Faruri in Coreea de Sud : Regiunea Mokpo

Written by criblalily. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on septembrie 19, 2010 with 16 comentarii

Pentru cea mai mare parte din istoria sa, Coreea a fost un regat independent, sau cel putin un regat autonom sub influenta chineza. Aceasta a ajuns la capat în 1910, când Japonia a anexat toata Coreea. La sfârsitul celui de-al doilea razboi mondial în 1945, paralela 38 ° a fost stabilita ca linie de demarcatie între SUA si zone de ocupatie sovietica, iar în anul 1948 administratiile civile separate au fost stabilite în cele doua jumatati ale tarii. Razboiul coreean (1950-1953) s-a încheiat la egalitate, cu linia de armistitiu între Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Republica Coreea (ROK), numita în mod uzual Coreea de Sud, ocupa peninsula Coreeana la sud de linia de armistitiu.
Image and video hosting by TinyPic
Aceasta recenzie se refera la farurile de pe coasta de sud-vest a Coreei de Sud în regiunea cunoscuta anterior ca Jeolla sau Cholla. Astazi aceasta parte a Coreei include doua provincii, Jeollanam (Jeolla de Sud) si Jeollabuk (Jeolla de Nord). Jeolla se confrunta pe coasta de sud-vest cu Marea Chinei de Est si la vest cu Marea Galbena. Este o coasta complicata si stancoasa, cu numeroase insule de toate dimensiunile. Desi exista mai multe faruri celebre si istorice despre aceasta coasta.
Image and video hosting by TinyPic
Ajutoarele de navigatie, în ROK sunt reglementate de catre Ministerul Afacerilor Maritime si Pescuit (MOMAF). MOMAF opereaza, de asemenea, cu lumini majore de coasta, dar managementul farurilor port se afla în mâinile autoritatilor portuare locale. În coreeana, cuvântul pentru un far este deungdae, dan este o pelerina, do este o insula, si hang este un port.

Image and video hosting by TinyPic
Oryongdo
Turn octogonal de beton cu far si galerie. Oryondo este o insula mare la aproximativ 8 km (5 mile) la sud de Oran. Farul este Situat pe cel mai înalt punct al insulei, aproape de capatul nord-est, accesibil doar cu barca.
Image and video hosting by TinyPic
Kasado (Gasado)
Turn cilindric de beton cu far si galerie. Kasa-do este o insula de aproximativ 5 km (3 mile) lungime si aproximativ 6 km (3,5 mile) în largul coastei de vest a Jindo. Farul este situat pe un promontoriu in vârful de sud-est a insulei.
Image and video hosting by TinyPic
Sohuksando
Turn cilindric de beton cu far si galeria. Acest far este situat in punctul cel mai îndepartat din Coreea. Situat la punctul de nord-vest pe o insula la aproximativ 100 km (60 mile) vest sud-vest de Jindo, accesibil doar cu barca.
Image and video hosting by TinyPic
Ochongdo (Eocheongdo)
Ochongdo este cea mai mare insula dintr-un grup de insule mici situate la vest nord-vest de Kunsan. Aceste insule se afla în largul coastei de sud-vest la sud de provincia Chungcheong, dar ele sunt atasate administrativ de provincia Jeolla de Nord.Ochongdo (Eocheongdo, Chongdo U) este inactiv din 2001.Farul este vopsit în alb, dar într-un touch neobisnuit pentru Coreea cupola felinarului este pictata in rosu. Situat la extremitatea nord-vestica a Ochongdo este accesibil doar cu barca.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Faruri in Coreea de Sud : Regiunea Mokpo. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. pozele is superbe cri ,bravo ,vot

 2. wow,ce frumoase sunt
  imi plac farurile
  vot

 3. ffrumoase,vot

 4. Ce bijuterii arhitecturale,ce peisaje, toate te indeamna la visare,Foarte frumos ,vot!

 5. Dar mai era o zona cu 2 faruri nu am retinut dar era in Fantacy Couple. Era interesant ca au vopsit unul alb si unul rosu!

 6. totdeauna am fost fascinata de aceste turnuri si ma gandesc la ele ca la un “paradis” departe de imbranceala si zgomotul vietii de zi cu zi.Poze superbe…si vot!

 7. n-am cuvinte. frumoasa si interesanta prezentare. si pozele sunt foarte frumoase. vot

 8. Superbe.Intotdeauna mi-au inspirat povesti triste sau pline de mister.Merci Crib!

 9. vă trimit pupici la toate fetele !!!
  La atâtea insule câte are Coreea de Sud nu se putea trece cu vederea peste aceste minunate faruri care atenţionează navigatorii. Eu am prezentat numai o parte din aceste faruri , dar ele sunt mult mai multe.Pe mine m-au impresionat cât de mult pot fi.

 10. Multumim cri!!!!!Foarte frumoase imaginile!!!Vot!!

 11. e foarte buna recenzia lily. multumim ne-ai oferit inca o particica din cea ce inseamna korea. imi plac foarte mult sunt fascinante si ofera o tenta de mister

 12. Eu, care locuiesc intr-un oras maritim, sunt innebunita dupa aceste faruri. Multumim Crib!

 13. Ce pitoresc! Frumoasa prezentare

 14. lily te rog imi spui si mie de pe care site ai luat imaginile sunt atat de superbe si le-as vrea si eu

 15. just me este de ajuns să scrii pe google “Korean Lighthouse photo” şi îţi apar tot felul de poze cu faruri

 16. mersi lily am crezut ca le-ai preluat de pe un site anume

Leave a Comment