Peisaje uimitoare de vazut in Coreea de Nord

Written by oana_bc. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on septembrie 04, 2010 with 16 comentarii

Multi oameni spun ca in Coreea de Nord se afla cele mai frumoase peisaje din peninsula Coreeana. Cand vezi poze cu astfel de peisaje, iti este greu sa te gandesti ca tara ar avea problemele pe care le are. Unele dintre aceste locuri sunt inchise pentru turistii straini.

Raul Amnok (압록강) (Yalu in chineza) nu e doar frumos dar si util. Este important pentru ca furnizeaza energie hidroelectrica si peste pentru consum. Raul reprezinta si un loc de tensiune; deoarece e situat la granita cu China, multi nord-coreeni incearca sa-l treaca ilegal pentru o viata mai buna in tara vecina.

Muntele Baekdu (백두산) ofera o panorama pe care trebuie sa o vezi in fiecare anotimp. Temperaturile sunt imprevizibile; e posibil ca vara sa vezi pe varfurile cele mai inalte, zapada. In coreeana, Baekdu inseamna “cu fata alba”, nume datorat varfurilor inzapezite. Este cel mai inalt munte din peninsula coreeana (2,744 m), e situat tot la granita dintre China si Coreea de Nord si are o cascada, izvoare termale si un vulcan inactiv.

Lacul Heaven (천지) este un lac format intr-un crater dupa o eruptie vulcanica. E situat pe muntele Baekdu iar apa din lac este formata din precipiatii. In lunile reci, apa din lac ingheata. O legenda coreeana afirma ca langa acest lac, Kim Jong Il s-a nascut in urma cu 68 de ani.

Muntele Kumgangsan (금강산) impresioneaza prin: frumustetea dramatica a peisajelor, cascade, lagune, izvoare minerale si temple Budiste. In 1998 a devenit prima zona din Coreea de Nord care poate fi vizitata si de catre turistii sud-coreeni (in grup cu ghid turistic). Numele muntelui se traduce: “o inima ferma in fata adevarului”.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Peisaje uimitoare de vazut in Coreea de Nord. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. woooooooooooooooow ce frumos e!!!!!!!!!!!!!

 2. INTR-ADEVAR UIMITOARE!

 3. f frumos dar nu m-as duce din cauza regimului politic ,vot

 4. Foarte frumos,vot

 5. practic sunt aceleaşi meleaguri este normal să fie frumos şi în Coreea de Nord. diferenţa este dată de politica practicată de cele două ţări – surori.vot :)

 6. superbe peisaje oana
  e interesant ca numele multor munti,orase sau alte locatii au intotdeauna o traducere pe masura

 7. pacat ca aceste locuri se viziteaza foarte greu din cauza restrictiilor de la granita

 8. si un vot

 9. Woow de-a dreptul SUPERB!

 10. Vot!!!

 11. A naibii politichie! Eu nu i-mi pot permite excursii exotice ,dar altii care pot, de ce sa nu beneficieze de asemenea frumuseti?

 12. o frumusete care nu tine cont de oameni si politica.votat

 13. Superbe locuri.Intradevar pentru cei care nu isi pot permite este bun sa calatoresti si prin imagini.Eu stiu o pers.care isi permite excursii exotice.A calatorit in 75 tari printe care si Coreea de Nord.Puteti intra pe blog-ul lui imperatortravel.blogspot.com.Povestiler despre Coreea sunt de-a dreptul uimitoare.Prin intermediul lui mai ca am “vazut” si eu lumea.
  Vizionare si lectura placuta.

 14. Minunate peisaje. Vot

 15. Frumos!Ca si in cazul Romaniei, banuiesc ca sunt multe locuri de vazut, de admirat doar ca regimul politic e cel care aduce o umbra peisajelor din Coreea de N.

 16. Buna ziua,
  Numele meu este Liliana Dumitru si am un blog de retete:
  http://retetelamama.blogspot.com/
  Am preluat niste fotografii de pe site-ul dvs si, as dori totusi sa stiu daca nu am incalcat astfel termenii si conditiile impuse de site-ul dvs. ?
  Mentionez ca am inserat link-ul catre sursa informatiei mele.Daca nu imi permiteti preluarea acestor fotografii, ma oblig sa le sterg..Acestea le puteti gasi la urmatorul link:
  http://retetelamama.blogspot.com/2011/09/republica-populara-democrata-coreeana.html
  Stiu ca trebuia sa intreb inainte de postarea fotografiilor dar ,nu e tarziu probabil nici acum .Promit sa sterg aceste fotografii fara problema, in caz de refuz din partea administratorului site-ului dvs.
  Cu respect
  Liliana Dumitru

Leave a Comment