Comori naţionale – Templul Sangwonsa (1)

Written by carina72. Posted in Cultura, Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on septembrie 08, 2010 with 21 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Se spune că Templul Sangwonsa a fost construit de călugărul budist Ja Jang (590 – 658), în 643, în al 12-lea de domnie al reginei Seon-Deok a Sillei, iar alţii spun că a fost construit de Bocheon şi Hyo-myeong, fiii regelui Sin-Mun (681 – 692), al 31-lea rege al dinastiei Silla. A fost apoi reconstruit în 705, în timpul domniei regelui Seong-Deok (702 – 737).
Templul a fost distrus de câteva ori în perioada dinastiei Goryeo şi a fost reconstruit. În 1946 a ars într-un incendiu, dar a fost restaurat din nou în 1947. Distrugerea cea mai recentă a avut loc în timpul Războiul din Coreea. Templul a rămas în ruine, până când a fost refăcut în 1968.
Numai Pavilionul clopotului a rămas în picioare, până când templul a fost reconstruit, după obţinearea independenţei Coreei.
Cele mai vechi relicve rămase până astăzi sunt Dongjong (Comoara naţională nr.36), statuia copilului Munsu şi Jungchang – „Promovarea virtuţii în reconstrucţia Templului Sangwonsa”, scris de al şaptelea conducător al dinastiei Joseon, regele Sejo (1455 – 1468).

Image and video hosting by TinyPic
Doi mici călugări de veghe la templu

După ce se intră pe poartă este o zonă între două felinare de piatră unde turiştii se pot odihni şi pot să bea o cană cu apă. Această apă vine direct din munte şi este rece si revigorantă.
Image and video hosting by TinyPic

La intrare este un loc Gwandaegeori, denumit aşa după felul în care se spune că regele Sejo îşi atârna hainele sale regale aici, când făcea baie. Mai este şi statuia copilului Munsu, Comoara naţională nr. 221. Numele oficial este „Statuia din lemn a copilului Munsu care stă la Sangwonsa”.
Templul Sangwonsa are şi alte comori naţionale. Una dintre ele este Dongjong, un clopot de broz cu diametru de 91 cm. El a fost fabricat în 725, în timpul regelui Seong-Deok. Este renumit pentru sunetul frumos şi delicatele sculpturi de pe el.
Despre fiecare dintre ele vom vorbi în recenzii separate.
Image and video hosting by TinyPic

După cum puteţi vedea în imaginea următoare, Daeungjeon, clădirea principală a templului a fost extraordinar de bine reconstruită.
Image and video hosting by TinyPic
Ca cele mai multe temple budiste din Coreea, Sangwonsa a fost decorat minuţios cu imagini de dragoni şi colorat ca o adevărată operă de artă.
Image and video hosting by TinyPic

În fata templului există două pagode vechi. De obicei, pagodele erau aliniate una lângă alta, ceea ce semnifică faptul că ele sunt din dinastia Silla. Cu toate acestea, pereţii subţiri de piatră şi boltele îngroşate arată că, de fapt, au fost construite în timpul dinastiei Goryeo.
Image and video hosting by TinyPic

Dar când pagoda din dreapta a fost reparată, au fost descoperite figurile din bronz a patru Budha, datând din perioada dinastiei Silla. Acestea arată cât de vechi sunt pagodele.
Templul Sangwonsa nu este unul dintre cele mai interesante din Coreea, dar are o privelişte plăcută şi este un loc frumos de odihnă atunci când drumeţii urcă spre unul dintre vârfurile din Parcul Naţional Chiaksan.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

21 comentarii

There are currently 21 comentarii on Comori naţionale – Templul Sangwonsa (1). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Adevarat loc de de odihna si meditatie,Te inspira sa fi mai bun ,esti foarte aproape de natura.Ce combinatie de culori,verde si rosu,oranj si albastru,culori complementare ,intr-o prezentare indrazneata dar placuta ochiului!

 2. Raman intottdeauana fascinata de culori si pictura lor… ;)… Vot ….

 3. inca odata este confirmata dorinta noastra a celor ce iubim Coreea ca este un loc binecuvantat si merita macar o data in viata sa te poti bucura de comorile si privelistile acestei tari . desi pentru unii din noi nu este posibil ,multumim celor care prin intermediul acestor minunate recenzii ne ajuta sa fim aproape si sa ne desfatam ochiul si inimile .
  multumim
  vot Carina din tot sufletul

 4. Superb, pacat ca nu putem sa ajungem sa vedem live si sa simntim istoria locului. vot!

 5. carina,ce frumos
  eu plec azi de acasa si vin maine seara,promit sa citesc atunci tot
  daca apar si ale mele sper sa le cititi :)
  va pup

 6. week-end placut, ana

 7. aceasta este prezentarea generala a templului. vor urma recenzii despre comorile lui nationale

 8. ai dreptate carina, pe asta n-am vazut-o, vot desigur

 9. vai, sunt dezamagita :((

 10. De ce ,Carina?

 11. ca nu ai vazut tocmai recenzia mea :D glumeam, bineinteles :)

 12. daca va place istoria, va invita si la recenzia mea pe care n-ati observat-o, http://koreafilm.ro/blog/2010/09/comori-na-ionale-templul-sangwonsa-1-23628/comment-page-1/#comment-128082

 13. ups… am scris idn greseala aici :))

 14. frumos ca de obicei carina! cabd ai amintit in recenzie de apa care vine direct din munte si este revigoranta m-am gandit automat ca am vazut si eu o astfel de fantana alimentata direct din munti la Baile Herculane! a fost cea mai buna apa pe care am baut-o in viata mea!

 15. ai dreptate, Andreea

 16. foarte frumos!!

 17. Multumim carina!!Vot!

 18. O adevărată operă de artă în adevăratul sens al cuvântului şi o comoară nepreţuită. Mulţumim încă o dată carina. vot

 19. multumesc pt voturi. astazi sper sa apara si partea a doua, despre una dintre comori

 20. f interesant carina ,vot

 21. am luat-o din urma din nou cu cititul ca sa nu ratez vreo recenzie, pt ca in week-end au aparut foarte multe… cred ca aceasta recenzie a fost prima din serie. am constata ca multe aproape ca n-au fost citite sau poate au trecut pe acolo 2-3 persoane si e pacat. La multe dintre ele s-a muncit foarte mult. Si nu ma refer numai la recenziile mele :)

Leave a Comment