Culorile toamnei pe Muntele Gwanaksan

Written by carina72. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on septembrie 02, 2010 with 20 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Desi eu sunt complet necalificată să fac acest lucru, iată o lecţie rapidă de limbă coreeană…
Cuvântul “san” (산) în coreeană, mai mult sau mai puţin înseamnă „munte”. De aceea, orice munte, în Coreea are sufixul “-san”, de exemplu, Seoraksan, Bukhansan, Jirisan, etc .
Pentru că a venit toamna, astăzi vreau să încercăm să facem o călătorie imaginară rapidă pe Muntele Gwanaksan (관악산), situat în sudul capitalei Seul.

Image and video hosting by TinyPic
Aceste două turnuri de rocă salută excursioniştii plecaţi în traseu din apropiere de Universitatea Naţională din Seul

Capitala Seul este înconjurată de munţi şi de doar 629 de metri este Gwanaksan care nu este la fel de înalt ca Bukhansan şi Dobongsan aflaţi la nord. De pe vârful lui panorama este superbă.

Image and video hosting by TinyPic
Vedere din vârf spre nordul Seul-ului, cu Muntele Namsan şi râul Han în depărtare

Gwanaksan este situat în partea de sud a capitalei, în districtele Geumcheon şi Gwanak şi provincia Gyeonggi. Desemnat ca un parc al oraşului, zona este, probabil, cel mai bine cunoscută ca locul celui mai faimos institut superior din Coreea, Universitatea Naţională din Seul. Campusul Universităţii este amplasat între culmile muntoase şi este cel mai popular punct de plecare pentru excursionişti.

Image and video hosting by TinyPic
Yeonjudae este un schit budist aflat pe o cornişă abruptă

Nu este surprinzător, că muntele este apăpostul multor schituri budiste şi anume Yeonjuam şi schitul său favorit, Yeonjudae. Fondat în 677 în timpul regelui Munmu din dinastia Silla, a fost redenumit de loiali ai Goryeo care s-au refugiat aici după răsturnarea dinastiei în 1392.
Potrivit specialiştilor, Yeonjudae părea să fi fost aşezat pe cornişa abruptă pentru a privi spre nord spre vechea capitală a Goryeo, acum parte din Coreea de Nord.

Image and video hosting by TinyPic

În partea de sus a muntelui se găsesc multe turnuri de radio. Acolo este aşezată şi o cupolă meteorologică. Şi apropo de vreme, meteorologii au spus că anul acesta culorile toamnei se anunţă a fi şi mai spectaculoase pe Muntele Gwanaksan, aşa că dacă aveţi ocazia, mergeţi să-l vizitaţi.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Culorile toamnei pe Muntele Gwanaksan. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Carina ,mama,frumoase peisaje,n-am ce zice dar tu crezi ca dupa ce ai lansat bomba,fetele mai au ochi si pentu asemenea peisaje?

 2. ce spectacol ne ofera natura.sunt foarte pitoresti locatile cum spunea cineva daca nu ar fi constructile parca sunt peisaje de la noi

 3. trebuie sa aiba ochi si pt astfel de frumuseti :)

 4. Inca de la prima imagine gandul meu a zburat la Sibiu.Drumul pana la Paltinis la inceput de octombrie ,e pictat cu aceste nuante de culori.Toate nuantele de verde,de galben,de rosu si combinatii intre acestea fac un tablou desprins din alta lume.

 5. constat ca nu s-a mai trezit nimeni. Fetele cred ca inca viseaza frumos de aseara :))

 6. A perfecta dreptata, dupa asa o bomba sexy sa mai visam un pic privind si la culorile toamnei. Vot!

 7. Adica ,io sant nimeni?

 8. Foarte frumos peisajul.Haideti sa ne mutam in coreea ca daca ne mutam acolo nu mai e nevoe de net sa vedem toate lucrurile care ne impresioneaza,vot:D

 9. superbe peisajele…si cand ma gandesc ca peste putin timp asa va arata si le noi…o multime de frunze igalbenite…
  vot!

 10. am mai spus-o şi o mai spun: peisaje la fel de frumoase ca şi pe la noi!….haideţi fetelor de ce să nu recunaoştem, cu atât am mai rămas şi noi în România :) vot carina

 11. noua ne place tot ce-i frumos inclusiv natura si culorile ei .Unde s-ar intrgii tabloul unor indragostiti decat in natura in fosnetul de frunze uscate ,pe culmile unui munte ,sa-ti adie vantul prin par …..ehhheeiii cate ar mai fii de povestitdar sa lasam acum si sa savuram aceste mirifice locuri prezentate de Carina eiiii pt fetele de aseara si pt cele ce se vor mai alatura imaginativa macar putin cu cel ce vi-l doriti ca va plimbati prin acele locuri ,nu e minunat? mi-a ramas un rest de aseara XD XD XD da nu ma pot abtine
  un supervot Carina si nu uita noua ne place frumosul suntem niste sentimentale XD XD

 12. multumesc pt voturi si pt cuvintele frumoase

 13. chiar spuneam aseara ca pietrele din prima foto cred ca au fost carate de Song il Gook, ca sa faca asemenea muschi :))

 14. Superbe peisaje!Am observat si eu ca numele muntilor se termina cu “san”.Vot Carina!Foaret frumos!

 15. e superb vreau si eu la pagoda aia in virf de munte dar nu singura ci cu LSJ dar fara voi ,hihihihi…….vot carina

 16. COREENII PANA SI TOAMNA O IUBESC! AM OBSERVAT CA AU FFF MULTE FESTIVALURI ALE TOAMNEI!MULTUMESC CARINA!

 17. superbe culorile,turnurile din roci si schitul de pe stanca

 18. Ce paleta de culori… Impresionant… Un vot dim partea mea…

 19. Exceptionale imagini, sunt impresionata.vot vot

 20. Aceasta recenzie este din nou actuala! Carina, a trecut un an intreg, putem sa intrebam daca a vazut cineva si in realitate aceste peisaje? :)))

Leave a Comment