Biryu

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori, Stiri / noutati

Tagged: , , ,

Biryu

Published on noiembrie 22, 2010 with 10 comentarii

Photobucket

Biryu a fost al doilea fiu al lui Jumong cu sotia sa, So Seo-no şi fratele mai mare al lui Onjo, fondatorul tradiţional recunoscut de Baekje (18 î.Hr.-660 d.Hr.), unul dintre cei trei regate ale Coreei. Într-o legendă, Biryu însuşi este descris ca fondator al Regatului Baekje.
Istoria coreeana descrisa in Samguk Sagi prezinta doua legende ale fondarii Baekje,una despre Onjo, si alta despre Biryu.In Samguk Sagi se spune ca descendentii lui Onjo, nu ai lui Biryu,au realizat dinastia regala din Baekje. Cu toate acestea, se crede ca descendentii lui Biryu au mentinut suficienta influenta in Baekje pentru ca aceasta legenda sa supravietuiasca.
Biryu si Onjo au fost fii lui Jumong, fondatorul regatului nordic, Goguryeo. Biryu a fost recunoscut ca succesor al tronului, dar atunci cand prima sotie a lui Jumong si Yuri, fiul lui Jumong cu prima sotie, au venit in Goguryeo, Biryu si Onjo au plecat.
Conform Samguk Sagi, Biryu s-a stabilit in Michuhol, considerat a fi Incheon-ul de astazi, in Coreea de Sud. Onjo s-a stabilit in Hanam (la “sud de rau”) Wiryeseong, sau in apropierea de Seul. Atunci cand tinutul Michuhol s-a dovedit a fi neospitalier, Biryu si oamenii lui au mers la Onjo, cerand ca el sa fie Regele Shipje.

Dupa ce Onjo a refuzat,Biryu i-a declarat razboi si a atacat Hanam,dar nu a reusit sa-l cucereasca si s-a sinucis. Mai tarziu, cele doua grupuri au fuzionat pentru a deveni Baekje.

Photobucket

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Biryu. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Poate ca asa zice legenda sau istoria, dar in film cei doi sant copii lui Mun no (garda de corp a lui SoSeono),dar in film te lasa putin cu marfa-n soare nu sti ce sa crezi in privinta lui Biryu.

 2. Deci cei din serial nu au respectat legenda. Totusi a avut un succes rasunoator si asa.

 3. In film bineinteles ca realitatea a fost modificata,dar cei doi se pare(conform istoriei) ca au fost fii lui JUmong.
  Vot si aici

 4. interesant !
  vot

 5. Interesant, nu stiam aceste date despre Biryu. Asa-i , in Jumong te cam pune pe ganduri si nu stii ce sa crezi. vot

 6. INTERESANT!
  VOT!!

 7. buna
  cum as putea vedea si eu filmul OnjoByru?

  • OnjoByru serialu inca nu a aparut ….

 8. supre tare biryu nu stiem ca sa sinucis in serialul jumong onjo pare mai slab ca biryu nar nu a fost asa dupa cum am citit

 9. planificarea MBC pentru drama istorica pe Baekje

  de COOLSMURF

  După atingerea unui rating ridicat, cu Jumong de Goguryeo şi Regina Duk Seon de Silla în 2007 şi 2009, respectiv, CSM este de planificare pentru a produce un alt drama istorica stabilite în turbulent trei regate ale perioadei de Coreea.

  Cu sarcini de planificare pentru a fi făcut în prealabil pentru o dramă istorică, CSM a anunţat că acestea ar fi producerea unui episod drama 50 intitulat, Onjo Biryu.

  Drama va atinge pe luptele şi creşterea Baejke de către părinţii lor fondatori, Onjo şi Biryu. Onjo şi Biryu au fost atât de fiii fondatorului Goguryeo lui, Jumong şi poveştile lor sunt de aşteptat să genereze un mare interes în rândul telespectatorilor.

  Script-ul este în curs de lucrat la tentativ şi este stabilită pentru primăvara anului 2011. Aşa cum este încă în etapele anterioare, compania exprimate şi de producţie sunt încă în curs de finalizare.

Leave a Comment