Regii dinastiei Joseon – 9. Regele Seongjong

Written by ana_ruse. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on septembrie 22, 2010 with 24 comentarii

Regele Seongjong al Joseonului(1457-1494),a fost al noualea rege al dinastiei,care a domnit intre anii 1469 si 1494 si a urmat la tron dupa regele Yejong.
Image and video hosting by TinyPic
Regele Sejo a fost bunicul lui,iar Yejong unchiul lui.Avea doar 13 ani cand a fost incoronat ca rege,si fiind prea tanar ca sa conduca,regina Jeonghui,bunica sa a condus natiunea in numele lui,impreuna cu mama lui,regina Sohye(a carui sot nu a fost niciodata rege).In 1476,la varsta de 20 de ani a inceput sa conduca singur tara.
Domnia sa a fost marcata de prosperitate si cresterea economiei nationale,bazata pe legile instituite de regii Taejong,Sejong si Sejo.El insusi a fost de asemenea un conducator talentat.In 1474 codul legilor,initializat de Sejo,a fost finalizat si pus in aplicare de catre Seongjong,prin adaugarea de noi amendamente si revizuiri.
In timpul domniei sale,a fost construit palatul Changgyeonggung,care fusese totusi inceput in timpul lui Sejong,insa avea alta denumire.Tot aici se afla si un monument unde este ingropata placenta lui Seongjong.
Image and video hosting by TinyPic
Palatul Changgyeonggung
Image and video hosting by TinyPic
Monumentul
Pe langa legi,a incurajat si invatatii confucianisti.A intemeiat Hongmungwan,biblioteca regala si secretariatul regelui in acelasi timp.Pentru prima oara de la regele Sejong,a adus multi confucianisti liberali la curtea regala,a caror viziuni politice erau impotriva celor ale oficialilor conservatoristi(membrii ai nobilimii),cei care i-au ajutat pe regii Taejong si Sejo sa ajunga la putere.

In acest fel si-a facut domnia mult mai eficienta,politica sa fiind una inovatoare,numarul de suporteri crescand semnificativ.
Regele insusi era un artist si un invatat,si ii placea sa se contrazica cu ceilalti invatati pe teme politice,incurajandu-i sa publice multe carti despre geografie si eticheta sociala,dar si despre cunostinte de care sa beneficieze oamenii simpli.
A trimis multe campanii militare impotriva manciurienilor in 1491 la granita de nord,la fel ca multi dintre predecesorii sai.Campania condusa de generalul Heo Jong a fost un succes si s-a soldat cu invingerea inamicilor condusi de Udige.
In 1494,dupa moartea sa,urmeaza la tron fiul sau,Yeonsangun.
Mormantul sau este la Seonjeongneung,si se numeste Seolleung.Aici este inmormantata si sotia sa,regina Jeonghyeon,dar si regele Jungjong,care era fiul acesteia.
Peisajele sunt superbe.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Tatal sau a fost printul Uigyeong,fratele lui Yejong,iar mama sa regina Sohye.
A avut 12 consoarte din care trei regine,Gonghye, Jeonghyeon si Jeheon care a fost insa deposedata de titlul sau si apoi executata(mai este cunoscuta si sub numele de regina Insu,puteti sa va aminti din Giuvaerul palatului,in primul episod,cum este executata),si 28 de copii.
Printul Yeonsan,cel ce avea sa devina regele Yeonsangun a fost tocmai fiul reginei deposedate,Jeheon(Insu).
Figura regelui Seongjong este portretizata in drama The King and I din 2008.
Urmeaza regele Yeonsangun.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Regii dinastiei Joseon – 9. Regele Seongjong. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. a aparut si al 9-lea rege

 2. Imi amintesc acel episod din Giuvaer. Deci are monument si pentru placenta :). Pana acum nu am mai auzit de asa ceva

  • koreafilm

   @ana: nu este vorba despre ‘platosa’ sau ceva similar?! :)

 3. anca,in recenzia urmatoare,despre fiul acestui rege,yeonsangun,ve-ti afla mai multe detalii despre regina ucisa,si despre yeonsangun,care domnea in giuvaer,inaintea regelui jungjong

 4. nu,koreafil,chiar e vorba de placenta
  astfel de monumente se numesc taesil,iar acolo sunt pastrate ori placenta,ori cordonul ombilical

 5. intr-o recenzie anterioara,despre alt rege,am pus poza cu mormantul cordonului ombilical

 6. sa stiti ca si eu am ramas socata sa aflu aceste lucruri

 7. un rege care starneste admiratia.Ma doare sufletul cand ma uit la pozele cu monumentul si in departare blocuri ca niste cutii. Sa ne multumim ca au ramas acestea si sunt respectate,ingrijite si te poti reculege sau cugeta la vremurile trecute.vot ana,esti si tu o eroina in ale scrisului.

 8. imi dau seama ca multi vor fi stupefiati :)
  dar asta e realitatea
  ms de link

 9. anja,era imposibil sa nu apara metropole sau orase in jurul acestor morminte
  mersi pt compliment

 10. cordon ombilical sau placenta sunt doar pretexte de a celebra nasterea ca fenomen,asa cred eu,un al fel de a omagia femeia pentrul darul ei nepaipomenit de a da viata.

 11. anja,nu cunosc semnificatia,dar nu este exclus

 12. Kfilm buna ziua.Ca de obicei noi va contactam si ne plangem de cate ceva!Acum vreau sa sesizez ca de 2 zile se incarca foarte greu paginile,si nu cred ca este ceva la calculatorul meu,care e de ultima generatie .

 13. si mie mi se incarca greu

 14. problema apare numai la blogul acesta.

 15. cred ca vom avea un weekend plin de recenzii!!!

 16. asa e,eu voi pleca azi
  le vad duminica

 17. am trimis si regele 10

 18. foarte frumos povestita viata acestui rege.
  Si prin pozele pe care le pui ne arati inca odata ca romani nu-si iubesc istoria!
  foarte pitoresti peisajele din jurul mormintelor.

 19. uau ce de-a consoarte si ce multi copii
  si totusi a avut timp si de treburile tarii si inca bine. felicitari ana
  vot

 20. fiecare rege a domnit cum a putut mai bine si a incercat sa lasa urmasilor o realizare cat de mica si se pare ca au avut cui, uite ca acest popor coreean care a trecut prin multe nenorociri pastreaza cu sfintenie ceea ce le-au lasat stramosii lor!

 21. inca un rege care a lasat ceva bun in urma lui

Leave a Comment