Altarul Regal Jongmyo – Marele Rit

Written by criblalily. Posted in Cultura, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on octombrie 23, 2010 with 19 comentarii

Când regele Taejo a fondat dinastia Joseon în 1394 şi a desemnat Seulul ca fiind noua capitala a acesteia, a construit Altarul Regal Jongmyo pentru a-i onora pe strămoşii săi. Şase sute de ani mai târziu, Jongmyo ramane cel mai vechi şi cel mai bine conservat sanctuar regal confucianist din lume.
Image and video hosting by TinyPic
Dintre cele două clădiri principale, Sala Principală, sau Jeongjeon (정전), este o remarcabilă şi lungă serie de camere din lemn roşu. Cu o suprafaţă de 5190 m.p., se spune că ar fi cea mai mare structură din lemn unică în lume. 49 de plăci mortuare, inclusiv cele ale Regilor Joseon, se afla in acest loc.
Image and video hosting by TinyPic
La nord-est este situat Yeongnyeongjeon (영녕전) sau Altarul Pacii Veşnice. Construit în 1421 atunci când spaţiul nu mai era disponibil în interiorul salii principale,cele 16 camere conţin 34 placute ale strămoşilor,inclusiv patru dintre strămoşii lui Taejo, numiţi monarhi postum,precum şi regi şi regine,care au fost mutaţi acolo de la Jeongjeon
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Timp de peste cinci secole Taejo şi monarhii care l-au urmat efectuau ritualul memorial neo confucianist numit Jongmyo Jerye (종묘 제례), de cinci ori pe an.

Ceremonia a fost temporar suspendată în timpul anilor turbulenţelor datorate colonizarii şi războiului, dar în 1969, descendenţi ai familiei regale Lee Jeonju au restabilit ritualul şi au redat-o publicului.
Image and video hosting by TinyPic
Daeje Jongmyo (종묘 대제) sau “Marele Rit” se efectuează în prima duminică din luna mai. Coreea este singura ţară care şi-a păstrat altarul confucianist regal şi ritualurile ancestrale, motiv pentru care riturile regale au fost adăugate pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial în 2001.
Image and video hosting by TinyPic
Ceremonia solemnă începe cu o procesiune de la Palatul Deoksugung (덕수궁) la Jongmyo. La poarta din faţă, femeile îmbrăcate în hanbok regal albastru, cer politicos vizitatorilor să rămână în afara potecii pavata cu piatra care conduce procesiuniea la sala altarului.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
O largă terasă de piatră aflată în faţa altarului găzduieşte orchestra de muzicieni şi însoţitori îmbrăcaţi în haine tradiţionale specifice ceremoniei şi care efectuează cu atenţie ritualul. Două randuri de bărbaţi purtând cununa interzisa funcţionarilor stau in dreapta terasei superioare, în timp ce la stânga un număr de 64 femei tinere dansează dansul Parilmu (팔일무) sau Dansul celor opt rânduri.Muzica ceremonială, numită Jongmyo Jeryeak este interpretată de către Orchestra Curtii Regale.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on Altarul Regal Jongmyo – Marele Rit. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. wooooooooooow!!!!!!!!ce frumos!!!!vreau si euuuuu acolo!!!!!!!!!!vooooot Crib!!!

 2. Daca nu ma insel,si Carina scrisese despre asta.

 3. oricum,ft frumos

 4. nice!

 5. Impresionant! Chiar isi iubesc stramosii si se mandresc cu ei.
  Foarte buna recenzia.Felicitari!
  Bineinteles si VOT!

 6. Cri, despre acest loc am scris si eu o recenzie ampla.

 7. de obicei cand vreau sa scriu despre cate un loc anume, de obicei dau cautare sa vad ce-a mai aparut. In general despre locuri de genul acesta am scris eu pt ca cele mai multe sunt comori nationale si au aparut in serialul pe care l-am inceput. :)

 8. ştiu carina. de obicei şi eu mai dau căutare. dar mai am momente când din cauza entuziasmului uit să mai dau căutare. aşa că acum nu mai am ce face , asta e, scuze pentru repetiţie.

 9. Frumos ,cititi amandoua recenzii si gata!Asta e ,un subiect frumos nu poate trece neobservat!

 10. LIVIA :)

 11. Acuma vad ca nu am lasat comm acolo,dar sa stii ca am citit-o la vremea respectiva,de aceea mi-am si amintit ca ai scris,Carina.

 12. totuşi am constatat că nu e tocmai o repetiţie, deoarece recenzia mea se bazează mai mult pe ritualul în sine.

 13. n-am spus nici eu ca e o repetitie, ci doar ca am scris o recenzie ampla despre altar :)

 14. frumos si deosebit sa vezi in zilele noastre un spectacol care reprezinta un ritual adevarat.
  ne bucuram de acest remember…vot

 15. Wow…foarte frumos!Vot!

 16. f frumos. toata lauda pt ei ca tin atat de mult la traditii.

 17. FELICITARI!
  SUPERBA RECENZIA!
  VOT!!!!!

 18. Salut, din curiozitate legata de serialul Profetul am plecat de la recenziile voastre pe ….SEER si apoi pe regele TAEJO si am dat peste aceasta minunata recenzie despre SINGURUL ALTAR REGAL NEO CONFUCIANIST din lume . facut de regele TAEJO ( generalul nebunatic din Profetul din primele episoade ) . Ma bucur sa aflu mai multe despre intemeierea SEOUL si crearea acestui sanctuar care -asa cum ati relatat in recenzie , la initiativa urmasilor familiei regale Taejo reface in zilele noastre RITUL REGAL NEO_CONFUCIANIST care este inregistrat ca patrimoniu Unesco.
  Voi calatori mai departe prin arhiva noastra minunata dupa regele Taejo si va indemn sa vizionati seara tirziu sau ziua la 1345 serialul Profetul -premiat in 2012 -si care tocmai a inceput.

Leave a Comment