Pumnalul Soyeopdo

Written by angelicabidamsan. Posted in Cultura, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori, Stiri / noutati

Tagged: ,

Pumnalul Soyeopdo

Published on octombrie 30, 2010 with 12 comentarii

Pumnalul soyeopdo este pumnalul daruit regelui Jinpyeong de catre bunicul său.Acesta a adus noroc familiei regale salvându-le viața membrilor acesteia.Tot el a fost elementul care a facut conexiunea între Deokman si palat.Acesta a ajutat-o să își dea seama că este în realitate prințesă,ceea ce a declanșat un adevărat război.

Dar ce semnificație are acest pumnal?Nu se stie, însă cert este faptul ca acest pumnal era destinat celor curajoși.
Povestea bătrânului rege îmi răsună necontenit în minte.Momentul in care tigrul i-a prins bratul cu fioroșii lui dinți nu putea fi depășit de o persoana oarecare. Doar un om înțelept ca el putea să găsească un plan atât de ingenios încât sa îsi salveze nu numai viața ci și să ucida tigrul.

Acel mic pumnal a făcut diferența dintre viață și moarte.Regele a bagat acel pumnal si mai adanc in tigru astfel salvandu-si viata. Deși a fost dăruit regelui Jinpyeong, pumnalul nu a ramas mult timp in posesia acestuia, urmand sa fie daruit reginei Maya, o faptura extrem de curajoasa. Si acesteia i-a adus noroc, viata fiindu-i salvata in momentul in care era in mare primejdie.
In cele din urma, pumnalul si-a gasit adevaratul posesor: mica Deokman. Nevoita sa treaca prin nenumerate pericole si incercari si-a dovedit curajul si inteligenta, fiind o urmasa demna a strabunicului ei si poate singura care merita cu adevarat sa aiba in posesie acel pumnal.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Pumnalul Soyeopdo. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. ai povestit foarte frumos despre pumnal.
  despre realitatea istorica si semnificatia unor astfel de pumnlae am scris eu in recenzia http://koreafilm.ro/blog/2010/08/eunjangdo-pumnalul-femeilor-19059/

 2. povestea si interpretarea ei este foarte bine redata de orosz in ep.1 de pe blogil lui
  http://orosz67seondeok.5mp.eu/web.php?a=orosz67seondeok&o=5qJ7FX6B3N

 3. vot desigur !

 4. interesant!
  vot:*

 5. Interesante cuvinte dar pozele,unde sant pozele? Desigur in recenzia Carinei ,unde ve-ti descoperi adevarate bijuterii,cele doua recenzii fac un tot unitar.

 6. Foarte interesant,chiar daca s-a mai scris despre el
  Angie,e prima ta recenzie nu?
  Era perfect daca puneai si poze dar a iesit foarte bine si asa.Bravo!Vot!

 7. foarte frumoasă povestioara ta.vot

 8. Ana, eu n-am spus ca s-a mai scris despre el… chiar e bine ca se completeaza cele doua recenzii, asa cum spunea Livia

 9. Ai talent la narat,foarte frumos povestit!

 10. Da nici eu n-am spus ca ar fi rau ca s-a mentionat despre el si in alte recenzii,din contra asta denota ca e un subiect apreciat

 11. multumesc.Da e prima mea recenzie si nu am avut timp sa pun poze.Am scris repede

 12. Frumos povestit. vot

Leave a Comment