Reginele Coreei-Regina Wongyeong

Written by ana_ruse. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 29, 2010 with 7 comentarii

Fiica lordului Yeoheung Buwon-gun, regina Wongyeong (1365-1420) s-a nascut in al 14-lea an de domnie a regelui Gongmin al dinastiei Goryeo (dinastia de dinaintea Joseonului), si s-a maritat in 1383 cu Taejong,care era atunci print. A primit titlul de printesa Jeongnyeong in 1392,acelasi an in care Taejo devine rege si fondeaza dinastia Joseon.A devenit regina cand Taejong a ajuns rege.
Ea a fost o femeie ambitioasa si inteligenta,care se implica frecvent in treburile politice ale statului, avand o buna intuitie politica. Sfaturile sale utile l-au ajutat mult pe Taejong sa acceada la tron, iar imediat ce acesta a reusit sa devina rege, ea l-a sfatuit sa-l numeasca cat mai repede print mostenitor pe fiul lor cel mai mare,printul Yangnyeong. Constienta de faptul ca sotul ei era oarecum afemeiat,ea se temea ca acesta va avea altii fii cu diferitele concubine, si va face aceeasi greseala ca tatal sau,Taejo, aceea de a favoriza un fiu care sa nu fie copilul reginei (in cazul lui Taejo,acesta il favorizase initial pe Yi Bang-seok,fiul reginei Sindeok,care era a doua sotie a acestuia).

De asemenea,regina Wongnyeong era interesata sa-si securizeze pozitia de regina si aceea de mama a printului mostenitor,avand in vedere posibilele intrigi de la palat.
Cu toate acestea,in al 18-lea an de domnie,regele Taejong il inlocuieste pe Yangnyeong cu fiul sau mai tanar, Chungnyeong (viitorul rege Sejong), ca successor. Suparata,regina Wongnyeong incepe sa se amestece in deciziile politice ale sotului ei,iar gelozia ei fata de alte femei incepe sa-l nemultumeasca pe acesta. Intr-un final,Taejong ordona executarea fratilor mai tineri ai reginei, cu scopul de a tine in frau ambitiile politice ale familiei acesteia.
Regina a murit in 1420,in dormitorul sau de la Sugganggun-palatul Changgyeonggung de astazi. Este ingropata la Heolleung, alaturi de sotul ei.
Imagini din cadrul Heolleung
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Reginele Coreei-Regina Wongyeong. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. oare de ce-a nemultumit-o numirea ca print mostenitor a celuilalt baiat, care era tot al ei (sper ca nu gresesc)? vot pt recenzie

 2. in spatele fiecarui barbat puternic se afla o femeie puternica si in spatele fiecarei femei puternice se afla un barbat puternic!
  multumesc ana!

 3. Deh!Colacul nu e pentru cine se pregateste ci pentru cine se nimereste!

 4. Carina,nu stiu de ce,banuiesc ca primul era favoritul ei.

 5. o alta femeie cu ambitii…dar la comentariul lui Andrea va dau linkul unei melodii cu versuri faine

  http://www.youtube.com/watch?v=3AcJCECK2RU&feature=related

 6. si un vot

 7. Eu cred ca regele a facut bine inlocuindu-l pe Yangnyeong cu Chungnyeong, caci stim cat de multe lucruri importante a realizat cand a devenit regele Sejong.
  Frumoasa prezentare. vot

Leave a Comment