Mihai Fulger [KF]

Filme coreene in palmaresul Festivalului de la Pusan

Written by Mihai Fulger [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

Musan

Published on octombrie 18, 2010 with 7 comentarii

Filme coreene in palmaresul Festivalului de la Pusan

de Mihai Fulger

 

Vineri s-a incheiat editia a 15-a a Festivalului International de Film de la Pusan (7 – 15 octombrie), cel mai important eveniment cinematografic anual nu doar din Coreea de Sud, ci si de pe intregul continent asiatic. Mai multe productii coreene au castigat, pe deplin meritat, premii si mentiuni la PIFF 2010.

Astfel, The Journals of Musan de Park Jung-bum a primit Premiul sectiunii „New Currents” (rezervata cineastilor asiatici aflati la primul sau al doilea lungmetraj), precum si Premiul FIPRESCI, oferit de juriul criticilor de film (din care am avut onoarea sa fac parte).

 

De asemenea, un alt lungmetraj de debut, Bleak Night de Yoon Sung-hyun, a obtinut si el Premiul „New Currents”. In saptamanile viitoare voi prezenta pe larg aceste doua filme, completand recenziile cu interviuri luate realizatorilor.

 

Printre cele doua scurtmetraje care au obtinut Premiul Sonje s-a numarat Broken Night de Yang Hyo-joo. Juriul de scurtmetraj a mai oferit doua mentiuni speciale filmelor sud-coreene Unfunny Game de Park Jong-chul si The Journey de Yim Kyung-dong. Unul dintre cele doua premii pentru documentar ale PIFF-ului a revenit filmului Miracle on Jongo Street de Lee Hyuk-sang. In fine, juriul NETPAC (Reteaua de Promovare a Cinematografiei Asiatice) a premiat productia coreeana Dooman River de Zhang Lu.

 

Asadar, palmaresul PIFF 2010 a reconfirmat nivelul inalt atins de cinematografia coreeana in ultimii ani.

Despre Mihai Fulger [KF]

Mihai Fulger [KF]

Mihai Fulger este jurnalist şi critic de film din 2002. A semnat sute de cronici, articole de opinie, studii, eseuri şi interviuri pe teme cinematografice în diverse publicaţii. În 2007, a colaborat la numărul despre cinematografia românească al revistei online KinoKultura.com şi la „Romanian Online Film Week” de pe European-films.net. Articolele sale despre Noul Cinema Românesc au fost traduse şi publicate în limbile maghiară şi germană.

Browse Archived Articles by Mihai Fulger [KF]

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Filme coreene in palmaresul Festivalului de la Pusan. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. foarte frumos, aşteptăm prezentarea pe larg a celor două lungmetraje şi felicitări pentru participarea în rândul juraţilor!

  2. Au disparut din comm-uri ,mai devreme erau mai multe inclusiv al meu!

  3. felicitari mihai pentru participarea la un astfel de eveniment … asteptam detalii

  4. Felicitari Mihai.Asteptam atat detalii cat si parerea ta in legatura cu aceasta experienta intr-o lume atat de diferita si fascinata pentru noi, europenii.Oppa,nu te lasa asteptat!

  5. nu a disparut nimic livia! acelasi articol a mai aparut si ieri! sunt acolo commurile tale inclusiv al meu!

  6. Da,e acelasi articol de doua ori.

  7. ma bucur tare mult ca ai facut parte din juriu. sunt sigura ca a fost f interesant si fascinant. felicitari!
    si bineinteles, sunt fericita ca au fost multe filme coreene care au luat premii.

Leave a Comment