Maneul jangajji (Usturoi murat)

Written by virginia. Posted in Hanshik - Gastronomie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on septembrie 18, 2010 with 21 comentarii

Eu sunt innebunita dupa usturoi! Cand am auzit ca usturoiul este cosumat foarte mult de coreeni si chiar se gaseste pun crud pe masa la restaurant mi-am spus ca acolo ar trebui sa locuiesc eu sa nu mai stau ca gandul ca nu pot manca ustoroi la masa daca vreau sa plec de acasa.
Am gasit o reteta foarte interesanta de usturoi murat care este serivat ca o garnitura la meseele coreene.
Prima etapa
10 capatani de usturoi
1 ceasca de apa
2 linguri de sare
Se lasa un stat subtire de foi pe capatana de usturoi. Se amesteca sarea cu apa pana se topeste. Se pune usturoiul intr-un borcan si se acopera cu apa cu sare. Se inchide bine borcanul si se lasa aproximativ 10 zile la frigider.
A doua etapa.
1 / 2 ceaşcă de sos de soia
1 / 2 ceaşcă de apa
1 / 2 ceaşcă otet
2 linguri mul yeot (coreeană sirop de malţ)Substitut 3 linguri de zahăr alb sau brun 4 linguri de zahăr
Se arunca apa sarata din borcan si se pune amestecul de oţet, apă, sos de soia, şi mulyeot. Se inchide bine borcanul si se mai lasa 2 saptamani la frigider.
Se serveşte rece sau la temperatura camerei.
Image and video hosting by TinyPic
Alta reteta:
30 de capete de usturoi tanar
2 cesti de otet
2 cesti de sos de soia
2/3 ceasca zahar
Se spala bine usturoil si se pune intr-un borcan, peste care se toarna otetul si se lasa 4 -5 zile pentru a se pierde mirosul. Dupa care se fiebe sosul de soia cu zaharul cateva minute si dupe ce se raceste se pune peste usturoiul scurs de otet. Se inchide cat mai ermetic borcanul si se lasa aproximativ 2 luni la rece.
Se poate servi cu peste.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

21 comentarii

There are currently 21 comentarii on Maneul jangajji (Usturoi murat). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. interesant, o sa incerc si eu, vot

  2. interesanta reteta! cum sunt fan am sa incerc si eu sa vedem cum iese!vot!

  3. nu sunt fana usturoi dar pun pariu ca preparat astfel este foarte bun!

  4. si mie imi place usturoiul la nebunie
    mersi pt retete
    vot

  5. Pentru 3-4 capatani de usturoi la fiecare reteta,pentru incercari ,se merita.nu e foarte scump.In tavita arata f bine si apetisant.

  6. Sosul de soia cu ce poate fi substituit?

  7. desi nu sunt fana a usturoiului, cred ca merita incercat

  8. Pufulet,nu costa o avere,merita uncercat asa cum scrie la carte,restul se poate folosi penrtu aromarea sosurilor,nimic nu se pierde!

  9. mai,de unde au aparut aceste recenzii????Ca la articole recente nu s-a schimbat de 2 zile!Ce aiurea!

  10. ce retete minunate.Sa stiti ca prin tratamentul asta aroma de usturoi dispare,si soia ii da un gust placut.Super !!!!!multumim si vot!Eu il voi incerca sigur,vorba Liviei si la sosuri e bun…

  11. gata, mi-ai facut pofta de usturoi!
    retetele astea trebuie incercate!:)

  12. Arata senzational!

  13. amintitiva cum a inlaturat jang-geum gustul de usturoi pentru medicamentele reginei-mama,parca cu ceva frunze

  14. ma bucur ca va placut reteta!

  15. arata bine si cred ca e si bun merita incercat

  16. eu sunt înebunită după usturoi!! Dacă nu mănânc usturoi o săptămână înseamnă că nu sunt eu. Am să încerc şi eu reţetele. mulţumesc virginia şi vot.
    Şi ca o paranteză am înţeles că mâncarea coreeană este cea mai iute mâncare, deci dacă te duci în Coreea şi mănânci la un restaurant trebuie să stai cu apa lângă tine pt că îţi ia gura foc. De asta probabil găseşti şi usturoi pus pe masă la restaurant.

  17. Si mie imi place usuroiul, dar nu ma dau in vant dupa el.Multumim virginia!!!!vot!!

  18. multumim pt.reteta…;)

  19. vot arata super

  20. La doua reteta, usturoiul se curata sau se pune asa, intreg, capatana?

  21. Ce este corse sea salt? Cu ce se poate inlocui?

Leave a Comment