Palatul Changdeokgung (2)

Written by carina72. Posted in Cultura, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on octombrie 25, 2010 with 18 comentarii

STRUCTURĂ
Palatul a fost construit între Vf. Maebong din Munţii Bugaksan, în spate şi Rivulte Geumcheon care curge în faţă, influenţat de principiul “baesanimsu” (배산임수) din teoria Feng Shui. Contrar Gyeongbokgung ale cărui clădiri principale sunt aranjate după principiul arhitectural exact, clădirile de la Changdeokgung sunt dispuse mai liber, fără un sistem regulat. Desi structura sa pare haotică, toate clădirile sunt în armonie cu mediul care le înconjoară.

Image and video hosting by TinyPic
Changdeokgung este format din zona guvernamentală (治 朝, chijo) centrată pe Injeongjeon şi Seonjeongjeon, zona privată regală (寝殿, chimjeon, ceea ce înseamnă “casa cu dormitorul regelui”), zona Nakseonjae în est şi Huwon, dincolo de dealurile din nord.
Cele mai multe dintre clădirile oficiale majore, cum ar fi Injeongjeon – sala principală a Changdeokgung, Seonjeongjeon – biroul regelui şi multe dintre birourile guvernamentale (궐내각사, gwollaegaksa) sunt plasate în părţile din faţa palatului, dincolo de care există curtea regală privată pentru rege şi regină. Clădirile regelui precum Seonjeongjeon, Huijeongdang şi Nakseonjae sunt înconjurate de clădiri şi terenuri, în cazul în care un străin trecea pe acolo. Stilul architetural al Changdeokgung este caracterizat prin simplitate şi austeritate din cauza ideologiei confucianiste.
STRUCTURI DE INTERES SPECIAL
Image and video hosting by TinyPic
Pavilionul Buyongjeong şi iazul Buyeongji din zona Huwon

Image and video hosting by TinyPic

Donhwamun Gate – poarta palatului principal. Construită în 1412, Donhwamun are o structură cu două etaje de tip pavilion de lemn şi este cea mai mare dintre toate porţile palatului. Donhwamun a fost arsă în timpul invaziei japoneze din 1592 şi a fost restaurată în 1608.

Image and video hosting by TinyPic
Podul Geumcheongyo – cel mai vechi pod încă existent în Seul. A fost construit în 1411.

Image and video hosting by TinyPic
Injeongjeon Hall – Sala Tronului din Changdeokgung a fost utilizată pentru afacerile majore de stat, inclusiv încoronarea unui nou rege şi primirea trimişilor străini. Este Comoara naţională nr. 225. Clădirea a fost prezentată separat într-o altă recenzie.

Image and video hosting by TinyPic
Seonjeongjeon Hall – Un birou pentru funcţionarii guvernamentali de rang înalt. Aici regele avea întrevederi zilnice cu miniştrii, cu care discuta afacerile de stat, dar se ţineau şi seminarii.

Image and video hosting by TinyPic

Huijeongdang Hall – Iniţial, dormitorul regelui, a devenit locul său de muncă, după ce Seonjeongjeon a fost considerat prea mic pentru guvernarea zilnică a afacerilor de stat. Sala Huijeongdang originală a fost distrusă de un incendiu în 1917. Structura a fost reconstruită şi este complet diferit de cea originală ca urmare a influenţelor occidentale recente. În interiorul clădirii se pot vedea podele din lemn şi covoare, geamuri de sticlă şi candelabre.

Image and video hosting by TinyPic

Daejojeon Hall – reşedinţa oficială a reginei. Distrusă de incendiu în 1917, a fost reconstruită cu materiale luate de la Gyeongbokgung. Daejojeon a fost folosit ca reşedinţă de ultima împărăteasă, permiţându-ne astfel să aruncăm o privire în ultimii ani ai Casei Regale a dinastiei Joseon.

Image and video hosting by TinyPic

Pavilionul Juhamnu (Kyujanggak) – Bibliotecile regale. Examenele de stat se dădeau în faţa pavilionului, la ocazii speciale, în prezenţa regelui.

Image and video hosting by TinyPic
Reşedinţa Yeon-gyeongdang. Construită în 1827, a fost o sala de audienţă realizată după o casă tipic pentru literaţi.

Image and video hosting by TinyPic
Palatul Changdeokgung adăposteşte Angbuilgu, un cadran solar din perioada Joseon. Acesta este o reconstrucţie din secolul 17 a celui original care a fost făcut în 1434. 24 linii marcează 24 de schimbări sezoniere şi sunt marcate cu animale, în loc de litere. A fost desemnat Comoara nr. 845.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Palatul Changdeokgung (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ft frumoasa si aceasta prezentare,imi place mult.VOT
  Apropo,eu ma gandeam sa prezint Nakseonjae,deoarece scrisesem in doua recenzii cu regii despre ea,si mi s-a parut interesant,dar sa vad daca voi gasi suficiente informatii.Era o casa pentru concubine,si numele ei inseamna Casa bucuriei si a veseliei

 2. Ar trebui sa scrii si despre acest cadran solar,mi se pare ft interesant

 3. o prezentare foarte amanuntita a acestor minunatii, multumim Carina.vot

 4. aceasta este partea a doua si mai urm,eaza una despre gradina secreta :)

 5. ana, daca voi gasi mai mult einformatii despre acest cadran solar, sigur voi scrie

 6. ana, exact imaginea cu Nakseonjae am uitat s-o atasez in recenzie… mai exact am uitat s-o incarc :). Daca gasesti informatii, poti sa scrii

 7. Ft frumoasa prezentare!!!multumim Carina!!vot.

 8. Foarte interesant acest cadran solar catotul de altfel.Interesanta plasa de protectie a tavanului.Votul mai tarziu ca nu ma mai lasa!

 9. frumos. vot

 10. Gata ,am votat!O recenzie plina de lucruri noi!

 11. Ce este impresionant la aceste palate si temple ,construite de-a lungul veacurilor este faptul ca nu aratau o opulenta ostentativa,ci faptul ca erau eleganti prin modestie,parerea mea.

 12. au fost construite in baza ideologiei confucianiste care pledeaza pt simplitate si austeritate, nu opulenta. Dra cred ca ne impresioneaza tocmai datorita frumusetii care rezulta din aceasta simplitate si mult bun gust

 13. sunt in acelasi gand cu voi fetelor privind aceste constructii dar si ce mesteri ai migalei in ornamentatie,si ce culori superbe …cu o fantezie inepuizabila care ofera si azi privitorului liniste si armonie.Poti sa-ti doresti mai mult?

 14. o prezentare frumoasa si amanuntita .Toate aceste constructii sunt facute cu bun gust, migala si finete.multumim Carina
  vot

 15. f frumos. chiar simti linistea doar privind acest loc. si podul este f frumos, si cand ma gandesc cat de vechi este si ce bine s-a pastrat. vot

 16. Asa cum am promis (asemenea recenzii nu trebuie ratate).Vot

 17. iar eu am prommis partea a treia, despre Gradina interzisa. Sa vedem cand apare :)

 18. Dar unde le gasiti? Vot carina.

Leave a Comment