Dong Yi – Oh Yeon Seo, regina Inwon (II)

Written by carina72. Posted in Istorie, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on septembrie 27, 2010 with 30 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

FAPTE ISTORICE - Regina Inwon (1687-1757)
Fiica lui Kim Joo-shin şi doamna Jo, s-a căsătorit şi a devenit a treia regină a lui Sukjong la vârsta de 15 ani, în 1702, după moartea reginei Inhyeon. I-a înfiat pe cei doi prinţi, băieţii lui Jang Heebin şi Choi Sukbin. A devenit regină-mamă (Wangdaebi), dupa moartea soţului ei în 1720, când fiul lui Jang Heebin a ajuns rege şi Daewangdaebi în 1724, după moartea lui Kyeongjong şi Yeongjo a urcat pe tron.
Nu a avut niciun copil şi a murit în 1757 la 70 de ani, fiind îngropată lângă regele Sukjong şi regina Inhyeon în provincia Kyeonggi.

Image and video hosting by TinyPic
1702 – Regina Inwon a intrat în Palat ca Regină consoartă la vârsta de 15 ani. Se spunea că regina Inwon s-a căsătorit cu un “unchi”. Sukjong avea deja 42 de ani atunci când ea a devenit regină. Nu cred că a fost propriu-zis o căsătorie, ci ea a fost mai mult o „imagine” deoarece această poziţie trebuia ocupată din motive politice.
1711 – Regina Inwon s-a îmbolnăvit de variolă, dar a supravieţuit. Cred că acesta a fost momentul în care regina Inwon a hotărât să nu mai fie marioneta Facţiunii Soron şi a trecut de partea lui Choi Sukbin şi a Prinţului Yeongjo. Dong Yi şi Prinţul Yeoning au ieşit din Palat pentru a căuta plante medicinale şi folosind remedii populare au salvat-o în mod miraculos.

Image and video hosting by TinyPic

Când regele Sukjong a decedat în 1720, regina Inwon avea numai 33 de ani, iar Yeongjo avea 28 de ani, diferenţa între ei fiind doar şapte ani. De altfel, Inwon a devenit regină-mamă deşi era doar cu un an mai mare decât viitorul rege Gyeongjong (1688-1724).
Deoarece Gyeongjong avea o sănătate precară, regina Inwon a gândit în perspectivă şi a ales să-l susţină pe Prinţul Yeongjo. În comparaţie cu Gyeongjong, Yeongjo era o persoană robustă şi foarte inteligentă.
Image and video hosting by TinyPic

POLITICA REGINEI
Regele Gyeongjong a murit de tânăr fără să aibă copii. Deşi Yeongjo era fiul Sukjong, mama lui, Choi Sukbin, era din clasa Cheonmin, motiv pentru care el s-a confruntat cu dificultăţi mari în încercarea de a urca pe tron, dar el a fost puternic susţinut de regina Inwon.
Cum Sukjong nu a avut decât doi moştenitori de parte masculină, dacă Yeongjo nu reuşea să urce pe tron, atunci trebuia să se caute un rege în familia regală, mişcare ce putea ameninţa poziţia reginei Inwon. Prin urmare, regina Inwon a considerat că trebuie să-l sprijine pe Yeongjo pentru a-şi consolida propria poziţie.
Image and video hosting by TinyPic
Portretul Prinţului Yeongjo

Regina Inwon n-a făcut copii, posibil din cauza variolei de care a suferit în 1711 şi care a lăsat-o sterilă. Prin urmare, ea l-a declarat pe Yeongjo ca fiu al ei. Se spune că relaţia lor a fost destul de ciudată deoarece Yeongjo o vizita regulat la reşedinţa sa, să-i prezinte omagiile. Trebuie spus că mama lui, Choi Sukbin, murise în 1718.

Image and video hosting by TinyPic
Reşedinţa reginei Inwon (Nakseonjae) din Palatul Changdeokgung

În timpul domniei lui Gyeongjong, Facţiunea Soron s-a opus puternic ca Yeongjo să fie Prinţ Moştenitor şi succesor la tron. În 1721, viaţa Yeongjo a fost ameninţată de asasinii trimişi de Soron, dar el a fugit în dormitorul reginei Inwon, în toiul nopţii. Regina Inwon a ridicat un sanctuar pentru că Yeongjo a fost salvat.

Image and video hosting by TinyPic
Intrarea în Palatul reginei

De altfel, Yeongjo a fost văzut fugind în dormitorul reginei Inwon să se ascundă. Într-o perioadă când codul confucianist al dinastiei Joseon era foarte strict, Yeongjo a riscat dar se spune că el a crezut că nu va scăpa şi a vrut să o vadă pe regina Inwon pentru ultima dată. Se pare că Yeongjo s-a ascuns atunci sub fusta reginei.
Această faptă putea pune la îndoială virtutea, castitatea, fidelitatea reginei, dar ea a riscat să sacrifice virtuţile ei, în acel moment crucial, a fost singura opţiune posibilă.

Image and video hosting by TinyPic
Fereastră de la apartamentele reginei

După incident, Yeongjo s-a dovedit extrem de filial faţă de regina Inwon. După ce a urcat pe tron, el şi-a arătat respectul faţă de ea şi în fiecare zi o vizita. La fiecare sărbătoare, mai ales cu ocazia zilei ei de naştere, regele Yeongjo organiza câte un banchet. Îi compunea poezii pentru a comemora ziua ei de naştere ei şi îi lauda caracterul virtuos.
Amândoi, regele Yeongjo şi regina Inwon, au trăit până la bătrâneţe.

Image and video hosting by TinyPic
Mormântul reginei Inwon

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

30 comentarii

There are currently 30 comentarii on Dong Yi – Oh Yeon Seo, regina Inwon (II). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. e draguta ca regina,si imi place tinuta ei.sper sa fie un personaj bun
  felicitari

 2. sa vedem cum se desfasoara evenimentele in serial.
  pare destul de aspra ca femeie.
  iar in serial actrita este URATA!

 3. seamana cu un dintre fetele de la biroul de investigatii

 4. da se ppate, dar in ep.55 este dura si la glas si la privire!

 5. eu nu am vazut inca ep 55

 6. merita sa il vezi

 7. pai nu a aparut subt

 8. aceasta recenzie e foarte buna ca sa intelegem mai bine evenimentele istorice din serial.In ceea ce priveste pe regina ,uneori ,cu gropite si zambind este chiar draguta!Multumim pentru aceste informatii pretioase,si un vot !!!!

 9. multumim si pentru promptitudine!

 10. Imi place de ea pt.ca va tine cu DY…(Ah ce rautacioasa sunt)…;)… vot

 11. Ramo de acord cu tine ,daca tine cu DY si cu printisorul si nu unelteste este OK,chiar daca nu e lafel de dragalasa.

 12. mie imi aminteste oarecum de concubina lui yi san,sora lui hong guk young

 13. Carina ,draga cred ca ai inrosit PC-ul ,cum le gasesti tu pe toate,lucruri interesante de alt fel!VOT!

 14. carina,tie nu-ti lipseste din recenzie?
  asa am impresia

 15. Cred ca era si pentru rege cam naspa sa stea cu jaluzelele in cap,iar la femei ce sa mai zic adevarata claie,frumoasa cei drept.

 16. vot carina

 17. nu este completa recenzia :((

 18. s-a remediat. Multumesc kf :)

 19. abia acum, cand este completa puteti sa aflati mai multe despre evenimentele vitoare :)

 20. partial dar si asa imi place tare mult. vot carina

 21. Interesant Carina, insa cred ca doar daca as urmari serialul as reusi sa retin atatea denumiri :)

 22. frumos prezentat. numai că mie diferenţa dintre regina Inwon şi prinţul moştenitor Yeongjo îmi iese a fi de 5 ani, nu de 7… vot

 23. Mirabel, acum este completa. initial aparuse partial :)

 24. banuisem eu bine ca lipseste din recenzie

 25. foarte pretioase informatii!
  vot carina

 26. cat de importante sunt aceste informatii!!!!!!!!
  vot carina,multumim

 27. mie nu prea imi place ca mai apare inca o donsoara la palat Dar asta e….asteptam ep cand apare si mai vb. pana atunci votam

 28. Vot carina!

 29. Buna seara FBI! la biroul nostru e OK fetele sant cinstite si bune ,dar sa vedeti proba de FBI al Iadului in Umbre la Palat .Acolo toata lumea e rea cu toata lumea ,oglinda unei alte imagini despre doamnele de la palat si despre concubine,infricosator!

 30. Cele cititte in aceasta recenzie m-au facut sa nu o “urasc” asa tare pe noua regina, cel putin in ep 55 si 56 nu-mi place deloc…dar tinand cont ca va fi de partea lui DY si a printului, se schimba situatia:D
  Oiricum cred ca cei din palat i-au spus noii regine lucruri rele si neadevarate despre SukBin care au determinat-o sa se poarte ca atare( cel putin asa cred), insa ma bucur ca va fi bine:) Multumim Carina pt recenzie!

Leave a Comment