Capitala diminetilor linistite

Written by oana_bc. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on octombrie 16, 2010 with 16 comentarii


Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Capitala diminetilor linistite. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Orasul e ft frumos,pacat de politica acestei tari.Vot

 2. Frumoase poze.In special statuia aceia.Vot Oana!

 3. uau..cat de frumos e:X
  vot

 4. no comment. vot.

 5. aceste imagini opulente vor sa concureze preocuparea pentru civilizatia si istoria neamului si succesul economic al Coreei de Sud.In acelasi timp,durerea nu se sterge,iar suferinta e cu atat mai mare!Multumim pentru prezentare!Vot

 6. totuşi faţă de luminile din Seul ăstea sunt insignifiante : http://koreafilm.ro/blog/2010/08/seul-noaptea-poze-21591/

 7. Superbe imaginile, dar ce e cu scrisul? Puteai sa-l copiezi si tu…sa apara textul normal.

 8. Graitoare imagini,parca auzi linistea.Ce bine e fara atatea masini.Bicicleta ,un mijloc de locomotie sanatos ,ieftin si practic.Pe cand si la noi aceasta moda?

 9. livia ,sa stii ca pe mine aceasta liniste ma inspaimanta ,mi se pare sinistra,imi vine minte imaginea acelor coreeni morti de foame care scormonesc dupa iarba uscata ca sa poata supravietui

 10. Sa sti ca ai dreptate in legatura cu linistea! Asa am patit eu cand am fost la Paltinis,te dureau urechile de atata liniste.

 11. @michelle: scrisul e cum e pentru ca defapt e o poza…daca scriam tot textul normal nu-mi incapea toata recenzia:)

 12. sunt frumoase imaginile pacat ca nu se vede scrisul
  vot

 13. @Oana, mi-am dat seama ca scrisul e in poza, dar ai mai trimis recenzii cu captura a scrisului, si se vedea foarte bine.
  Textul care depaseste cele 2000 de caractere permise pt o recenzie poate fi trimis prin e-mail, si se ocupa koreafilm sa apara cum trebuie…:)

 14. intr-adevar prea mare liniste. pozele facute noaptea imi plac mai mult, probabil ca par mai vii. sa speram ca o sa vina si timpul reunificarii, dupa cum sugereaza acea constructie. vot

 15. pentru cei ce nu au vazut ce scria in recenzie:

  Cuvant cu cuvant, numele capitalei nord coreene se traduce “pamant intins”. Cu o populatie de 3 milioane si jumatate de suflete, Pyongyang este situat pe malurile raului Taedong.

  Unul dintre numele istorice ale orasului este “Ryugyong” (류경) sau “capitala salciilor”, deoarece salciile au fost prezente, inca de la inceput, in istoria capitalei. Chiar si azi, salciile sunt peste tot in oras si multe cladiri au cuvantul “Ryugyong” in denumirile lor; cel mai cunoscut fiind neterminatul hotel “Ryugyong”.

  In 427, Goguryeo si-a stabilit capitala aici, pana in 668, cand Silla aliata cu Dinastia Tang, a invins Goguryeo.
  Din 1945, orasul a fost ocupat de fortele sovietice si a devenit temporar capitala DPRK pana cand Seul era recucerit. A fost distrus de mai multe ori pe durata razboiului coreean, dar reconstruit cu ajutor sovietic; dovada stau cladirile in stil Stalinist.

  Cele mai importante atractii turistice sunt Palatul Memorial Kumsusan, Arcul de Triumf, Juche Tower, stadioanele Kim Il Sung si May Day.
  O alta constructie importanta este Arcul Reunificarii, care are harta intreaga a Coreei sustinuta de doua femei in hanbok, amplasate deasupra unei autostrazi numita expresiv autostrada Reunificarii, care leaga Pyongyang-ul de DMZ.

  O faimoasa mancare locala e “Pyongyang naengmyeon” (taitei reci) dar si “Taedonggang sungeoguk” (supa de pastrav, din raul Taedong).

  Cel mai utilizat mijloc de transport sunt propriile picioare, dar poti sa alegi si intre autobus, tramvai si metrou. Masini nu prea sunt, dar se intampla sa mai vezi cateva Mercedes Benz-uri, clar ale politicienilor. Se folosesc des bicicletele.
  Exista si trenuri care te pot duce pana in Beijing si Moscova iar Air Koryo te poate duce in China si Japonia, in Vladivostok si daca ai noroc, in Incheon.

  :)

 16. Multumim pt text, Oana…obiective turistice si trenuri =)). Pt cine? :)

Leave a Comment