TEMPLUL – IN CIRCUITUL TURISTIC

Written by adriana76. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

TEMPLUL – IN CIRCUITUL TURISTIC

Published on octombrie 11, 2010 with 6 comentarii

Nu mai este sufucient doar sa mergi sa vezi un loc.Acum se doreste o noua abordare,o adevarata „baie” de cultura,o perspectiva noua.Cazarea la un templu devine o parte a experientei coreene,astfel incat numarul templelor care ofera astfel de facilitati s-a marit la aproape 100. Asa ca s-a deschis Centrul de Informare pentru Cazarea in Temple in Templul Jogye-sa,unul dintre cele mai importante centre ale budismului in Seul.Sediul a fost conceput de arhitectul Seung H-sang cu o fatada gri-inchis,discreta si eleganta.La parter gasesti o selectie de ceaiuri si sortimente de cafea la preturi rezonabile,precum si un meniu vegetarian. La etajul 2 este un magazin unde se vand ceaiuri traditionale si haine pentru templu.Gasesti pachete cu diverse tipuri de ceai ce sunt consumate de calugari in temple,precum si accesorii pentru pregatirea si consumarea ceaiului.Etajul 3 are sali de conferinta.(despre etajul 4 nu se mentioneaza nimic).La etajul 5 se gaseste Baru, un restaurant foarte cunoscut si apreciat pentru mancarea sa ce se consuma in temple.O zi la templu implica sosirea dupa-amiaza,iar camerele si hainele se dau inaintea ceremoniei de deschidere si efectuarea unui tur al templului.Seara devreme incep ceremoniile budiste.Apoi se serveste ceaiul si participantii converseaza cu calugarii si calugaritele care locuiesc in templu.Ora de culcare e 9.Te trezesti la 3.30 dimineata sa iei parte la ceremonia budista de dinaintea rasaritului.La 4–meditatia zen,la 6 micul dejun,la 7 munca comunitara,la 8 o plimbare. La 11-ceremonia de inchidere si pranzul si plecarea la 13.Unele temple sunt specializate in diferite aspecte ale vietii:ceremonia ceaiului, artele martiale.Altele au tabere pentru elevii de scoala primara si generala,precum si tabere pentru invatarea caracterelor chinezesti.Vizitatorii au aici o experienta mai degraba spirituala decat religioasa.Nu i se cere nimanui sa renunte la credintele sau religia sa.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on TEMPLUL – IN CIRCUITUL TURISTIC. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. e interesant, numai cu programul acela nu sunt eu împăcată. să mă trezesc la 3,30 noaptea?!! vot

 2. Multumim pt ghidul turistic,daca apucam sa vizitam Coreea atunci ne vom folosi de aceste informatii :)
  Cam greu intradevar cu ora trezirii!Vot

 3. alta treaba inedita…ce mi-ar place sa ma plimb pe acolo,chiar daca ar trebui sa nu dorm mai multe nopti.Oare ce preturi sunt?Multumim,pentru informare,poate mai aduci noutati pe aceasta tema!
  vot

 4. vai adi!f pretioase informatii.
  suna atat de bine si frumos ceremonia ceaiului. mda… trezitul la 3.30 cred ca intr-adevar ar fi o mica problema. chiar daca ora de culcare e 9 nu cred ca de emotii as putea sa adorm asa devreme si astfel m-as trezi greu . dar merita aceasta experienta. vot

 5. nu cred ca daca am fi acolo, nu ne-am putea trezi, refuz sa cred ca am rata o astfel de experienta

 6. Hai ca o dara merge ,dar sa ai programul asta in fiecare zi….m-as lasa pagubasa,sa ma culc la 9PM?doar daca sunt bolnava si nici atunci!

Leave a Comment