SCOALA IN COREEA – I

Written by adriana76. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on septembrie 12, 2010 with 14 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Incepe un an nou scolar. Tuturor celor care activeaza (inca) in sistem, le doresc sa aiba un an usor, plin de reusite si cu multe impliniri. M-am gandit ca nu ar fi rau sa vedem cum au coreenii structurat sistemul educational (pe al nostru il stim deja prea bine). Voi imparti informatiile in cateva recenzii.
Educatia in Coreea de Sud este vazuta ca fiind cruciala in competitia pentru obtinerea succesului. O administratie centralizata supervizeaza procesul educatiei copiilor din gradinita pana in ultimul an de scoala. Matematica, stiintele, limba coreeana, studiile sociale si limba engleza sunt considerate a fi cele mai importante materii. Educatia fizica nu este considerata mereu importanta si, de aceea, in multe scoli lipseste acest aspect. Coreea de Sud a fost prima tara din lume care a oferit accesul la internet de mare viteza inca din scoala primara.
Anul scolar este impartit in doua semestre. Primul semestru se desfasoara de la inceputul lui marite pana la mijlocul lui iulie; cel de-al doilea incepe in cea de a doua parte a lunii august si se termina la mijlocul lui februarie. Desi anul scolar este standard, poate varia usor de la regiune la regiune.
Ministerul Educatiei, Stiintei si Tehnologiei este responsabil cu educatia Sud-Coreeana. Ministrul este ales de presedinte din candidati care au un portofoliu academic solid. In general, acestia demisioneaza la scurt timp de la numire (cam 1 an).
VA URMA

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on SCOALA IN COREEA – I. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. bafta scolarilor! vot.

 2. Sunt sigura ca coreeni au sistemul educational mai bine structurat decat al avem noi,si eu am inceput astazi scola si vreau sa le urez succes tuturor celolalti scolarii de pe blog!

 3. Era sa uit de vot,abia astept continuarea!

 4. Succes în noul an şcolar! şi vot.
  Numai că nu prea am înţeles eu cum vine treaba cu educaţia fizică. Este opţional ca şi pe la noi?

 5. interesant!
  bafta scolerilor :D

 6. multumesc … crib, din cate am inteles si eu, s-ar parea ca da, depinde de ciclul educational

 7. vot si cred ca au scoli mai dotate si curate decit la noi

 8. da’ oare de ce demisioneaza ministrii asa repede?
  vot adriana

 9. Pentru că presiunea asupra lor (şi responsabilitatea ) este prea mare. Oricum este foarte interesant cum este împărţit anul şcolar. VOT.

 10. F interesant. De ce au impartit anul scolar asa? O fi in functie de clima? Iar ministrii, de ce demisioneaza asa de repede? Adi, trebuie sa ne raspunzi in recenzia viitoare.
  Asta cu sportul nu o stiu, dar am vazut ca au niste dotari super.Ei fac sport, totusi.Trebuie sa aprofundam…

 11. ai dreptate Deokman în legătură cu sportul . eu am citit că au introdus în programa şcolară Taekwondo.

 12. mult succes scolarilor in noul an
  vot

 13. succes scolareilor si din Romania si din Coreea!
  Adriana sunt foarte curioasa sa stiu mai multe despre sistemul educational la ei asa ca astept continuarea!

 14. buna am doar 14 ani si sunt fan anime si k-jdrama mai ales cele fcacute in scoli pt ca asa pot invata mai multe lucruri despre ei si traditiile lor.este ceva foarte intresant:*:x

Leave a Comment