fiului său titlu postum “Sado” (“gândire la necaz”).

Image and video hosting by TinyPic

Chundangji
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

În dreapta Sălii Yanghwadang, ceva mai in spate se gaseste Chundangji (două iazuri), amenajat în 1909, cu 366 mp de insule şi un pod adăugat în 1984. Cel mai mic iaz măsoară 1.107 mp, iar cel mare are 6.483 mp.

Pagoda chinezească

Image and video hosting by TinyPic
Pagoda cu şapte niveluri a fost făcută în China în 1470. În 1911, când japonezi au amenajat Muzeul dinastiei Yi, ei au cumpărat pagoda de la un dealer de antichităţi şi au pus-o în grădină, pe partea laterală a iazului Chundangji. Pagoda prezinta o influenţă certă Lamanistă. Ea este un ornament grădină foarte frumos.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Taesil

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

26 comentarii

There are currently 26 comentarii on Comori naţionale – Palatul Changgyeong (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. CArina,cred ca te referi la regele Seongjong,nu?
  In interiorul acelui monument,taesil,se afla placenta lui Seongjong.Stiu pt ca am scris si eu in recenzia despre regele Seongjong.

 2. Ft frumoasa recenzie si bogata in informatii.Felicitari,te-ai intrecut pe tine insuti,din nou.

 3. Ce contrast in prim plan o cladire veche iar in plan secund un bloc cu mai multe etaje.Aceste minunatii au un peisaj prin imprejur de nu mai sti la ce sa te uiti,o concurenta ipotetica neloiala,dar un Vot cat se poate de loial!

 4. ana, ai dreptate… din graba “am mancat” litere

 5. superbe

 6. Carina :)

 7. superb vreau si eu acolo! vot!

 8. O recenzie de nota 10!Bravo si multumiri pentru toate informatiile pretioase.Cred ca o sa merg si eu acolo sa pictez…Ce dragute sunt legendele astea despre superstitii si spirite rele…Vot!

 9. aceasta recenzie contine doar partile mai putin importante, daca pot sa spun asa, din palat. vor mai urma cateva… un tur al palatului si despre fiecare comoara nationala in parte, care se gaseste in palat… veti vedea si o gradina botanica superba… sunt asa multe de spus si spatiu asa de mic :))

 10. cate lucruri interesante…;)… bineinteles ca asteptam sa aflam cat mai multe…;)…. vot

 11. CARINA, TU CAND MAI DORMI??? :)))) vot

 12. abia asteptam continuarea :)

 13. pai dorm cand am timp…cand nu muncesc, nu traduc, nu scriu recenzii sau nu am alte treburi gospodaresti :D

 14. Nu stiati?Carina e pasare de noapte?E multivalenta :)

 15. :)

 16. carina, eu vreau să le văd şi pe viu, pe când organizezi şi o excursie?!…hihihi! vot

 17. am tot zis sa facem o excursie… eu sunt pentru si pana la urema daca voi nu mergeti, ma duc si singura… hehehe

 18. păi, nu cred că este cineva care nu vrea să meargă să vadă minunăţiile astea, numai că aşteptăm un impuls, o iniţiativă ceva :)

 19. o super recenzie !si din nou gandul ne zboara spre acela locuri pline de istorie si ne vine dor de duca
  vot

 20. aa !imi plac mult desenele sunt diferite fata de celelalte tavane a altor palate, desi culorile sunt cam aceleasi.si pagoda e mai diferita

 21. Frumos!Aceste locuri au devenit foarte familiare.

 22. ma tot intreb oare coreenii au timp sa viziteze atatea palate?:))

 23. Foarte frumos scris Carina. Si imaginile sunt superbe! vot
  Dupa anul in care a ars, cred ca e vorba de perioada in care a trait si Hur Jun.

 24. @oana probabil că tot aşa cum şi noi să ne vizităm ţara :)

 25. din pacate multe dintre aceste minunatii au ars de mai multe ori dar ei au perseverat si le-au refacut de fiecare data…. la noi insa a ramas praful si pulberea de multe :(

 26. superba recenzia, mi-ar placea sa stau o zi sau doaua pe acolo, vot

Leave a Comment